SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

EcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i Europa

Schneider Electrics EcoStruxure™ Micro Data Center R-serie för robusta inomhusmiljöer kommer att finnas tillgänglig i Europa från och med juni 2021.
De nya IP- och NEMA-klassade mikrodatacentren erbjuder en motståndskraftig lösning som är enkel att driftsätta och som hjälper till att hantera edge computing-infrastruktur i industri- och tillverkningsmiljöer.

I takt med att fler industriföretag använder industri 4.0-teknik för att öka produktiviteten, säkerheten och automatiseringen, har mikrodatacenter blivit allt viktigare för att hantera allt från konvergensen mellan IT och OT till att möjliggöra IIoT-tillämpningar – vilket gör IT på fabriksgolvet mer tillförlitligt och enkelt att använda. För att möjliggöra flexibilitet och skalbarhet lanseras sex nya modeller i storlekarna 16U, 24U och 42U.

– I takt med att industri 4.0 och avancerad automationsteknik fortsätter att driva utvecklingen av industriella miljöer måste IT distribueras närmare användningsplatsen för att möjliggöra ökad produktivitet och effektivitet, säger Rob McKernan, SVP, Secure Power Division, Schneider Electric, Europa. Tillgången till våra nya IP och NEMA-klassade EcoStruxure Micro Data Center R-series-lösningar kommer att hjälpa industriella tillverkare och distributörer i hela regionen att verkligen dra nytta av fördelarna med förbättrad prestanda och tillförlitlighet på fabriksgolvet.

EcoStruxure Micro Data Center-lösningar gör att industriella system kommer ut på marknaden snabbare, effektivare och till en lägre kostnad

EcoStruxure Micro Data Center-lösningar är konfigurerbara, färdigpaketerade, slutna racksystem som inkluderar energi, kylning, säkerhet och styrning. De kan spara upp till 40 procent av kostnaderna för teknik på fältet, få ut systemen på marknaden 20 procent snabbare och minska underhållskostnaderna med sju procent. Mikrodatacenter drar nytta av befintlig infrastruktur och kan potentiellt minska kapitalkostnaderna med 48 procent jämfört med en traditionell lösning. Den nya R-serien förstärker dessa fördelar och hjälper kunderna att hantera problem, eftersom de är:

• Byggda för att klara tuffa inomhusmiljöer och tillämpningar med ett lägsta intrångsskydd på IP54 och NEMA 12. Industriella edgemiljöer kan vara utmanande med höga nivåer av damm, fukt och stora temperaturvariationer.
• Kan styras på distans med Schneider Electrics portfölj av programvaror och digitala tjänster när få eller ingen IT-personal är på plats. EcoStruxure IT, en öppen, leverantörsoberoende plattform, ger användarna kraft och flexibilitet att hantera kritisk infrastruktur på egen hand, tillsammans med en partner eller låta Schneider Electrics servicetekniker sköta hanteringen.
• Utrustad med säkerhetsfunktioner, till exempel åtkomstkontroll, intrångsdetektering och övervakningskamera som gör att den kan användas på platser med låg säkerhet.
• Kan standardisera din konstruktion i flera olika miljöer med en enda allt-i-ett-lösning, vilket är lättare att installera och underhålla än disparata system.

Läs mer om den nya EcoStruxure Micro Data Center R-serien

Den nya R-serien är tillgänglig via mySchneider IT Solutions Partners och Schneider Electrics försäljningsrepresentanter. Besök den här sidan för mer information om Schneider Electrics nya IP- och NEMA-klassade EcoStruxure Micro Data Center R-serie för robusta inomhusmiljöer.

Vad är industrial edge computing?

För att industrioperatörer ska kunna dra nytta av fördelarna med ökad automatisering kan de inte enbart förlita sig på molnteknik för att få den motståndskraft och hastighet som artificiell intelligens, maskininlärning och annan industri 4.0-teknik kräver.Lokala edgedatacenter är IT-infrastrukturanläggningar som är geografiskt utbredda för att möjliggöra olika ändpunkter i nätverket. I industriella miljöer, exempelvis en tillverkningsanläggning eller ett distributionscenter, kallas denna tillämpning för "industrial edge computing". Analytiker har identifierat att edge blir allt viktigare.

Om EcoStruxure

EcoStruxure™ är vår öppna, skalbara, IoT-baserade systemarkitektur och plattform. EcoStruxure tillför ett ökat värde av säkerhet, tillförlitlighet, effektivitet, hållbarhet och konnektivitet för våra kunder. EcoStruxure utnyttjar framsteg inom IoT, mobilitet, avläsning, moln, analys och cybersäkerhet för att leverera innovation på alla nivåer. Detta inkluderar uppkopplade produkter, Edge Control och appar, analyser och tjänster som stöds av mjukvara för kundlivscykeln. EcoStruxure har installerats på nästan 500 000 platser med stöd av 20 000+ utvecklare, 650 000 tjänsteleverantörer och partners, 3 000 allmännyttiga företag och ansluter över 2 miljoner tillgångar under förvaltning.

Från energi- och hållbarhetsrådgivning till optimering av livscykeln för dina verksamhetssystem har vi världsomspännande tjänster för att möta dina affärsbehov. Som en kundcentrerad organisation är Schneider Electric din betrodda rådgivare som hjälper dig att öka tillgångarnas tillförlitlighet, förbättra den totala ägandekostnaden och driva ditt företags digitala omvandling mot hållbarhet, effektivitet och säkerhet.

Läs mer:

EcoStruxure Micro Data Center

The Secret Sauce for Industry 4.0 – the Micro Data Center at the Local Edge

Industry 4.0: Minimizing Downtime Risk with Resilient Edge Computing

White Paper 223: Cost Benefit Analysis of Edge Micro Data Center Deployments

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Blacharska, presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN