SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022

Världens ledande skogsmässa Elmia Wood i Jönköping
– Mässan har aldrig varit mer angelägen, säger Agne Bengtsson som är vd, Elmia AB.

Mässan skulle ha genomförts 2021, men stoppades av Covid-19. Den blir inte lika stor som tidigare, av det enkla skälet att pandemin fortfarande håller sitt grepp om stora delar av världen. Elmia Wood 2022 blir en i huvudsak europeisk angelägenhet.

Samtidigt är skogen viktigare än på länge. Både genom att växande träd binder kol och ersätter fossila material och genom att skogsbruket i delar av världen får kritik ur ett miljö- och klimatperspektiv, senast vid FN:s klimatkonferens i Glasgow.

– Utmaningen är att förena de båda perspektiven. Här har Sverige lång erfarenhet och stor innovationskraft, säger Agne Bengtsson.

Elmia Wood har länge varit skyltfönstret mot världen för rationell nordisk skogsteknik. Även i den nya situationen erbjuder Sverige efterfrågat kunnande och nytänkande. Mer än hälften av skogarna är privatägda och stora arealer brukas med hög tillväxt som skapar många värden, med stor hänsyn till naturen.

– En viktig aspekt är alla andra värden som skogen bidrar med. Skog är så mycket mer än växande träd och det ska vi också belysa, fortsätter Agne Bengtsson.

Mässan hålls liksom tidigare i skogen på Bratteborgs gård söder om Jönköping. Först ska slinga 1 med tillhörande fältytor fyllas och inriktningen är hela skogsbruket.

Elmia Wood ska i vanlig ordning även erbjuda seminarier och, viktigast av allt, en efterlängtad mötesplats för skogens alla aktörer inklusive det allt viktigare privatskogsbruket. Programmet är inte fastställt men så mycket är klart, att Elmia Wood 2022 får sitt fokus på framtidens skogsbruk i en hållbar värld.

Agne Bengtsson
VD
Elmia AB
agne.bengtsson@elmia.se
+46 735 22 42 22
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka