LÖRDAG 19 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Familjär 5-åring värnar om både kunder och anställda

Värme och familjekänsla genomsyrar hela AgroHill Maskins verksamhet. Och mentaliteten att bara man vill, så fixar sig det mesta.
Att stiga in i AgroHill Maskins ljusa lokaler är som att kliva in i ett hem. Den familjära känslan genomsyrar verksamheten och de tar sig tid att välkomna alla som kommer in i de luftiga, 2000 m2 stora lokalerna. Service och tillgänglighet är en viktig faktor och oberoende av vilket ärende somkunderna har, så ska de känna sig välkommen.

Med god service och kunskap bygger företaget långsiktiga relationer och just denna vision innebar att familjen Karlsson, i oktober 2018, firade 5-årsjubileum som ägare till AgroHill Maskin AB.

”Det är viktigt att alla våra anställda känner sig delaktiga i vår resa och att vi arbetar i ett team. En av de viktigaste faktorerna för vår framgång är just lagkänslan” säger Mats.

Från äggproduktion till lantbruks- och entreprenadverksamhet
Mats och Catarina är inga noviser när det gäller lantbruk, utan köpte 1989 sin första gård på 12 hektar. De startade med ägg- och smågrisproduktion, men byggde efter ett år om hönsstallet till smågrisproduktion och grönsaksodling, vilket de arbetade med fram till 1997, då de sadlade om till ren växtodling. En av deras avbytare, som hyrde in grisar hos familjen Karlsson, föreslog att de skulle byta gård och så skedde år 2001.

Efter att de slutade med djurhållning så drev Mats en maskinstation och Catarina drev egen redovisningsfirma samt arbetade som ekonomichef på Vallberga Lantmän i Laholm. Mats hade även som bisyssla att sälja maskiner och kom på så sätt i kontakt med Holmgren i Halmstad. Detta ledde så småningom till en anställning.

Ett gemensamt familjeprojekt
Dåvarande firma drevs av Mats Holmgren med söner och 2013 beslöt de att renovera sina lokaler. Allt var klart med papper och lån, då de tog ett beslut att inte fortsätta driva företaget.

Mats Karlsson fick förfrågan om han och hans familj var intresserade av att ta över verksamheten. Han och Catarina samlade ihop familjens två döttrar för ett familjeråd, och eftersom hela familjen arbetat tillsammans under en stor del av sitt liv, så föll det sig rätt naturligt att starta en gemensam verksamhet.

Familjen la hela sin semester på att ta fram och presentera ett förslag för sin bank. Söderberg & Haak, som förra ägaren samarbetat med sedan 1997, var en stor stöttepelare i processen. I oktober 2013 tog Mats och Catarina över företaget med personal och allt. Det nya företagsnamnet blev en kombination av Agra (lantbruk) och Mariehill, vilket är namnet på familjens gård. Utöver familjen Karlsson arbetade fem personer i verkstaden, en med reservdelar, en verkmästare och en administration. Idag arbetar 13 personer på AgroHill Maskin AB.

En trygg samarbetspartner
Vi är väldigt glada över att få vara en av Söderberg & Haaks återförsäljare, säger Catarina. Det var ett jättesteg att ta över företaget och vi fick fantastisk hjälp av dåvarande marknadschef Erik Thuring. Vi hade just skrivit kontrakt på ny fastighet, då Söderberg & Haak tog in ett nytt traktormärke, men vi kände oss fullständigt trygga att arbeta tillsammans med dem. Det fanns inga betänkligheter.

Hon fortsätter: Många gamla kunder känner till Söderberg & Haak och vad de står för – kvalité, trygghet och kompetens.

AgroHill Maskins kundkrets består till stor del av jord- och skogsbönder samt entreprenörer. I somras kom många in och var oroliga över det torra vädret. Regnet kom dock i grevens tid och med den ny framtidstro. Vid tredje och fjärde skörden tog vallmaskinförsäljningen fart igen.

I oktober 2018 firade AgroHill Maskin 5 år och det gjordes med en stor oktoberfest. Det har varit fem roliga år, säger Malin. Vi har lärt oss mycket, inte minst att det är viktigt att förnya sig, men samtidigt våga gå mot strömmen. Vi sitter inte inne på våra kontor och väntar utan försöker vara proaktiva. Vi vill att våra kunder ska känna lika stor trygghet, som vi känner med Söderberg & Haak.
2019-01-15
Då öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätareSödra vill inspirera unga tjejer till att bli framtidens ingenjörerEtt rent nöje för jämna ytorHur mycket kan vi egentligen lägga på minnet?Best Transport trendspanar inför 2019Ökad försäljning för femte året i rad för Lexus i EuropaGår mot prisrekord i 2019Rekordvolymer av sågade trävaror för MIMAB och APM TerminalsSå påverkar AI framtiden för ingenjörerMarcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!
Annonser