SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Första spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontor

Större och mer anpassad för dagens behov
Efter flera år av planering sattes i onsdags äntligen första spadtaget i marken för Ottosson Truck/Hyundais nybygge i Bromölla.

Ottosson Truck som sedan 2012 har varit generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige har de senaste åren växt kraftigt och ett behov att byta lokal till en större och mer anpassad för dagens behov, har vuxit sig allt starkare.

När Vara Maskinimport förvärvade Ottosson Truck 2018 sattes målet att visionen skulle bli verklighet av dåvarande ägare Nils-Gunnar Burge.

- För pappa var vägen till målet spikrak, säger Lina Burge som var på plats som representant för ägarfamiljen Burge. När vi förvärvade Ottosson Truck/Hyundai var pappas vision att få klä Ottosson i den kostym han tyckte att ett företag som är generalagent för ett av världens största varumärke Hyundai, skulle ha. Idag är jag både glad och stolt över att vi tillsammans med gänget på Ottosson Truck fortfarande har styrkan efter pappas bortgång att genomföra bygget trots den tid vi lever i med en pandemi och osäkerhet i värden. Än en gång bevisar vi att vi kompletterar varandra och kan växa tillsammans.

Platsen för nybygget blev längs med E22 utanför Bromölla.

Den stora tomten längs med väg E22 utanför Bromölla, kommer att bebyggas med en fastighet på över 3000 m2 varav 500 m2 kommer att vara ett showroom med stora glaspartier som exponerar de gula truckarna ut mot väg E22.

Närheten till E22an kommer att förenkla de stora transporter som dagligen fraktar truckar till och ifrån Ottosson Truck/Hyundai. Tillgängligheten och större tillgång till kollektivtrafik gör det även smidigare för Ottosson Truck/Hyundai att samarbeta mer med skolor och attrahera framtidens servicetekniker och nya medarbetare.

Den nya moderna verkstaden kan hantera truckar i alla storlekar utan begränsning och kommer att förbättra flödet av hanteringen av truckarna för ännu snabbare och effektivare service till kunderna, samtidigt som det bir enklare att lasta och lossa truckarna på den väl tilltagna tomten.

”Med nya lokaler får vi förutsättningen att ge våra kunder en möjlighet att komma till oss för visning av våra produkter och ge dem en helhetsupplevelse från verkstad till leverans", säger Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai.

-De nya lokalerna öppnar även upp för möjligheten att kunna bjuda in till större kundevent, något vi ser mycket fram emot, fortsätter Bengt.

Målet är att Ottosson Truck/Hyundai skall vara inflyttade i de nya lokalerna innan jul 2022.

Läs mer om koncernen Vara Maskinimport här >>
Kontaktinformation

Ottosson Truck AB

Postadress
Norje­vägen 65
29476 Sölvesborg
Besöksadress
Norje­vägen 65
SE-29476 Sölvesborg
Region
Sölvesborg
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556148-6845
Grundat: 1969
Anställda: 30
Global Truck - Lokal Service
- Det bästa av två världar
Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder Ottosson Truck/Hyundai ett av Sveriges snabbaste växande truckvarumärke, med en bredd av truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov. Inom ett nätverk av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, truckservice, reservdelar, rådgivning, och mycket mer att tillgå.

Ottosson Truck/Hyundai specialanpassar truckar för specifika branscher eller efter andra önskemål.
Ottosson Truck/Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truck, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering.

Agenturer

Abeko, Sverige
Combilift, Sverige
Auktoriserad återförsäljare av 4-vägstruckar från Combilift
HYUNDAI, Sverige (Generalagent)
Tecna, Sverige

Certifieringar

AAA

Vill du arbeta hos Ottosson Truck AB?

Företaget har för tillfället 3 platsannonser: Servicetekniker fält TruckServicetekniker TeleskoplastareServicetekniker verkstad Truck

Kontakter

Olle Stanleysson
Lagerchef
0456-317 71
Nicklas Joelsson Björkman
Försäljning Blekinge / Kronoberg Säljsupport | Säljsupport ÅF
0456-589 774
Lars-Erik Hedberg
Servicechef/Tekniskchef
0456-317 72
David Tkaczyk
Försäljning - Skåne
0708-399 133
Bengt Joelsson
VD
0456-589 775
Pernilla Stenström
Marknadsansvarig/Säljkoordinator
0456-589 777
Timmie Åberg
Reservdelar - Lager/Service
0456-589 771
Klas Vangen
Försäljning - Värmland
0708-399 209
Jenny Stenberg
Marknadskommunikatör
072-644 55 00
Jörgen Falk
Försäljning Västra Götaland
0708-399106

Filmer

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift
Ny truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai med miljömotorer som uppfyller EURO steg 5 standard
Hyundai Truckar
Hyundai inomhusprogram
Världskompetens 1 timme ifrån dig
Lansering av 50-års jubileum

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-18
Stora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
2021-11-17
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
2021-11-16
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
2021-11-15
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
2021-11-12
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
2021-11-11
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrinStoppa damm med Mirkas dammfria lösningarVill du sänka luft­förbrukningen med 70%?Dormer Pramet utser ny koncernchef Shippeo lanserar andra upplagan av Visibility Now! Vilka krav behöver uppfyllas för brandfarlig vara?