LÖRDAG 22 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En truck för alla tillfällen

Linde Material Handling presenterar ”den perfekta trucken”
En specialutgåva av företagets Roadstermodell. Det unika truckkonceptet med de senaste säkerhetsfunktionerna visar möjligheterna som finns idag för att göra truckförarnas arbete ännu säkrare och öka produktiviteten ytterligare.

När Lindes produktchefer skulle identifiera den ideala trucken med maximal effektivitet och säkerhet blev det snabbt tydligt. Den elektriska motviktstrucken Linde E20-E35 Roadster med 2-3,5 tons lastkapacitet är den optimala grunden för ”den perfekta trucken”. Förare får oslagbar sikt i trucken som har ett panoramatak i pansarglas och saknar skymmande A-stolpar. Truckens konstruktion är unik med de överliggande tiltcylindrarna som absorberar belastningar som uppstår vid körning.

Linde Roadster är med sina tillval den perfekta trucken. Bland tillvalen finns stödsystemet Linde Safety Pilot active, optiska varningen Linde TruckSpot, LED Stripes-belysning, integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View”, innovativa CS20-däck, ett panoramatak i pansarglas och ett energieffektivt litiumjonbatteri.

– Antalet säkerhets- och stödsystem Linde erbjuder är omfattande. ”Den perfekta trucken” visar en stor mängd lösningar paketerade i en truck. Det påvisar den imponerande bredden av produkter och tjänster som Linde erbjuder, förklarar Björn Walter, produktchef för motviktstruckar på Linde Material Handling.

Linde Safety Pilot är en central del för truckens höga säkerhetsstandard. Förarstödsystemet hjälper föraren att undvika tippolyckor genom att bevaka och visa parametrar som lyfthöjd, tyngdpunktsavstånd, lastvikt och körhastighet. Vid farliga situationer kan systemet ingripa och ovarsamhet undviks effektivt.

Linde TruckSpot är en optisk varningsutrustning som projekterar en stor röd varningstriangel på golvet drygt fyra meter bakom trucken. Fotgängare och andra förare ser att trucken är i rörelse och kan tidigt reagera.

Den perfekta trucken är också utrustad med LED Stripes på masten och på baksidan. LED Stripes ger en jämn och bred belysning – med vitt ljus i färdriktningen och rött ljus i motsatt riktning.

Målet med det integrerade gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” är att ge bättre sikt över gafflar och last. För förare blir det möjligt att placera last snabbare, mer precist och säkrare.

Trucken har ett litiumjonbatteri för maximal tillgänglighet. Snabbladdning gör att tidskrävande batteribyten inte längre är nödvändiga och säkerställer tillsammans med högre energitäthet längre drifttider.

För optimal prestanda har den perfekta trucken CS20-däck. Dess L-formade profil förbättrar dragkraften och lågt rullmotstånd ökar körsträckan samt minskar energiförbrukningen.

– Med den perfekta trucken visar Linde vad som är möjligt. Funktionerna sätter nya standarder inom branschen, avslutar Björn Walter.

David Ornstein
Marknadskommunikatör
david.ornstein@linde-mh.se
0702464015
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser