SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler certifieras inom underhållsledarskap

Under 2019 utbildar och certifieras fler inom underhållsledarskap för att skapa en trygghet i att vi har hög kapacitet inom denna spetskompetens på flera platser i landet.
Genom en gemensam plattform skapas förutsättningar att standardisera arbetssättet på alla kunduppdrag och kundkontrakt.

– Vi har valt att utbilda fler chefer och specialister genom Svenskt Underhåll, för att kvalitetssäkra kompetensen hos de som aktivt arbetar med underhåll, berättar Martin Wirén, avdelningschef för engineering på Jernbro i Skövde.

– Målsättningen är att i slutet av året ha ca 20 personer som är certifierade enligt kraven. Det känns tryggt både för kunderna och oss själva att ha certifierade medarbetare eftersom det gynnar industrin, säkerheten och miljön, säger Martin Wirén.

Jernbro har en offensiv inställning till kompetensutveckling för att hålla jämna steg med utvecklingen och kompetensen på en hög nivå.

– Genom regelbundna utbildningsinsatser kan vi möta våra kunders behov, utveckla våra leveranser och lyfta och utveckla våra medarbetare, menar Martin.

Torgny Helsing, underhållsingenjör på Jernbro, har ett europeiskt certifikat utfärdat av Svenskt Underhåll och kan titulera sig European Expert in Maintenance Management. En titel med hög status inom underhåll.

– Utbildningen har medfört att jag bidrar till högre driftsäkerhet och utvecklar egna arbetsmetoder på mitt kunduppdrag inom mekaniskt underhåll på Forsmarks kärnkraftverk, säger Torgny. Säkerheten har högsta prioritet på Forsmark och det innebär att vi i alla arbeten, processer och beslut, sätter säkerheten främst.

För Torgny innebär certifieringen en bekräftelse på att han tänker rätt om vad underhåll innebär i industrisammanhang.

– Vi som är utbildade och certifierade har en gemensam syn och förståelse för vad underhåll innebär. Vi pratar helt enkelt samma språk och det både underlättar arbetet och ger ett bättre slutresultat, avslutar Torgny.

En utbildning är 12 dagar som följs av instudering i 3 dagar och avslutas med tentamen som anordnas av Svenskt Underhåll, som sedan certifierar de som har klarat tentamen. Certifieringen följer EFNMS.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN