LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet - Malmö Live tar steget

Allt fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet.
Affärssystemsleverantören Exsitec hjälper nu Malmö Live att implementera Visma.net - Exsitecs 50:e implementation med det molnbaserade affärssystemet.

- Det som gör att våra kunder förstår nyttan med att ha sina lösningar i molnet, och vågar låta sina affärssystem driftas på det sättet, är att de kan få flera av sina IT-lösningar i molnet och att dessa talar med varandra. Affärssystemet kan agera mer som en transaktionsmotor där man adderar specialiserade lösningar vartefter behovet uppstår, säger Exsitecs VD Johan Kallblad.

Det kan vara svårt att hitta en lösning och en leverantör som täcker ens behov via ett verktyg och samtidigt kunna räkna hem investeringen. Därför har Exsitec valt att arbeta med ett fåtal kompetenta produkter inom sina lösningsområden. Både molnbaserade mjukvaror och sådana som installeras på lokala eller driftade servrar.

- Vi har investerat mycket i att ta fram integrationer mellan de system vi kan och är duktiga på. Även om programvaruleverantörerna, som utvecklar molnlösningarna, satsar på integrationsmöjligheter via API:er och liknande, så måste såklart även vi kunna verktygen utan och innan samt förstå vilka möjligheter systemen ger. Det är också en förutsättning för att kunna uppfatta våra kunders utmaningar, berättar Johan Kallblad.

Malmö Live Konserthus AB driver konsertverksamhet i två konsertsalar och fem mindre scener/spelplatser, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. De valde nyligen att satsa på en molnlösning för stora delar av sin IT-miljö - såväl affärssystem som budgetverktyg och fakturahantering kommer vara driftade i molnet. Det är Visma.net, Effectplan och MediusFlow som kommer vara programvarorna i den kompletta lösningen och det är Exsitec som fått uppdraget att implementera och integrera verktygen för ett fullständigt IT-stöd. Varje programvara är specifikt framtagen för att vara den mest konkurrenskraftiga inom sitt område.

- Som privatpersoner är vi bortskämda med att det finns appar och program som fungerar oavsett vilken typ av enhet vi använder och var vi är någonstans. Dessutom är inte uppgraderingar och uppdateringar av dem en lika stor sak i ens privata liv, dock väldigt viktiga aspekter när våra kunder väljer molnbaserade lösningar, tillägger Exsitecs försäljningschef Fredrik Lundell.

Malmö Live är Exsitecs 50:e implementation av Visma.net. Innan dess har de också hjälpt bland andra Universeum, Nespresso/Premium Coffee och Friskis & Svettis att nå nya effekter med det moderna affärssystemet.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser