TISDAG 25 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Familjär 5-åring värnar om både kunder och anställda

Värme och familjekänsla genomsyrar hela AgroHill Maskins verksamhet. Och mentaliteten att bara man vill, så fixar sig det mesta.
Att stiga in i AgroHill Maskins ljusa lokaler är som att kliva in i ett hem. Den familjära känslan genomsyrar verksamheten och de tar sig tid att välkomna alla som kommer in i de luftiga, 2000 m2 stora lokalerna. Service och tillgänglighet är en viktig faktor och oberoende av vilket ärende somkunderna har, så ska de känna sig välkommen.

Med god service och kunskap bygger företaget långsiktiga relationer och just denna vision innebar att familjen Karlsson, i oktober 2018, firade 5-årsjubileum som ägare till AgroHill Maskin AB.

”Det är viktigt att alla våra anställda känner sig delaktiga i vår resa och att vi arbetar i ett team. En av de viktigaste faktorerna för vår framgång är just lagkänslan” säger Mats.

Från äggproduktion till lantbruks- och entreprenadverksamhet
Mats och Catarina är inga noviser när det gäller lantbruk, utan köpte 1989 sin första gård på 12 hektar. De startade med ägg- och smågrisproduktion, men byggde efter ett år om hönsstallet till smågrisproduktion och grönsaksodling, vilket de arbetade med fram till 1997, då de sadlade om till ren växtodling. En av deras avbytare, som hyrde in grisar hos familjen Karlsson, föreslog att de skulle byta gård och så skedde år 2001.

Efter att de slutade med djurhållning så drev Mats en maskinstation och Catarina drev egen redovisningsfirma samt arbetade som ekonomichef på Vallberga Lantmän i Laholm. Mats hade även som bisyssla att sälja maskiner och kom på så sätt i kontakt med Holmgren i Halmstad. Detta ledde så småningom till en anställning.

Ett gemensamt familjeprojekt
Dåvarande firma drevs av Mats Holmgren med söner och 2013 beslöt de att renovera sina lokaler. Allt var klart med papper och lån, då de tog ett beslut att inte fortsätta driva företaget.

Mats Karlsson fick förfrågan om han och hans familj var intresserade av att ta över verksamheten. Han och Catarina samlade ihop familjens två döttrar för ett familjeråd, och eftersom hela familjen arbetat tillsammans under en stor del av sitt liv, så föll det sig rätt naturligt att starta en gemensam verksamhet.

Familjen la hela sin semester på att ta fram och presentera ett förslag för sin bank. Söderberg & Haak, som förra ägaren samarbetat med sedan 1997, var en stor stöttepelare i processen. I oktober 2013 tog Mats och Catarina över företaget med personal och allt. Det nya företagsnamnet blev en kombination av Agra (lantbruk) och Mariehill, vilket är namnet på familjens gård. Utöver familjen Karlsson arbetade fem personer i verkstaden, en med reservdelar, en verkmästare och en administration. Idag arbetar 13 personer på AgroHill Maskin AB.

En trygg samarbetspartner
Vi är väldigt glada över att få vara en av Söderberg & Haaks återförsäljare, säger Catarina. Det var ett jättesteg att ta över företaget och vi fick fantastisk hjälp av dåvarande marknadschef Erik Thuring. Vi hade just skrivit kontrakt på ny fastighet, då Söderberg & Haak tog in ett nytt traktormärke, men vi kände oss fullständigt trygga att arbeta tillsammans med dem. Det fanns inga betänkligheter.

Hon fortsätter: Många gamla kunder känner till Söderberg & Haak och vad de står för – kvalité, trygghet och kompetens.

AgroHill Maskins kundkrets består till stor del av jord- och skogsbönder samt entreprenörer. I somras kom många in och var oroliga över det torra vädret. Regnet kom dock i grevens tid och med den ny framtidstro. Vid tredje och fjärde skörden tog vallmaskinförsäljningen fart igen.

I oktober 2018 firade AgroHill Maskin 5 år och det gjordes med en stor oktoberfest. Det har varit fem roliga år, säger Malin. Vi har lärt oss mycket, inte minst att det är viktigt att förnya sig, men samtidigt våga gå mot strömmen. Vi sitter inte inne på våra kontor och väntar utan försöker vara proaktiva. Vi vill att våra kunder ska känna lika stor trygghet, som vi känner med Söderberg & Haak.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-18
Porsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabriken
Annonser