TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En truck för alla tillfällen

Linde Material Handling presenterar ”den perfekta trucken”
En specialutgåva av företagets Roadstermodell. Det unika truckkonceptet med de senaste säkerhetsfunktionerna visar möjligheterna som finns idag för att göra truckförarnas arbete ännu säkrare och öka produktiviteten ytterligare.

När Lindes produktchefer skulle identifiera den ideala trucken med maximal effektivitet och säkerhet blev det snabbt tydligt. Den elektriska motviktstrucken Linde E20-E35 Roadster med 2-3,5 tons lastkapacitet är den optimala grunden för ”den perfekta trucken”. Förare får oslagbar sikt i trucken som har ett panoramatak i pansarglas och saknar skymmande A-stolpar. Truckens konstruktion är unik med de överliggande tiltcylindrarna som absorberar belastningar som uppstår vid körning.

Linde Roadster är med sina tillval den perfekta trucken. Bland tillvalen finns stödsystemet Linde Safety Pilot active, optiska varningen Linde TruckSpot, LED Stripes-belysning, integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett panoramatak i pansarglas och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

– Antalet säkerhets- och stödsystem Linde erbjuder är omfattande. ”Den perfekta trucken” visar en stor mängd lösningar paketerade i en truck. Det påvisar den imponerande bredden av produkter och tjänster som Linde erbjuder, förklarar Björn Walter, produktchef för motviktstruckar på Linde Material Handling.

Linde Safety Pilot är en central del för truckens höga säkerhetsstandard. Förarstödsystemet hjälper föraren att undvika tippolyckor genom att bevaka och visa parametrar som lyfthöjd, tyngdpunktsavstånd, lastvikt och körhastighet. Vid farliga situationer kan systemet ingripa och ovarsamhet undviks effektivt.

Linde TruckSpot är en optisk varningsutrustning som projekterar en stor röd varningstriangel på golvet drygt fyra meter bakom trucken. Fotgängare och andra förare ser att trucken är i rörelse och kan tidigt reagera.

Den perfekta trucken är också utrustad med LED Stripes på masten och på baksidan. LED Stripes ger en jämn och bred belysning – med vitt ljus i färdriktningen och rött ljus i motsatt riktning.

Målet med det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” är att ge bättre sikt över gafflar och last. För förare blir det möjligt att placera last snabbare, mer precist och säkrare.

Trucken har ett litiumjonbatteri för maximal tillgänglighet. Snabbladdning gör att tidskrävande batteribyten inte längre är nödvändiga och säkerställer tillsammans med högre energitäthet längre drifttider.

För optimal prestanda har den perfekta trucken CS20-däck. Dess L-formade profil förbättrar dragkraften och lågt rullmotstånd ökar körsträckan samt minskar energiförbrukningen.

– Med den perfekta trucken visar Linde vad som är möjligt. Funktionerna sätter nya standarder inom branschen, avslutar Björn Walter.

David Ornstein
Marknadskommunikatör
david.ornstein@linde-mh.se
0702464015
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser