TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En truck för alla tillfällen

Linde Material Handling presenterar ”den perfekta trucken”
En specialutgåva av företagets Roadstermodell. Det unika truckkonceptet med de senaste säkerhetsfunktionerna visar möjligheterna som finns idag för att göra truckförarnas arbete ännu säkrare och öka produktiviteten ytterligare.

När Lindes produktchefer skulle identifiera den ideala trucken med maximal effektivitet och säkerhet blev det snabbt tydligt. Den elektriska motviktstrucken Linde E20-E35 Roadster med 2-3,5 tons lastkapacitet är den optimala grunden för ”den perfekta trucken”. Förare får oslagbar sikt i trucken som har ett panoramatak i pansarglas och saknar skymmande A-stolpar. Truckens konstruktion är unik med de överliggande tiltcylindrarna som absorberar belastningar som uppstår vid körning.

Linde Roadster är med sina tillval den perfekta trucken. Bland tillvalen finns stödsystemet Linde Safety Pilot active, optiska varningen Linde TruckSpot, LED Stripes-belysning, integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett panoramatak i pansarglas och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

– Antalet säkerhets- och stödsystem Linde erbjuder är omfattande. ”Den perfekta trucken” visar en stor mängd lösningar paketerade i en truck. Det påvisar den imponerande bredden av produkter och tjänster som Linde erbjuder, förklarar Björn Walter, produktchef för motviktstruckar på Linde Material Handling.

Linde Safety Pilot är en central del för truckens höga säkerhetsstandard. Förarstödsystemet hjälper föraren att undvika tippolyckor genom att bevaka och visa parametrar som lyfthöjd, tyngdpunktsavstånd, lastvikt och körhastighet. Vid farliga situationer kan systemet ingripa och ovarsamhet undviks effektivt.

Linde TruckSpot är en optisk varningsutrustning som projekterar en stor röd varningstriangel på golvet drygt fyra meter bakom trucken. Fotgängare och andra förare ser att trucken är i rörelse och kan tidigt reagera.

Den perfekta trucken är också utrustad med LED Stripes på masten och på baksidan. LED Stripes ger en jämn och bred belysning – med vitt ljus i färdriktningen och rött ljus i motsatt riktning.

Målet med det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” är att ge bättre sikt över gafflar och last. För förare blir det möjligt att placera last snabbare, mer precist och säkrare.

Trucken har ett litiumjonbatteri för maximal tillgänglighet. Snabbladdning gör att tidskrävande batteribyten inte längre är nödvändiga och säkerställer tillsammans med högre energitäthet längre drifttider.

För optimal prestanda har den perfekta trucken CS20-däck. Dess L-formade profil förbättrar dragkraften och lågt rullmotstånd ökar körsträckan samt minskar energiförbrukningen.

– Med den perfekta trucken visar Linde vad som är möjligt. Funktionerna sätter nya standarder inom branschen, avslutar Björn Walter.

David Ornstein
Marknadskommunikatör
david.ornstein@linde-mh.se
0702464015
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera unga
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser