SÖNDAG 16 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet - Malmö Live tar steget

Allt fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet.
Affärssystemsleverantören Exsitec hjälper nu Malmö Live att implementera Visma.net - Exsitecs 50:e implementation med det molnbaserade affärssystemet.

- Det som gör att våra kunder förstår nyttan med att ha sina lösningar i molnet, och vågar låta sina affärssystem driftas på det sättet, är att de kan få flera av sina IT-lösningar i molnet och att dessa talar med varandra. Affärssystemet kan agera mer som en transaktionsmotor där man adderar specialiserade lösningar vartefter behovet uppstår, säger Exsitecs VD Johan Kallblad.

Det kan vara svårt att hitta en lösning och en leverantör som täcker ens behov via ett verktyg och samtidigt kunna räkna hem investeringen. Därför har Exsitec valt att arbeta med ett fåtal kompetenta produkter inom sina lösningsområden. Både molnbaserade mjukvaror och sådana som installeras på lokala eller driftade servrar.

- Vi har investerat mycket i att ta fram integrationer mellan de system vi kan och är duktiga på. Även om programvaruleverantörerna, som utvecklar molnlösningarna, satsar på integrationsmöjligheter via API:er och liknande, så måste såklart även vi kunna verktygen utan och innan samt förstå vilka möjligheter systemen ger. Det är också en förutsättning för att kunna uppfatta våra kunders utmaningar, berättar Johan Kallblad.

Malmö Live Konserthus AB driver konsertverksamhet i två konsertsalar och fem mindre scener/spelplatser, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. De valde nyligen att satsa på en molnlösning för stora delar av sin IT-miljö - såväl affärssystem som budgetverktyg och fakturahantering kommer vara driftade i molnet. Det är Visma.net, Effectplan och MediusFlow som kommer vara programvarorna i den kompletta lösningen och det är Exsitec som fått uppdraget att implementera och integrera verktygen för ett fullständigt IT-stöd. Varje programvara är specifikt framtagen för att vara den mest konkurrenskraftiga inom sitt område.

- Som privatpersoner är vi bortskämda med att det finns appar och program som fungerar oavsett vilken typ av enhet vi använder och var vi är någonstans. Dessutom är inte uppgraderingar och uppdateringar av dem en lika stor sak i ens privata liv, dock väldigt viktiga aspekter när våra kunder väljer molnbaserade lösningar, tillägger Exsitecs försäljningschef Fredrik Lundell.

Malmö Live är Exsitecs 50:e implementation av Visma.net. Innan dess har de också hjälpt bland andra Universeum, Nespresso/Premium Coffee och Friskis & Svettis att nå nya effekter med det moderna affärssystemet.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser