MÅNDAG 22 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ellevio och Power Circle gör gemensam sak för framtidens elnät

Nu går Ellevio, ett av Sveriges största elnätsföretag, med i Power Circle och stärker därmed arbetet inom områdena energisystem och smarta elnät ytterligare.
Elnätet är navet i den stora omställningen av energisystemet som pågår och både Ellevio och Power Circle bedriver ett intensivt arbete för att åstadkomma ett hållbart, pålitligt och flexibelt elnät som möjliggör framtidens samhälle.

Elektrifiering av nya sektorer som industri och transporter är avgörande för att vi ska klara klimatomställningen. Samtidigt pågår den största omställningen av energisystemet i modern tid och kraven på elnäten ökar hela tiden. Redan idag råder på flera håll kapacitetsbrist i elnätet, framförallt i storstadsregionerna. Smarta, moderna elnät kommer att spela en nyckelroll för att omställningen ska lyckas. Det finns redan många nya, lovande tekniker som kan bidra till att lösa dessa problem på ett snabbt och effektivt sätt, exempelvis batterilager, flexibilitet och digitalisering – tekniker som både Power Circle och Ellevio arbetar med.

– Ellevio är en viktig aktör med höga ambitioner att vara med och driva utvecklingen mot framtidens smarta elnät. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att driva utvecklingen av teknik och regelverk i en riktning som underlättar för elnätsägarna att satsa på nya, smarta lösningar, säger Johanna Lakso, vd för Power Circle.

Ellevio deltar redan sedan årsskiftet i ett projekt som Power Circle driver för att utvärdera hur batterilager kan bidra till att lösa tillfälliga flaskhalsar och andra utmaningar i elnätet, men det är bara en liten del av den satsning som görs för att vara med och forma framtidens elnät. Under de närmaste åren kommer Elleivo installera nästa generations system för elmätning till nära en miljon kunder, något som kommer vara en viktig komponent i det smarta elnätet. Företaget tittar också på vilken typ av verktyg som kan behövas för att göra det attraktivt för kunderna att styra sin elanvändning jämnare över dygnet. Samt hur efterfrågan på laddinfrastruktur ska kunna mötas.

– Elnäten är navet i energiomställningen och en förutsättning för att Sverige ska kunna fortsätta att elektrifiera såväl transportsektor som industri, och nå klimatmålen. Vi ser kapacitet och flexibilitet som två nyckelområden framåt och där behövs både samverkan och incitament för att bättre kunna möta energisystemets utmaningar. Partnerskapet med Power Circle är ett naturligt steg i det arbete som Ellevio gör inom dessa områden, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio.

Power Circle samlar en stor bredd av företag som arbetar med el inom energibranschen, för att utforska viktiga framtidsfrågor, bistå beslutsfattare med information och synliggöra elens möjligheter att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Power Circle välkomnar med glädje ännu en viktig aktör för framtidens elnät i partnerkretsen. Power Circle och Ellevio ser fram emot att gemensamt, och i samarbete med övriga partnerföretag, fortsätta arbeta för en hållbar utveckling genom elektrifiering.

För mer information, kontakta gärna:

Jesper Liveröd, tf presschef på Ellevio, 070-929 96 23

Anna Wolf, Sakkunnig Energisystem & Smarta nät på Power Circle, 070-954 00 02

Om Ellevio
Ellevio AB (publ) är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till nära 960 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm och Nynäshamn i öster. Verksamhetens utveckling är inriktad på att möjliggöra framväxten av ett hållbart samhälle. Ellevio, som har sitt säte i Stockholm, har cirka 500 anställda och sysselsätter totalt cirka 3 000 personer runt om i landet. Läs mer på ellevio.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-15
Optimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
2019-04-12
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.Monitor storsatsar i Sydostasien – anställer fler i SverigeRasmus Linge ny vd för CS LogisticsAlmi Invest investerar i EasyServIKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019Så går det till att besikta en motorcykelCell PT® - för säker infästning i nya lätta designmaterialSeavus talare på konferens - AI-dagen: AI som stöd för verksamheten, 22 majRekordresultat för BygmakoncernenAnn Krumlinde ny styrelseledamot i VäderstadSopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknadenKungen besökte Apotea i MorgongåvaMitsubishi Outlander PHEV: Sveriges populäraste laddhybrid
2019-04-11
Maximera effekten till hydrauliktillbehör med ADX från CEJNFörvaring gasflaskor – så uppfyller du regler och kravJan Ridfeldt ny vd och koncernchef på Umeå Energi ABLyckad lansering av The Gothenburg Gateway ​Ny standard för miljökostnader – utvecklad i Göteborg Fem stjärnor til Range Rover EvoquePaetronics byter namn till VehcoHög kvalitet på alla forskarutbildningar på Högskolan VästUndervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i ÖstersjönEOS firar 30 år av passion för industriell 3D-printing Världens snabbaste vätgassensor bäddar för ren energiHyundai lanserar privatleasing för sina populära miljö- och familjebilarTarget 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20% Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtalRyobis unika Plattrensare - Rengör uteplatsen blixtsnabbtMaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare
2019-04-10
CEJNs Multi-X GII Hydrauliska Multi Koppplingar - Bättre, Starkare, LättareAnders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskinerABB:s snabbladdare bidrar till ett grönare GöteborgVolvo Cars på Techno Classica: Art Deco i rörelse med Volvo PV36Äntligen är Industrimagasinet våren 2019 här!Summ Road Show IBS QMS & TeamcenterNIS-direktivet är IT-chefernas bästa vänBäckebron - Sågverket som älskar det extra krångligaKonsultbolaget Exsitec på plats 2 i Powered by People Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy TransitionABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenad-branschenMiljardprojekt för digitalisering av europeisk industriEnergibesparingar och reducerat underhållsbehov med fläktväggsapplikation i stor biograf i SingaporeSchneider Electrics Easy UPS 3S nominerad i Elfack Design Award
Annonser