FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En truck för alla tillfällen

Linde Material Handling presenterar ”den perfekta trucken”
En specialutgåva av företagets Roadstermodell. Det unika truckkonceptet med de senaste säkerhetsfunktionerna visar möjligheterna som finns idag för att göra truckförarnas arbete ännu säkrare och öka produktiviteten ytterligare.

När Lindes produktchefer skulle identifiera den ideala trucken med maximal effektivitet och säkerhet blev det snabbt tydligt. Den elektriska motviktstrucken Linde E20-E35 Roadster med 2-3,5 tons lastkapacitet är den optimala grunden för ”den perfekta trucken”. Förare får oslagbar sikt i trucken som har ett panoramatak i pansarglas och saknar skymmande A-stolpar. Truckens konstruktion är unik med de överliggande tiltcylindrarna som absorberar belastningar som uppstår vid körning.

Linde Roadster är med sina tillval den perfekta trucken. Bland tillvalen finns stödsystemet Linde Safety Pilot active, optiska varningen Linde TruckSpot, LED Stripes-belysning, integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett panoramatak i pansarglas och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

– Antalet säkerhets- och stödsystem Linde erbjuder är omfattande. ”Den perfekta trucken” visar en stor mängd lösningar paketerade i en truck. Det påvisar den imponerande bredden av produkter och tjänster som Linde erbjuder, förklarar Björn Walter, produktchef för motviktstruckar på Linde Material Handling.

Linde Safety Pilot är en central del för truckens höga säkerhetsstandard. Förarstödsystemet hjälper föraren att undvika tippolyckor genom att bevaka och visa parametrar som lyfthöjd, tyngdpunktsavstånd, lastvikt och körhastighet. Vid farliga situationer kan systemet ingripa och ovarsamhet undviks effektivt.

Linde TruckSpot är en optisk varningsutrustning som projekterar en stor röd varningstriangel på golvet drygt fyra meter bakom trucken. Fotgängare och andra förare ser att trucken är i rörelse och kan tidigt reagera.

Den perfekta trucken är också utrustad med LED Stripes på masten och på baksidan. LED Stripes ger en jämn och bred belysning – med vitt ljus i färdriktningen och rött ljus i motsatt riktning.

Målet med det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” är att ge bättre sikt över gafflar och last. För förare blir det möjligt att placera last snabbare, mer precist och säkrare.

Trucken har ett litiumjonbatteri för maximal tillgänglighet. Snabbladdning gör att tidskrävande batteribyten inte längre är nödvändiga och säkerställer tillsammans med högre energitäthet längre drifttider.

För optimal prestanda har den perfekta trucken CS20-däck. Dess L-formade profil förbättrar dragkraften och lågt rullmotstånd ökar körsträckan samt minskar energiförbrukningen.

– Med den perfekta trucken visar Linde vad som är möjligt. Funktionerna sätter nya standarder inom branschen, avslutar Björn Walter.

David Ornstein
Marknadskommunikatör
david.ornstein@linde-mh.se
0702464015
2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser