SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Färgstarka ytbehandlare i stark tillväxt

Pulverlacken i Hillerstorp fortsätter att expandera – ett företag där kvinnorna tar täten i arbetet.
Nu har man invigt en lackeringslinje i Jönköping.


– Ytbehandling är en mansdominerad bransch. Därför är det extra roligt att vi är två kvinnor i ledningen, och att de flesta av våra 50 anställda är tjejer, säger Anna Ljung.
Hon är projektansvarig och driver det dagliga arbetet i Hillerstorp tillsammans med Eva Barck, produktionsansvarig.

Ny enhet i Jönköping


Sedan starten har man byggt ut lokalerna i Hillerstorp fyra gånger och ökat i omsättning till närmare 50 miljoner SEK. Så sent som i januari i år tog man över en ytbehandlingsverksamhet i Jönköping och kan nu erbjuda kunderna service i totalt tre lackeringslinjer.
– Här i Hillerstorp har vi den allra nyaste lackeringslinjen där vi också liksom i Jönköping erbjuder extra förbehandling för de allra tuffaste kvalitetskraven, säger Anna.


Extra förbehandling för tuffa krav


Oxsilan är förbehandlingen som ger ett extra skydd och förlänger produktens livslängd.
– Här kör vi bland annat stora utomhusmöbler och designartiklar, berättar Anna.
Lika väl som kunder efterfrågar högsta kvalitet får Pulverlacken också förfrågningar på snabba jobb.
– Här har vi vår lilla lackeringslinje, och här går det undan. Vi har ibland kunder som kommer in morgonen och som kan hämta godset samma dag, berättar Anna.

Korta ledtider och moderna tekniker


Produktionen snurrar i treskift, både dag, kväll och natt, på båda lackeringslinjerna i Hillerstorp. I Jönköping jobbar man tvåskift.
– Vi har satsat på en ledtid på mellan en och tre arbetsdagar men kan också erbjuda 24 timmars ledtid, samt expressleveranser, säger vd Krister Barck.

För att ligga i framkant har Pulverlacken valt att väva in nya och moderna tekniker tillsammans med beprövade metoder. Bland annat var man först i Sverige med att installera ett helautomatiskt pulverkök för snabba färgbyten vilket kortat ledtiderna.

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Pulverlacken
Kontaktinformation
Postadress
Dalhems­gatan 4
33330 Smålandsstenar
Region
Gislaved
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556846-9927
Grundat: 2003
Anställda: 3
Hitta din leverantör på www.GnosjoRegion.se. Vi har som uppgift att dra in fler affärer till företagen i Gnosjöregionen samt att attrahera människor att flytta till vår vackra del av Sverige. Detta för att regionen ska fortsätta utvecklas och kunna erbjuda så väl yngre som äldre en positiv och trivsam livsmiljö.

Portalen GnosjoRegion.se har sitt ursprung i en önskan från Gnosjöregionens näringsliv. Företagen i Gnosjöregionen önskade ett smart och effektivt sätt att utnyttja de möjligheter till marknadsföring som internet för med sig. På GnosjoRegion.se finns alla regionens företag samlade. Medlemmar kan utnyttja gemensam marknadsföring och effektiva tjänster för att få fler affärer.

Välkommen att hitta din nya leverantör på GnosjoRegion.se

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Michael Åstmar
VD
037131900

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884