SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ETUX2019 | Fakta - Inspiration - Nöje

20'e träffen för Edgecam-användare!
Nyköpings gästabud utspelade sig i december 1317 på Nyköpingshus. Drygt 700 år senare var det dags för ETUX att arrangeras i Nyköping, en tillställning som arrageras för att frigöra snarare än fängsla, som var fallet på 1300-talet.

ETUX är ett årligen återkommande evenemang där Edgecam-användare möts för att ta del av och dela med sig av erfarenheter och nyheter inom CAD-världen.

I år hade ca 100 personer slutit upp på Sunlight Hotell i Nyköping. Två intensiva och trevliga dagar med program från morgon till kväll.

Hotell Sunlight är på sitt sätt en historisk plats. Tidigare tillverkande bland annat tvål i byggnaden.

Nyheter presenterades inom de områden där Edgecam är ett stöd och viktig komponent i den intelligenta fabriken. Kärnan i Edgecam är att ge effektiva program till i första hand svarvar, fräsar och flerfunktionsmaskiner.

Hexagon som äger och utvecklar Edgecam driver produktens utveckling för att matcha den utvecklingen som sker inom skärande bearbetning, en bransch där det är naturligt och vanligt att maskiner utvecklas för att kunna bearbeta på bästa möjliga sätt. Samtidigt sker mycket utveckling av verktyg och framförallt bearbetningsmetoder som ställer nya krav på system som Edgecam. De nya och moderna metoderna är ofta så komplicerade att programmera, att manuell programmering inte är ett alternativ.

Av lättförståeliga skäl är två dagar för kort tid för att gå igenom och förklara alla nyheter. Därför var fokus lagt på ett urval som ger många användare nya möjligheter att programmera de detaljer som ska produceras. Bland nyheterna kan vi nämna nya cykler inom svarvning, ny cykel för avstickning och en ny cykel för djuphålsborrning har tillkommit i fräsning sk Gun Drilling.

I Edgecam ingår även ett kraftfullt CAD-system kallat Designer. Några av nyheterna i Designer presenterades. Även här är utvecklingen inriktad på att göra det dagliga arbetet med programmering enklare. Designer är ett sk direkt modelleringssystem, utvecklat för att i första hand skapa fixturer och hantera CAD-modeller från andra system.

Vidare presenterades nyheter inom Inspection vilket är en del i Edgecam som används för att programmera mätsekvenser i en CNC-maskin. Det är ett viktigt område då många detaljer produceras mer effektivt om de kan mätas direkt i maskinen för att säkerställa en korrekt bearbetad detalj.

I år som vid de tidigare träffarna fanns representanter från leverantören (Hexagon England och Tyskland) på plats för att dela med sig av Hexagons vision om Framtidens verkstad.

På plats var även representanter för Hexagon Sverige, Sandvik Coromant och Seco Tools. De hade alla en liten utställning med mätutrustning respektive verktyg som alla kunde se på.

Deltagarna hade även förmånen av att lyssna till Hexagons presentation om mätning och måttsättning. Som avslutning på torsdagen höll Sandvik Coromant en presentation med fokus på verktyg och metoder. Båda var mycket intressanta och informativa presentationer.

Torsdagen avslutades i mer lättsam anda med en föreläsning av Erik Thyrell följt av middag och sedvanlig prisutdelning.

Fredagen innehöll även den såväl Fakta som Inspirerande information. Inte minst avsnittet där Christer berättade om de möjligheter till säker produktion som NCSIMUL ger. Allt oftare diskuteras den digitala tvillingen i det sammanhanget är NCSIMUL en viktig del i den digitala verkstaden.

Arrangören Edge Technology riktar stort tack till alla användare som tog sig tid att delta i årets träff. Allas engagemang bidrar till att träffen blir en interaktiv mötesplats för Edgecam användare.

Edgecam utvecklas av Hexagon MAnufacturing Intelligence i England.

Edgecam: www.edgecam.com
Edge Technology AB: www.edgetech.se
Hexagon: www.hexagonmi.com/sv-SE/

I de fall Ni önskar ytterligare information står vi gärna till tjänst med detta.

Edge TEchnology AB
0224-370 50
www.edgetech.se
Kontaktinformation
Postadress
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Besöksadress
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Region
Sala
Västmanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556544-5821
Grundat: 1997
Anställda: 17
Välkommen till Edge Technology AB!


Vi arbetar med investeringar i första hand inom CAM (Computer aided manufacturing) program samt lagerlösningar som företag och offentliga verksamheter gör för att skapa ökat utrymme för lönsamhet.


Sedan starten 1997 har vi som verksamhet vuxit och är numera en av de ledande leverantörerna i Sverige inom våra verksamhetsområden. Fler än 700 företag offentliga organisationer från norr till söder använder våra lösningar för att säkerställa effektiv och lönsam produktion.


I de förbättringar våra lösningar ger märks framförallt ökad produktion i verktygsmaskiner och mer rationellt intern logistik och lagerhållning. Inom lagerhållning har vi installerat lagerautomater på ett flertal sjukhus för säker hantering av läkemedel.


De lösningar vi levererar tillsammans med vår kunnande bidrar till att produktion och tillverkning kan bedrivas med god lönsamhet i Sverige. När vi hjälper användare att utveckla metoder och processer ger vi dem samtidigt ökad konkurrenskraft. Ett mycket viktigt arbete inte minst inom industrin som i allt högre utsträckning utsatts för konkurrens från en global marknad.

I takt med ökad medvetenhet om hur vi människor på olika sätt påverkar miljön ökar betydelsen och vikten av att kunna bedriva lönsam och effektiv tillverkning så lokalt som möjligt. Kan vi på något sätt få företag att behålla tillverkning i Sverige istället för att flytta till annat land menar vi att vi alla tjänar på det.
Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2021) 17 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Agenturer

Edgecam, Storbritannien
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Supply Point, Storbritannien (Generalagent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifieringar

SafeTrade

Kontakter

Anders Brunström
VD
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
Marknadschef
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
Säljare
0370-770306
Anders Lilja
tekniker
0370770307
Carina Karlsson
ekonomi
0224-37053
Johan Sjölund
Säljare
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Filmer

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN