SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett energieffektivt säkerhetssystem

Ger upp till 90 % lägre energiförbrukning
Användningen av energieffektiva byggnadstekniklösningar gör att du kan påverka koldioxidavtrycket och miljövänligheten hos en byggnad väsentligt. FIREscape minskar koldioxidutsläppen från säkerhetssystemet över tio gånger jämfört med ett vanligt LED-belysningssystem. Innovationen är den mest energieffektiva säkerhetslösningen på marknaden.

Enligt miljöministeriet genererar byggnation 35 % av växthusutsläppen i världen och 65 % av dessa genereras av energiförbrukningen under byggnadernas livscykler. Att minska koldioxidavtrycket från byggnaders energiförbrukning kräver modern teknik för bland annat byggtekniksystemen. För att möta denna utmaning har Hedengren Security i Finland utvecklat den innovativa brandsäkerhetslösningen Prodex FIREscape.

- För att säkerställa en säker nödutgång krävs många hänvisningsarmaturer som ska vara tända dag och natt i en byggnad. Därför ackumulerar belysningen många driftstimmar per år. Detta leder till i att nödbelysningssystemets energiförbrukning har en avgörande inverkan på en byggnads koldioxidavtryck, säger Roberto Nyholm, Scandinavian Region Manager på Hedengren Sverige.

Prodex FIREscape sparar mycket energi jämfört med ett traditionellt system som använder LED-lampor; jämfört med ett fluorescerande belysningssystem är besparingarna ännu större. I en medelstor 100-armaturbyggnad, till exempel, uppnåddes 3 680 kWh årliga energibesparingar genom att välja Prodex FIREscape som nödarmatursystem.

- När de skalas genererar dessa teknikval enorma besparingar.
Ett kombinationssystem sparar material

Prodex FIREscape kombinerar två av de viktigaste säkerhetssystemen i en byggnad; brandlarmsystemet och nödarmatursystemet. Det unika kombinationssystemet ger avsevärt förbättrad brandsäkerhet, eftersom det intelligenta systemet kan styra utrymningen från byggnaden längs säkra vägar med hjälp av hänvisningsarmaturer som skiftar enligt de aktuella förhållandena.

- Ett enda system består av en multifunktionscentral och gemensam kabeldragning för armaturer och branddetektorer, vilket väsentligt minskar materialförbrukningen, säger Nyholm.
Innovativ LED-teknik

Neptolux-seriens hänvisningsarmaturer, använder den senaste tekniken med låga spänningar, vilket gör att armaturens driftstemperatur hålls stabil. Armaturens NiMH-enhetsspecifika batteriteknik ger i sin tur längre livslängder än kondensatorbaserade lösningar.

- Med hjälp av dessa lösningar har vi kunnat minska strömförbrukningen för hänvisningsarmaturer som är aktiva dygnet runt till endast 0,2 watt och vi har också kunnat förlänga deras livslängd för att matcha byggnadens ombyggnadsintervaller. Eftersom materialen som används i armaturerna även är helt återvinningsbara, skulle jag säga att systemets positiva miljöpåverkan är enorm, avslutar Nyholm.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd