SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Först i Skandinavien: Svenska ProdOpti vattenskär hårda material i full 3D

ProdOpti AB i Jordbro, söder om Stockholm, är ett snabbt växande företag med bred kompetens inom tillverkning och industri.
Genom att satsa på kunnig personal och en modern produktionsanläggning har kunderna strömmat till och omsättningen mångdubblats de senaste åren.

För sin fortsatta utveckling har ProdOpti investerat i en unik maskin från Water Jet Sweden. Med en FiveX vattenskärningsmaskin är ProdOpti idag det enda företaget i Skandinavien som kan erbjuda abrasiv vattenskärning i full 3D.

ProdOpti i framkant av skärande bearbetning
- ProdOpti skall alltid vara företaget som ligger i framkant inom skärande bearbetning, för att leva upp till detta investerar vi i modern utrustning för att möta kraven som marknaden ställer, berättar Gabriel Öfverberg, VD på ProdOpti. Vårt val föll på Water Jet Sweden’s FiveX maskin då den med modern 3D teknik och rörskärningsenhet är den mest flexibla vattenskäraren för att kunna producera produkter i både små och stora serier.

ProdOpti ska man anlita om man är ute efter kvalitet till korta ledtider, för att kunna hålla det krävs maskiner med stor flexibilitet och avancerad hållbar teknik i kombination med kunnig personal.

- ProdOpti är öppet för alla, har du en liten ide du skulle vilja förverkliga, eller är det stora serier av en produkt, fortsätter Gabriel Öfverberg. Vi anpassar oss efter efterfrågan för att ge just dig som specifik kund det du vill, och förhoppningsvis har vi även hjälpts åt att förbättra din ide till något ännu bättre. En FiveX maskin ger oss ännu större möjligheter att kunna leverera en slutprodukt som överträffar förväntningarna hos kunden, vi vill visa att det mesta går att göra med skärande bearbetning, och det behöver inte ta flera veckor till slutprodukt

Vattenskärning i full 3D
FiveX är en maskinmodell som används i flera högteknologiska industrisektorer, t ex flygplansindustrin. Maskinmodellen är byggd med avancerade teknik. och har en extra stadig konstruktion för att, trots sin storlek, kunna tillverka 3D komponenter i hårda material med mycket hög precision och positioneringsnoggrannhet på ± 0,050 mm/m.

- Maskinen ProdOpti installerat är 4,2 meter bred och 6,7 meter lång vilket ger en arbetsyta på 28 kvadratmeter. Den storleken på arbetsbordet är i sig inte något unikt, men med en Z-rörelse 1,2 meter får man ett skärutrymme på 33,7 kubikmeter, vilket gör det till en av de största FiveX modellerna som hittills har tillverkats, berättar Christian Svensson, kundansvarig säljare på Water Jet Sweden.
FiveX är ensam i världen om att kunna vinkla skärstrålen ± 120° vilket gör det möjligt att bearbeta material med abrasiv vattenskärning i full 3D. Det är också orsaken till varför maskinen har utrustats med heltäckande väggar. Den främre säkerhetsväggen öppnas och stängs automatiskt från operatörspanelen. Runtom maskinen finns små fönster av säkerhetsglas så operatören har möjlighet att följa skärningen visuellt.

På säkerhetsväggen baktill har ProdOpti valt att installerat en vridenhet för bearbetning av rör och fjädrar. Med vridenheten placerad längst bak i maskinen kan hela maskinlängden utnyttjas för bearbetning av upp till 6 meter långa rör.

För att få ner ljudnivå och minska vattenstänk har ProdOpti lagt till möjligheten att bearbeta under vattenytan. På några minuter höjs eller sänks vattennivån 80 mm på den 23 000 liter stora vattentanken bara genom en knapptryckning.

- ProdOptis FiveX-maskin utför allt från effektiv 2D skärning till mycket avancerad bearbetning i full 3D. Allt med mycket hög precision. Det är dom helt ensamma om i Skandinavien att kunna erbjuda idag, summerar Christian Svensson.

Kontakta
Water Jet Sweden AB
Lennart Svensson, VD
0457-455 440
info@waterjet.se
www.waterjetsweden.com
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN