SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

EDGECAM 2021: Betydligt snabbare Waveform bearbetning

Stor tidsbesparing i den senaste versionen
Ny och förbättrad funktionalitet i den senaste versionen
av EDGECAM från Hexagon, ökar användares produktivitet genom kortare beräkningstid och snabbare verktygsbanor.

Ett antal av dessa produktivitetshöjningar har uppnåtts genom att minska beräkningstiden genom att förbättra EDGECAMs parallella bearbetningsförmåga. Två av de mest populära bearbetningscyklerna - Roughing och profilering - drar nytta av förbättringar av programvarans algoritmer för flera trådar.

Tre betydande tidsbesparingar: EDGECAMs världsledande höghastighets Waveform Roughing-strategi är nu betydligt snabbare när man skapar verktygsbanor för både solider och trådgeometrier. Produktchef Miguel Johann säger: "Många benchmarktester visar en förbättring motsvarande 30 procent i beräkningstider, jämfört med föregående version." När du använder profileringscykelens underskärningsfunktion har besparingar på mellan 40 och 60 procent registrerats, beroende på modellens storlek och komplexitet. Förbättringar av programvarans arkitektur ger en genomsnittlig tidsbesparing på 70 procent vid kontroll av verktygsbanor med Machine Simulator när programvaran startas.

En radikal översyn av EDGECAMs probehantering kretsar kring åtta nya cykler, som ger stöd för programmering av olika probecykler i maskinen. Cyklernas NC-kod kan konfigureras för att stödja Hexagons m & h probemakron, liksom många andra populära probesystem för olika styrsystem. Dessutom stöds Siemens- och Heidenhain probestyrning.

Som följd av specifika kundförfrågningar har sex nya eller uppdaterade kommandon införts i Inspektion cykeln. Inklusive förmågan att global redigering av features och att specifikt kontrollera layouten för både Linjär och Rektangulär mönster.

En av EDGECAMs mest använda strategier, Face Mill Cycle, erbjuder nu bättre styrning av verktygsbanan som ger reducerad cykeltid, mindre verktygsslitage och potentiellt ökad livslängd på maskinen.

Förutom tidsbesparingar använder den nya optionen Cut by Region en jämnare verktygsbana där varje segment av en komponent görs klart innan nästa bearbetas.
Ny strategi, (”Outside To In”) som skapar banor utifrån och in mot mitten av planet. ”Overlap Edge” som anpassar verktygsbanan så att det inte blir något material kvar utmed ytterkanterna på planet som bearbetas.

Extra Lead In / Out-funktionalitet för svarvar ger mer styrning av sekundärrörelsen i Finish Groove-cykeln. Applikationsingenjör Mike O’Neill förklarar: ”Spår finns i alla former och storlekar och är inte alltid symmetriska. EDGECAM 2021 innehåller en sekundär Lead Move-dialog, vilket innebär att när cykeln slutför den motsatta sidan av ett spår kan användaren nu använda unika Lead In- och Lead Out-rörelser.”

Ytterligare förbättringar inom svarvning ger mer styrning när man använder vinklade svarvverktyg. Två nya modifierare, "Corner" och "Lock", möjliggör en "dynamisk kontaktpunkt", som bibehåller samma position i förhållande till skäret vid alla riktningar.

EDGECAM, kan nu användas i profilcykel i både fräs- och svarvningr. Features i solider och ytor kan väljas i för att skapa kollisionsfria verktygsbanor. "Som svar på kundförfrågningar har funktionen Protect Solid som finns i profileringscykeln förbättrats för att ge säkrare verktygsbanor när man använder kommandona Multi-Pass och Pick Solid Face."

Utgåvan från 2021 innehåller två viktiga nya funktioner för maskinkonfigurationer för att utnyttja bästa praxis. ”Variabel stigning och stöd för flera axlar på verktygsmonteringsblock har införts i kinematiken för Linear Turret Lathes. Använd switch i Code Wizard för att ange den exakta positionen för flera verktygsplatser i en revolver, som tydligt visas i Maskinsimulatorn.

”Flerfunktions-svarvar (MTMT) stödjer verktyg monterade vinkelhuvud. Den här typen av verktygskonfiguration har använts i EDGECAMs fräsmiljö i flera år, på så sätt drar MTMT-användare nytta av en funktion som har testats noggrant."

Avslutningsvis, Wire EDM (Trådgnist) innehåller en ny strategi för kommandot ”Wire Set-Up” och utökat stöd för styrsystem.
Strategin ” ‘create pocket rough tag and finish files” stödjer branschpraxis och gör det möjligt för användare att skapa fyra separata NC-filer, för Pocketing, Roughing, Tag och Finishing. Teknologitabeller för Charmilles och ONA AV har lagts till, tillsammans med utökat stöd för en rad Mitsubishi-styrsystem.

Flera jämförelsetester visar en förbättring av beräkningstiden med 30% jämfört med tidigare versioner.”

Miguel Johann,
Machining Market and Product Manager, EDGECAM

I de fall Ni önskar ytterligare information står vi gärna till tjänst med detta.

Edge Technology AB | 0224-370 50 | www.edgetech.se
Kontaktinformation
Postadress
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Besöksadress
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Region
Sala
Västmanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556544-5821
Grundat: 1997
Anställda: 17
Välkommen till Edge Technology AB!


Vi arbetar med investeringar i första hand inom CAM (Computer aided manufacturing) program samt lagerlösningar som företag och offentliga verksamheter gör för att skapa ökat utrymme för lönsamhet.


Sedan starten 1997 har vi som verksamhet vuxit och är numera en av de ledande leverantörerna i Sverige inom våra verksamhetsområden. Fler än 700 företag offentliga organisationer från norr till söder använder våra lösningar för att säkerställa effektiv och lönsam produktion.


I de förbättringar våra lösningar ger märks framförallt ökad produktion i verktygsmaskiner och mer rationellt intern logistik och lagerhållning. Inom lagerhållning har vi installerat lagerautomater på ett flertal sjukhus för säker hantering av läkemedel.


De lösningar vi levererar tillsammans med vår kunnande bidrar till att produktion och tillverkning kan bedrivas med god lönsamhet i Sverige. När vi hjälper användare att utveckla metoder och processer ger vi dem samtidigt ökad konkurrenskraft. Ett mycket viktigt arbete inte minst inom industrin som i allt högre utsträckning utsatts för konkurrens från en global marknad.

I takt med ökad medvetenhet om hur vi människor på olika sätt påverkar miljön ökar betydelsen och vikten av att kunna bedriva lönsam och effektiv tillverkning så lokalt som möjligt. Kan vi på något sätt få företag att behålla tillverkning i Sverige istället för att flytta till annat land menar vi att vi alla tjänar på det.
Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2021) 17 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Agenturer

Edgecam, Storbritannien
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Supply Point, Storbritannien (Generalagent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifieringar

SafeTrade

Kontakter

Anders Brunström
VD
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
Marknadschef
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
Säljare
0370-770306
Anders Lilja
tekniker
0370770307
Carina Karlsson
ekonomi
0224-37053
Johan Sjölund
Säljare
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Filmer

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN