SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano AB

Falu Mekaniska Verkstad AB, som ingår i en koncern med bolagen Plåt Lars, Västerdala Tak AB, Envikens Fjädrar AB och Finofix AB, utökar nu sin företagsportfölj och köper Svärdsjö Mekano AB. Bolaget kommer att fungera som dotterbolag till Falu Mekaniska Verkstad AB.
– Jag är oerhört glad över att få driva vidare detta stabila företag, med sin väl inarbetade produkt och sitt välrenommerade varumärke. Vår ambition är att vidareförädla produkten och få verksamheten att växa framöver, säger Patrik Källander, vd och ägare för koncernen.

Varumärket ska leva kvar – och utvecklas

Svärdsjö Mekano AB etablerades redan 1955 och 20 år senare – 1975, övertogs företaget av Lage Sjögren tillsammans med två kompanjoner. Svärdsjö Mekano tillverkar logistikutrustningar såsom transportörer och utrustning för gods- och pakethantering, hydrauliska container-tippare. Verksamheten har de senaste två åren drivits av Lage Sjögrens son Per Sjögren.

– Vi är väldigt glada över att Falu Mekaniska, som har stor erfarenhet och kunskap att driva företag, nu tar över verksamheten i Svärdsjö Mekano. Vi ser fram emot att företaget och de produkter som vi under åren har tillverkat kommer att utvecklas och att hitta nya marknader för dessa produkter, säger Per Sjögren.

En nystart för företaget

Per Sjögren kommer fortfarande att vara verksam i företaget under några månader efter överlåtelsen.

– Vi ser detta som en nystart för företaget vilket också är väldigt positivt för alla anställda, som får en trygg och stabil ägare, säger han.

Även om koncernen har sitt säte i Falun så menar Patrik Källander att Svärdsjö Mekano kommer att vara kvar i de befintliga lokalerna i Bengtsheden, mellan Falun och Svärdsjö. Företaget omsätter cirka sex miljoner kronor, har i nuläget sju anställda och det finns inga planer på att minska verksamheten.

– Jag kommer att lägga stora ekonomiska resurser på att utveckla en produkt som har gott renommé bland kunder som finns i flera europeiska länder, säger Patrik Källander.

”Detta är vad min far hade velat”

Per Sjögren har stora förhoppningar om att företaget kommer fortsätta att blomstra i framtiden.

– Jag vet att detta var precis vad min far hade velat. Han hade svårt att skiljas från verksamheten och jobbade nästan ända fram till sin död vid 83 års ålder. Nu kommer verksamheten, varumärket och dess produkt att leva vidare. Falu Mekaniska är duktiga på affärsutveckling, modernisering och effektivisering, säger Pelle Sjögren.

För mer information:
Patrik Källander, vd och ägare Falu Mekaniska AB: 070-546 31 85
patrik@falumek.se
Per Sjögren, avgående vd Svärdsjö Mekano AB:
070-263 60 83

Kontakt Falu Mekaniska Verkstad AB
Adress: Västermalmsvägen 7, 791 77 Falun
Telefon: 070 5463185
info@falumek.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884