SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85

Elisolation AB i Laxå grundades redan på 1940-talet och är verksamma inom områdena för tillverkning av isolations-komponenter till El-kraft, elektro-, processindustrin.
Företaget har nu utökat sin maskinpark med den alldeles nya modellen Acura 85 från tyska Hedelius. Maskinen är den största i Acura-serien och är simultant 5-axlig med en bordsdiameter på 850 mm och max detaljvikt på 1 ton.

Elisolation sökte en 5-axlig fleroperationsmaskin i premiumsegmentet men hade även önskemål om att hitta ett fabrikat som även kan erbjuda modeller för deras övriga behov. Då Hedelius har ett heltäckande program av 3-, 4- och 5-axliga maskiner i en mängd olika utföranden blev valet till slut ganska enkelt.

Hedelius Acura går att få i tre olika storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för Acura-serien är mycket god ergonomi och stabilitet. Dessutom har maskinen goda möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan. Laddning med kran går även att göra utan begränsningar då hela taket över bearbetningsutrymmet följer med dörren när den öppnas.

Maskinen har levererats och installerats av MaskinFransson som har representerat Hedelius de senaste 4 åren med mycket goda resultat.

För mer information kontakta
Maskin AB A. Fransson, www.maskinfransson.se
Elisolation HTM AB, www.elisolation.se
Kontaktinformation
Postadress
Vena­vägen 1
69532 Laxå
Besöksadress
Vena­vägen 1
69521 Laxå
Region
Laxå
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
556378-5178
Grundat: 1975
Anställda: 27
Välkommen till Elisolation HTM AB!

Våra kunder finner man främst inom områdena

Elektroindustri:
Härdplaster och flexibla isolationsmaterial till allt från kraftverksgeneratorer till värmefläktar.

Maskinbyggare och tillverkare av apparater:
Oftast som maskinelement, som kan vara hållande, glidande eller roterande. Materialet är i första hand termoplast.

Tekniskt underhåll:
För detaljer av såväl härdplast som termoplast, i produktionsutrustningar.

Elisolation ingår i Söderbergföretagen, som är en industrikoncern med dotterbolag inom tre affärsområden, plast, plåt och infrastruktur. Koncernen har sin bas i Sverige och omsätter drygt 1 100 MSEK, med 700 anställda.

Elisolation HTM tillverkar maskin- eller handbearbetade plastdetaljer efter fil eller ritning. Det kan gälla allt från enstaka detaljer till hela serier. Vår målsättning är att alltid erbjuda dig som kund lösningar som optimerats för dina applikationer, vi hjälper dig hela vägen, från idé till färdig produkt.

Vi kan hjälpa dig med allt från optimerad kapning, fräsning och svarvning, till bockning, polering, limning samt märkning och montering. En alltid uppdaterad och servad maskinpark i kombination med välutbildad och erfaren personal säkerställer ett exakt resultat.

Kvalitetskontroll och löpande verifiering av utfallet sker med avancerad mätutrustning. Vi utför gärna kompletta mätningar av utfallsprover och upprättar mätprotokoll vid behov.

Med rätt plaster på lager, rätt bearbetningsteknik och rätt kunskap hjälper vi dig ta fram de precisionsbearbetade detaljer du behöver.

Halvfabrikat från vårt lager kapar vi med NC-styrd såg i storlekar passande för dina detaljer. Skärande bearbetning enligt specificerade mått sker huvudsakligen med NC-styrda fräsar och svarvar.
Lång erfarenhet, kompetens och stor noggrannhet av bearbetning av härdplaster, termoplaster och högtemperaturmaterial ger de slutprodukter som ni behöver.
Många av materialen är svårbearbetade och kräver vår specialkunskap.

Vi har:

Kvalificerade maskinoperatörer
10 NC-styrda maskiner med effektiv bearbetning och programmering
Möjlighet att bearbeta stora detaljer
Specialmaskiner för spårkilar
Möjlighet att köra små serier tack vara korta ställtider

Skicka gärna CAD-ritade konstruktionsunderlag. Vi utnyttjar CAM-teknik för att snabbt, effektivt och säkert ta fram bearbetningsprogram.

Certifieringar

ISO 9002:1994

Kontakter

Daniel Svensson
+4658413344
Johan Lund
Affärsutveckling/Inköpschef
+46 70 748 46 13

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Fem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introduceras
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo