TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet - Malmö Live tar steget

Allt fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet.
Affärssystemsleverantören Exsitec hjälper nu Malmö Live att implementera Visma.net - Exsitecs 50:e implementation med det molnbaserade affärssystemet.

- Det som gör att våra kunder förstår nyttan med att ha sina lösningar i molnet, och vågar låta sina affärssystem driftas på det sättet, är att de kan få flera av sina IT-lösningar i molnet och att dessa talar med varandra. Affärssystemet kan agera mer som en transaktionsmotor där man adderar specialiserade lösningar vartefter behovet uppstår, säger Exsitecs VD Johan Kallblad.

Det kan vara svårt att hitta en lösning och en leverantör som täcker ens behov via ett verktyg och samtidigt kunna räkna hem investeringen. Därför har Exsitec valt att arbeta med ett fåtal kompetenta produkter inom sina lösningsområden. Både molnbaserade mjukvaror och sådana som installeras på lokala eller driftade servrar.

- Vi har investerat mycket i att ta fram integrationer mellan de system vi kan och är duktiga på. Även om programvaruleverantörerna, som utvecklar molnlösningarna, satsar på integrationsmöjligheter via API:er och liknande, så måste såklart även vi kunna verktygen utan och innan samt förstå vilka möjligheter systemen ger. Det är också en förutsättning för att kunna uppfatta våra kunders utmaningar, berättar Johan Kallblad.

Malmö Live Konserthus AB driver konsertverksamhet i två konsertsalar och fem mindre scener/spelplatser, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. De valde nyligen att satsa på en molnlösning för stora delar av sin IT-miljö - såväl affärssystem som budgetverktyg och fakturahantering kommer vara driftade i molnet. Det är Visma.net, Effectplan och MediusFlow som kommer vara programvarorna i den kompletta lösningen och det är Exsitec som fått uppdraget att implementera och integrera verktygen för ett fullständigt IT-stöd. Varje programvara är specifikt framtagen för att vara den mest konkurrenskraftiga inom sitt område.

- Som privatpersoner är vi bortskämda med att det finns appar och program som fungerar oavsett vilken typ av enhet vi använder och var vi är någonstans. Dessutom är inte uppgraderingar och uppdateringar av dem en lika stor sak i ens privata liv, dock väldigt viktiga aspekter när våra kunder väljer molnbaserade lösningar, tillägger Exsitecs försäljningschef Fredrik Lundell.

Malmö Live är Exsitecs 50:e implementation av Visma.net. Innan dess har de också hjälpt bland andra Universeum, Nespresso/Premium Coffee och Friskis & Svettis att nå nya effekter med det moderna affärssystemet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser