SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Företagsförsäkringar för stor kostnad för flera småföretag

17 procent väljer att avstå
Av de 1,2 miljoner småföretag i Sverige väljer 17 procent att avstå från att teckna en företagsförsäkring på grund av att det är för dyrt, enligt undersökning från Trygg-Hansa. Vi har pratat med Försäkrat.se för att höra deras syn på läget och hur man som företagare kan tänka för att komma undan billigare.

- Att inte ha en företagsförsäkring tycker vi är ett misstag och det kan bli dyrt om något händer, säger Joel Ahlby som är innehållsansvarig på Försäkrat.

Ofta är anledningen till att man inte har en försäkring baserat på missförstånd som att man inte behöver en, är skyddad av sin hemförsäkring eller inte vet vilken typ av försäkring man ska ha. Detta leder till en underförsäkring hos svenska småföretag som på ett eller annat sätt gör att ersättning uteblir, både för ägare och anställda.

- Jag förstår att det kan vara svårt att förstå eller välja rätt. En företagsförsäkring är inte lika enkel att förstå som en hemförsäkring, där du ska skydda ditt hem och dina saker rakt upp och ner. För företag kommer det ofta massor av olika frågor kring hur verksamheten ser ut, vilka moment man gör, vilka inventarier som företaget äger och så vidare. Alla dessa frågor förvirrar och gör det svårt att förstå hur dyrt det kommer bli att försäkra sitt företag, säger Joel.

För att hitta rätt skydd finns det flera tjänster i Sverige som både informerar och jämför företagsförsäkring som till exempel Försäkrat, Zmarta och Compricer.

- Försäkrat, eller försäkrat.se, som jag representerar har valt att samla och informera om företagsförsäkringar på ett naturligt och enkelt sätt. Vi försöker förklara hur försäkringen är uppbyggd, vad man ska tänka på och hur man går tillväga för att teckna. Ofta använder vi tabeller, listor och andra metoder för att förenkla informationen som fyller Evelina i.

Flera försäkringsbolag som Trygg-Hansa, Svedea, Länsförsäkringar och Dina Försäkringar har börjat använda paket för konsult-, industri- och handelsverksamhet för att enklare ta beslut och därmed bli försäkrade. Ett steg i rätt riktning menar Joel.

- Vi vill såklart att så många småföretag som möjligt ska vara försäkrade. Vår målsättning är att öka medvetenheten så att alla, oavsett försäkring, kan ta mer välinformerade beslut.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN