SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett banbrytande skärsystem, Element 400

Högteknologi för metallbearbetningsindustrin. Messer Cutting Systems presenterar ELEMENT 400, en världsnyhet inom termisk skärning.
Mångsidighet och effektivitet värderas mycket högt, också i industriell miljö, detta för att kunna möta nuvarande och framtida krav. Messer Cutting Systems GmbH från Groß-Umstadt har nu skapat ett alltomfattande maskinpaket och den mest innovativa skärlösningen, ELEMENT. Den nya skärmaskinen har en ny design med hög flexibilitet, precision och produktivitet.

Det finns många leverantörer av skärsystem på marknaden, men bara de som kan presentera innovativa koncept kan lyckas. Därför möter Messer Cutting Systems GmbH, som lösningsleverantör, marknadens krav i sökandet efter allt bättre lösningar för kunderna. Detta har resulterat i den flexibla maskinplattformen ELEMENT: Den kombinerar hög produktivitet med precision, individuell konfiguration och uppdateringar. Således kan användarna också möta framtida krav och dessutom uppnå konkurrensfördelar.

”Vi har utvecklat den nya ELEMENT-plattformen för att erbjuda våra kunder ännu fler möjligheter och flexibilitet, för att konfigurera alla sorters skärprocesser exakt efter deras individuella krav”, betonar John Emholz, VD och koncernchef för Messer Cutting Systems Group. Dessutom ingår den senaste tekniken i alla komponenter – för ökad produktivitet, förbättrad skärkvalitet och kortare ställtider.

Smart maskinstyrning
Idag kan vi nästan använda en smartphone i sömnen. Så varför inte överföra det vi gör i det dagliga livet till skärmaskinens CNC-styrning? Det var så utvecklarna tänkte när dom tog fram den nya CNC-styrningen, Global Connect, och integrerade touchkontroll med ett modernt gränssnitt, Human-Machine-Interface (HMI).

Ingo Göller, CTO Global på Messer Cutting Systems: ”Vår vision var att göra hela bearbetningsprocessen enklare, snabbare och framför alltmer reproducerbar. För att uppnå detta integrerades många innovationer som gör hela operationen, och särskilt förberedelsen av körningen, mer intuitiv, automatiserad och processäker, vilket innebär att även nybörjare kommer igång snabbt.

Naturligtvis har vi också sett till att användare av den konventionella Global Control styrningen känner igen sig med den nya Global Connect.

Även om själva körningen och dess förberedelser är mycket viktiga och avgörande är själva driftsprocessen allra viktigast i en maskin. Det är just det som Messer Cutting Systems lägger tonvikten på, med helautomatiska cykler och minimering av icke-produktiv tid. För att uppnå detta undersöktes nästan alla processer grundligt i utvecklingsarbetet, vilket medförde kraftfulla förbättringar.

Nu kan nya Global Connect bearbeta produktionsorder direkt och uppnå maximal produktivitet, särskilt när man arbetar med OmniFab-familjens produkter. Det nya användargränssnittet är tydligt och enkelt strukturerat som hjälper operatören använda alla funktioner utan problem.

Modulär plattform för individuella lösningar
Ett stort urval av skär- och märkningsverktyg kan integreras. ”Är ditt behov gasskärning och märkning? Eller kanske snabb plasmaskärning med fasning? Med ELEMENT kan du konfigurera ditt skärsystem exakt efter dina individuella krav och önskemål, säger Jörg Mosser, Director Sales, Service & Marketing, Europe.

Tempo och precision – perfekt förenade
Vid utformningen av den nya ELEMENT-serien har Messer Cutting Systems haft fokus på maskinens prestanda och de senaste innovationerna, till exempel nya specialkomponenter som möjliggör höga accelerationer och körhastigheter i alla axlar. Dessutom har man utvecklat de nya lyftanordningar, vilket påskyndar skärprocessen ännu mer. Med den intelligenta höjdavkänningen kan processer optimeras och onödiga rörelser elimineras. ”Detta sparar tid och ökar därmed den totala produktiviteten”, säger Abraham Balendran, produktchef på Messer Cutting Systems, Europa.

Hastighet är dock inte det enda fokusområdet med nya ELEMENT: Oavsett om det gäller komplexa konturer, hål eller faser för fogberedning, är nya ELEMENT mycket flexibel. Skärhuvudet tillåter noggranna fasskärningar med stort antal vinklar. Rotationen med hög acceleration säkerställer ett effektivt utnyttjande av maskinen. Bågspänningen styr automatiskt den exakta brännarhöjden under hela snittet och ger ett perfekt resultat. Ett helt nytt fasaggregat har utvecklats med fokus på funktion och lågt materialslitage

ELEMENT:s nya drivsystem med snedställda kuggar säkerställer också en jämn, vibrationsfri rörelse, vilket förbättrar skärkvaliteten. Installationen är enkel: löpbanan monteras endera direkt på golvet i produktionshallen, eller på HE-balk. Man kan till och med använda befintlig Messer räls om man byter kuggstång. Det är flexibelt och ekonomiskt.

Uppkoppling med kvalité
Vid sidan av den högkvalitativa, robusta systemtekniken är det också särskilt viktigt att maskinen kan integreras smidigt i kundens arbetsflöde. Messer erbjuder en modulär mjukvarulösning som kan konfigureras efter behov. ”Vår mjukvaruportfölj med produktfamiljerna OmniWin och OmniFab erbjuder en komplett digitaliserad produktionsprocess ända fram till maskinen och tillbaka”, säger Roger Kilian-Kehr, CDO Global på Messer Cutting Systems.

Kombinationen av affärssystem och Messer-system gör det lättare för användaren att öka sin totala produktivitet genom ökad transparens. ”Data som kan utvärderas gör det möjligt att bedöma den totala produktiviteten. Vid behov kan alltså rätt justeringar göras för att hålla produktionen på en stabil och hög nivå”, tillägger Roger Kilian-Kehr.

Helheten ger mervärdet.
ELEMENT kan åstadkomma mycket och också göra många saker riktigt bra. ”Det är dock interaktionen mellan teknik, mjukvaru- och hårdvarulösningar samt våra tjänster som gör skillnaden. Med detta övergripande maskinpaket får våra kunder det avgörande mervärdet och kan säkra sin position på en hårt konkurrensutsatt marknad”, avslutar John Emholz.
Kontaktinformation
Postadress
Box 8026
19208 Sollentuna
Besöksadress
Orr­vägen 26-28
SE-19255 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556436-7430
Grundat: 1988
Anställda: 15
Välkommen till Intercut Sverige AB!

Vi är en kompetent leverantör som representerar flera kända varumärken och deras produkter inom plåtbearbetning för den svenska verkstadsindustrin.

Vår tanke är att erbjuda dig en helhetskoncept - från logistik och lagring till avancerade plåtbearbetningsmaskiner, allt från skärning till avgradning och slipning.

PLÅTBEARBETNING
- Skärmaskiner för laser, plasma och gas
- kantpressar, stansmaskiner och gradsaxar

EFTERBEARBETNING OCH VIDAREFÖRÄDLING
- Avgradningsmaskiner
- Slipmaskiner för fogberedning, svetsskarvar och ytpolering
- Bultsvetsmaskiner
- Trumlare

STÅLKONSTRUKTION
- Bandsågar
- Cirkelsågar
- Blästring och målning
- Borrning i balk
- Robotskärning i balk

LAGERSYSTEM OCH LOGISTIK
- Plåtlager
- vakuum- och magnetlyftok

SERVICE OCH RESERVDELAR
- Serviceavtal
- Akutservice
- Utbildning
- Support på programvara
- Slit- och reservdelar
- Fläkt- och filtersystem

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Aero-Lift, Tyskland
Vakuumlyftok, lyftok
Aliko, Finland (Generalagent)
Kantpressar
Assfalg, Tyskland (Generalagent)
Lyftmagneter, Elektropermanent batterimagnet, Batterimagneter, Magnetlyftok, Lyfthantering
Bomar, Tjeckien (Generalagent)
Bandsågar och Cirkelsågar för metall. Bomar är en av de största tillverkarna av metallsågar. Stora CNC styrda kapmaskiner, Automatiska bandsågar och cirkelsågar, halvautomatiska kapmaskiner, Metallbandsågar.
Cutlite Penta, Italien (Generalagent)
Laserskärmaskin, Fiberlaser och Rörlaser.
Davi, Italien (Generalagent)
Ringbockmaskiner, Rundvalsmaskiner
Durma, Turkiet (Generalagent)
DURMA är en av världens största tillverkare av plåtbearbetningsmaskiner. De tillverkar kantpressar, gradsaxar fiberlaserskärmaskiner, rundvalsar, ringbockar, hörnklippar med mera.
Eberle, Tyskland
Bandsågblad, sågblad. Sågklinga av Bimetall och Hårdmetall.
Exactcut, Tjeckien (Generalagent)
Kapmaskiner, Bandsågar och Cirkelsågar. Rullbanesystem.
Friggi, Italien (Generalagent)
Automatiska Metallbandsågar, bandsågar och cirkelsågar.
Geka, Tyskland (Generalagent)
Kombinerad borrmaskin och fräsmaskin, Sigma 110
Hypertherm, USA (Generalagent)
Mjukvara för plasmaskärning, Handplasma och Maskinplasma, plasmaskärare.
Istech, Italien (Generalagent)
Bandsågar, Rullbanor, automatiska bandsågar, halvautomatiska bandsågar
Iwasaw, Japan (Generalagent)
Sågklinga av bimetall och hårdmetall, extremt hårda och nötningsbeständiga.
Ixtur, Finland
Lyftmagneter, Pneumatiska lyftmagneter, Helautomatisk Lyftmagnet
Kaltenbach, Tyskland (Generalagent)
Kaltenbach är en av de ledande tillverkarna av maskiner för bearbetning av balk och metall. Kapmaskiner med såväl klinga som band, borrmaskiner och plasmaskärning.
Kjellberg Finsterwalde, Tyskland (Generalagent)
Utrustning och service inom plasmaskärning: plasmaströmkälla, plasmabrännare, gaskonsol, reservdelar och slitdelar.
Kohler, Tyskland (Generalagent)
Riktningsmaskiner
Kuhlmeyer, Tyskland (Generalagent)
Slipmaskiner för fogberedning, svetsskarvar och ytpolering.
Lindhorst, Tyskland
Trumlare
Lipu, Finland (Generalagent)
Plåtlager, lagersystem för plåt, Balklager.
Marlborough, Storbritannien
Skärbord för plasmaskärning, gasskärning, och laserskärning.
Messer cutting and Welding, Tyskland (Generalagent)
Skärmaskiner- handskärmaskiner, laserskärmaskiner, plasmaskärmaskiner, gasskärmaskiner, vattenskärmaskiner och CAD/CAM m.m.
NS Maquinas, Portugal (Generalagent)
Bandslipmaskiner, rörslipmaskiner, poleringsmaskiner och avgradningsmaskiner.
Pemamek, Finland (Generalagent)
Automation och Digitalisering, svetsautomation och robotsvetsning
Remmert, Tyskland (Generalagent)
Tillverkar lagersystem för såväl plåt som balk, med skräddarsydda lagerlösningar. Plåtlager och balklager.
Rolleri, Italien
Kantpressverktyg, standardverktyg och specialverktyg för alla typer av kantpressar.
Segmetal, Italien
Sågklinga av bimetall och hårdmetall, extremt hårda och nötningsbeständiga.
Skanveir, Finland (Generalagent)
Skanveir tillverkar vakuumlyftok och magnetlyftok för laster upp till 30 ton för företag inom metallindustrin t.ex. skeppsvarv, stålservicecenter, stålverk, stålgrossister och tillverkare av stålkonstruktioner.
Soyer, Tyskland (Generalagent)
Bultsvetsmaskiner, svetsbult, strömkällor, bultsvetspistoler och alla produkter för bultsvetsning.
Stierli-Bieger, Swaziland (Generalagent)
Balkrotator
Swift-Cut, Storbritannien (Generalagent)
Plasmaskärmaskiner, Vattenskärmaskiner

Certifieringar

AAA – UC Guld - Riskklass 5

Kontakter

Anders Pettersson
VD, Försäljning
08-550 512 02
Trond Hansen
Försäljningschef
08-550 512 06
Lars Boström
Försäljning
08-550 512 05
Anders Holgersson
Försäljning
08-550 512 23
Markus Lindelöf
Servicechef
08-550 512 21
Thomas Håkansson
Försäljning
08-550 512 25

Filmer

NT Smidesteknik har investerat i MESSER ELEMENT skärmaskin från Intercut

NT Smidesteknik har investerat i MESSER ELEMENT skärmaskin från Intercut
Intercut levererar och installerar världens största bandsåg i Sverige
Intercut utför service och reparationer på plåtbearbetningsmaskiner
Vi hjälper dig att framtidssäkra din produktion
Durma Hybridkantpress AD-SERVO
Swift-Cut ITHC; Intelligent Torch Height Control (höjdhållningskontroll) ger en bra skärkvalitet.
Vi tackar alla er som besökte oss på Elmia 2022
Snabb montering av Durma fiberlaser hos SITAB!
ECOWELD bultsvetsning från SOYER
Plasmaskärmaskin Swift-Cut
Messer Element, en ny gas-, plasma- och fiberlaserskärmaskin
NY FUNKTION: OmniFab 2021 Module Sales Quotes
PORTACUT MIG/MAG från Messer
Intercut installerar plasmaskärmaskin OmniMat hos Proplate!
Fiberlaserskärmaskin HD-F från Durma
Vertikal metallbandsåg VAS H från Friggi

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN