TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elgiganten vinnare i IAB Sweden Mixx Awards

I hård konkurrens utsågs Elgiganten med iProspect till vinnare
Vinnare i kategorin ”Best Search Marketing Campaign” vid gårdagens IAB Sweden Mixx Awards. – Genom att kombinera våra tekniska lösningar med iProspects har vi effektiviserat våra digitala kampanjer radikalt. Nu är vi betydligt mer relevanta i vår kommunikation med kunderna, säger Niko Niva, Digital Specialist på Elgiganten.

Mixx Awards anses som det mest prestigefyllda priset för onlinemarknadsföring i USA och i Europa. Vid gårdagens IAB Sweden Mixx Awards utsågs Elgiganten tillsammans med iProspect till ”Best Search Marketing Campaign”, vilket innebär att man kvalat vidare till IAB Europe Mixx Awards i samma kategori.

– Det är ingen tvekan om att vi valt rätt samarbetspartner. Vi är extremt nöjda med våra iActivate-kampanjer. Genom att kombinera våra tekniska lösningar med iProspects, har vi lyckats effektivisera våra digitala kampanjer radikalt. Nu är vi betydligt mer relevanta i vår kommunikation till kunderna, vi har sänkt CPC med 10 procent samtidigt som vi ökat antalet transaktioner med 177 procent och ROI med 61 procent, säger Niko Niva.

Resultatet av iActivate för Elgigantens digitala kampanjer:

• 10 procent lägre CPC (Cost Per Click)
• 36 procent högre convertion rate
• 177 procent fler transactions
• 61 procent högre ROI

Förra året utökade Elgiganten sitt sortiment, från 10.000 till 21.000 artiklar, vilket kan vara en utmaning. Men, med hjälp av iActivate har hela den digitala processen automatiserats, från att skapa sökord till digitala annonser som hela tiden uppdateras efter informationen i nätbutiken och där annonser tänds och släcks automatiskt beroende på om produkten finns tillgänglig eller inte. Genom automatiserade sökord så säkerställs också en bättre matchning mot det kunderna söker.

– Automatisering av digitala kampanjer, säkerställer korrekt information i annonserna och att våra kunder möts av mer relevanta budskap och erbjudanden. Framför allt frigör det tid och resurser som vi nu kan lägga på annat viktigt, säger Niko Niva.

Övriga nominerade i ”Best search campaign” var:

• Precis Digital med Daniel Wellington
• Raw Digital med Best of Brands
• Tre Kronor Media med SAS

Jessica Wallin
Kommunikationsansvarig/PR Manager
press@giganten.se
070-359 36 36
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser