SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elmia Produktionsmässor i maj

En innovativ teknikplattform för industrin
En arena fylld med nyheter och innovationer inom teknik och industri.

450 utställare på plats. Högaktuellt dagsprogram som sätter strålkastaren på utmaningar och lösningar för tillverkningsindustrin. Allt samlat för Sveriges produktionsstarka branscher inom tillverkande industri - på Elmia Produktionsmässor den 10–13 maj 2022.

Det fysiska mötets möjligheter får snart bekänna färg. Det är fyra år sedan sist och mycket har hänt i branscherna under dessa år. Det är på Elmia Produktionsmässor det sammanfattas – här hittar du alternativ på smarta investeringar för att ta nästa steg i utvecklingen av din produktion.

- Det är tydligt att utställare och besökare har siktet inställt på att träffas, inspireras och göra affärer. Både lanseringar och nyheter med teknikhöjd utlovas av våra utställare som kommer att fylla mässhallarna med sina maskiner och lösningar i drift, tekniker, tillbehör och material, säger Ulrika Elmersson, mässansvarig för de sex parallella mässorna under Elmia Produktionsmässor.

Ett helhetsgrepp kring branschernas brännande frågor
Ett 60-tal seminarier lyfter utmaningar och lösningar för tillverkningsindustrin. Förutom att arenan är en dynamisk marknadsplats för affärer mitt i det industriella Sverige – är det ett vitalt forum för industrins utveckling och starka framtid. 

- Vi ser att industrin utmanas på många olika plan, allt från rubbningar i globala värdekedjor till energitillgång och kompetensförsörjning. Det är komplexa frågor som inte har enkla lösningar – och därför känns detta viktigt att belysa i vårt program. På Stora Scenen där vi har vårt gemensamma program ser vi talare från bland annat Teknikföretagen, SÄPO, Scania, Volvo och Svenskt Näringsliv, berättar Ulrika Elmersson.  

På mässorna finns också specifika scener som fördjupar sig i branschunika frågor. På Scen Svets hålls föredrag om nya tekniker och metoder inom svets och fogning. På Automationscentralen görs nedslag i områden som framtida teknologier och robotikvana. Och du kan ställa frågor till experter inom automatisering, robotisering och digitalisering för att få rätt vägledning inför dina framtida investeringar.  

Nytt på mässorna

På Elmia Polymer lanseras Hållbaren, en plats för nätverkande, som under onsdagen och torsdagen också erbjuder ett seminarieprogram. Fokus är hållbarhet i plast- och polymerindustrin. Med i programmet är bland annat Svensk Plast, Trioworld, SPIF, Svensk Plaståtervinning och Reelab.

På Elmia 3D hittar du AM-arena, där intressanta seminarier fokuserar på nya metoder och material inom additiv tillverkning. Här kan samtalen leda till spännande innovationer.

På Elmia Automation kan du besöka en helt ny del av mässan - AGV-torget. Där visar sex olika företag sina AGV-er i drift. En unik möjlighet att ställa frågor och få förslag på nya lösningar. 

På Elmia Verktygsmaskiner genomförs Industriboost, ett samarbete med UF, Teknikcollege och MakerSquare. Högstadieelever möts i en monter för att delta i workshops och lösa teknikrelaterade utmaningar. En aktivitet för att öka intresset för svensk tillverkningsindustri bland ungdomar. 

På fredag är det Future Friday, med fokus på industrins framtid – ungdomarna. Till den dagen bjuds gymnasieskolor in till Elmia Produktionsmässor. På Stora Scenen finns programpunkter som är intressanta för de yngre besökarna och utställare är redo att möta framtidens medarbetare i sina montrar. 

En arena. Sex mässor. Fyra dagar.
Elmia Produktionsmässor är de sex parallella mässorna: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia Svets- och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner.

Bra länkar
Här hittar du mer pressmaterial och information till din artikel. Eller om du rentav vill serva din läsare och lägga in några av länkarna i din digitala artikel.

Pressmaterial för nedladdning

Se dagsprogrammet här

Se utställarlista här

Registrera dig för fri entré här

Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN