SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ecorub övertar kunder från Nordpolymer AB

Nordpolymer håller på att avveckla sin verksamhet på grund av pensionering.
Sven-Eric Svensson som ägt och drivit verksamhet i 27 års tid har sålt sina maskiner till sin största kund. Men det finns en rad produkter som inte ingår i den försäljningen. Ett antal av dessa överlämnas nu till Ecorub AB.

Ecorub har maskiner för att kunna tillverka dessa produkter. Denna verksamhet beräknas till en början motsvara upp till ½ tjänst, men det finns utvecklingsmöjligheter.

Sven-Eric Svensson är styrelseledamot i Ecorub. Han har en gedigen bakgrund inom plastindustrin med 15 år i laboratoriearbete för utveckling av plaster i det bolag som idag heter Borealis AB. 4 år som produktionsansvarig för Uniplast AB i Gällivare, samt 27 år som egenföretagare med bolaget Nordpolymer AB. Han har också 15 års erfarenhet av samarbete med Kinesiska företag och har bland annat utvecklat ett kinesiskt företags formsprutor med en marknadsledande produktionssäkerhet. Han arbetar också med kinesiska företag kring utveckling av formsprutningsverktyg.

Sven-Eric ska nu trappa ned och fokusera på utveckling av produkter på konsultbasis åt andra och vidareutveckla arbetet med import av formverktyg och insatsprodukter till plastindustrin och ”slippa” arbetet med att producera.

Första ordern till en av hans f.d kunder har nu kommit och det är Sortify och deras produkt Papaya. Det är en källsorteringskorg för hotellrum. Order är på 3 000 enheter.

- Miljöaspekten i produktionen är viktig för oss. I synnerhet nyproduktion av återvunna material, i detta fall plast. Därför ser vi fram emot ett tätt och givande samarbete med Ecorub där vi tillsammans ska jobba för att skapa nya plastprodukter ur gammal plast, säger Viktoria Strömbäck på Sortify, www.sortify.se 070-5856666

- I Ecorub´s material med dess många möjligheter ser jag en stor potential för många produkter. Nu ges vi möjlighet att succesivt testa och erbjuda våra kunder nya intressant materialalternativ såväl tekniskt, miljömässigt som ekonomiskt. säger Sven-Eric Svensson, vd för Nordpolymer AB. 0970-144 00.

- Jag ser Sven-Eric som en mycket stor tillgång för Ecorub med ett kontaktnät inom plastindustrin och kunnande inom produktutveckling som kommer att bli mycket värdefull för Ecorub. Samarbetet med Sortify är mycket spännande och helt i linje med vad vi vill åstadkomma med ett partnerskap med andra företag som är verksamma med ”circular economy”, säger Åke Paulsson, vd för Ecorub.

Åke Paulsson

CEO

ake.paulsson@ecorub.se

+46 70 66 34 174

EcoRub AB (publ):
EcoRub är ett miljöteknikföretag.

Bolaget har ett hybridmaterial TPRR - ThermoPlastic Recycled Rubber- som är patenterad. Bolaget blandar termoplaster, gummipulver och ibland organiska fibrer som trämjöl, rörflen, mm för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.

Ecorub’s affärsidé är att vara ledande i omvandling av återvunnen gummi- och plast till nya hybridprodukter med vår TPRR® teknologi.

Genom denna kan återvunnet material ges egenskaper som på vitala områden är bättre än det ursprungliga materialet.

Vi hjälper företag på en global marknad att öka sin konkurrenskraft genom att delta i en cirkulär ekonomi.

EcoRubs affärsidé är att för den europeiska marknaden tillhandahålla miljöriktiga samt tekniskt och prismässigt konkurrenskraftiga produkter baserade på återvunnet gummi och återvunnen plast.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web