SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättrad prestanda till Telium Networks kunder tack vare ny lösning från Nutanix

Telium Network är en svensk helhetsleverantör inom IT och telefoni som erbjuder allting som ett företag behöver för att kunna kommunicera.
Nyligen bestämde man att man behövde uppgradera sina system, bland annat när det kommer till lagringslösningar, fiberomkopplare och servrar baserade på VMware-arkitektur.

Valet föll på Nutanixm och resultatet är en markant skillnad i prestanda och hastighet för alla Teliums kunder.

– Vi har vi inte längre några snurrande hårddiskar för lagring utan en ny lösning som ger vår verksamhet 30 terabyte lagring och nästan 3 terabyte RAM. Det är exceptionellt snabbt och ger våra kunder det senaste när det kommer till hög prestanda. Vi har till exempel en kund som har över 500 databaser. De kan inte tro den otroliga hastigheten som deras verksamhet nu får för alla arbetsbelastningar, förklarar Jan Ternström, IT-arkitekt och grundare av Media Network, som idag är en del av Telium Network.

Snabba processer
Efter att ha gjort research och tittat på marknaden noggrant i ett år beslutade Telium Network sig för att satsa på teknik från Nutanix eftersom man ansåg att den skulle vara mest stabil under de kommande åren samtidigt som det var kostnadseffektivt. Ytterligare en av anledningarna till uppgraderingen var att Telium Networks har som ambition att erbjuda alla kunder den senaste och snabbaste tekniken som alltid är tillgänglig. Det ansåg man att man fick med hjälp av Nutanix lösningar.

– När vi gjorde uppgraderingen tillsammans med Nutanix 2019 uppnådde vi detta på ett nästan häpnadsväckande sätt. Vi kan idag erbjuda enastående hastighet och ett system som övervakar och läker sig själv. Detta gör att våra tekniker kan spendera mer tid med våra kunder än att övervaka systemen, säger Jan Ternström.

– Det är ett otroligt bra system som förenklar Telium Networks arbetsprocesser samtidigt som det gör nytta för deras kunder. Det blir win-win för alla inblandade, säger Mats Ericsson, Sverigechef på Nutanix.

Nya affärsmöjligheter
Tack vare Nutanix levererades och migrerade hela systemet med AOS Pro utan något driftstopp.

En intressant bieffekt av den stora uppgraderingen är att Telium Network har kunnat sälja ett liknande flash-system med fem noder till ett finansföretag i Sverige. En viktig orsak till detta är systemets säkerhet och tillförlitlighet. Detta öppnar även upp för nya affärsmöjligheter för Telium Network.

– Vårt fokus är nu att bli en föredragen partner för Nutanix och Fujitsu-baserade lösningar i Sverige, säger Jan Ternström.


Om Nutanix
Nutanix är ett världsledande företag inom molnmjukvara och hyperkonvergerade infrastrukturlösningar som gör infrastrukturen så pass osynlig att IT-avdelningen kan fokusera på applikationerna och tjänsterna som driver företaget. Företag världen över använder Nutanix Enterprise Cloud för att skapa applikationshantering och mobilitet med ett enda klick I publika, privata och distribuerade edge-moln så att de kan köra alla typer av applikationer i alla typer av skalor med dramatiskt sänkt ägandekostnad. Resultatet är organisationer som snabbt kan leverera högpresterande IT-miljöer på begäran, vilket ger applikationsägare en riktig molnupplevelse. Läs mer på www.nutanix.com.

Om Telium Network
Vi på Telium Network är stolta över vår historia och våra långa kundrelationer. Vi har varit verksamma i IT-branschen sedan 1980-talet, och på telesidan går våra rötter tillbaka till 1960-talets trådlösa kommunikationsradiosystem. Eftersom flera av våra medarbetare har växt upp med och formats av teknikutvecklingen, har vi inte bara djuplodande kunskaper. Vi har också förmåga att se under skalet och alltid välja produkter och system efter funktion, kostnadseffektivitet och kvalitet. Till nytta för dig.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN