TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet - Malmö Live tar steget

Allt fler företag vågar lägga sina affärssystem i molnet.
Affärssystemsleverantören Exsitec hjälper nu Malmö Live att implementera Visma.net - Exsitecs 50:e implementation med det molnbaserade affärssystemet.

- Det som gör att våra kunder förstår nyttan med att ha sina lösningar i molnet, och vågar låta sina affärssystem driftas på det sättet, är att de kan få flera av sina IT-lösningar i molnet och att dessa talar med varandra. Affärssystemet kan agera mer som en transaktionsmotor där man adderar specialiserade lösningar vartefter behovet uppstår, säger Exsitecs VD Johan Kallblad.

Det kan vara svårt att hitta en lösning och en leverantör som täcker ens behov via ett verktyg och samtidigt kunna räkna hem investeringen. Därför har Exsitec valt att arbeta med ett fåtal kompetenta produkter inom sina lösningsområden. Både molnbaserade mjukvaror och sådana som installeras på lokala eller driftade servrar.

- Vi har investerat mycket i att ta fram integrationer mellan de system vi kan och är duktiga på. Även om programvaruleverantörerna, som utvecklar molnlösningarna, satsar på integrationsmöjligheter via API:er och liknande, så måste såklart även vi kunna verktygen utan och innan samt förstå vilka möjligheter systemen ger. Det är också en förutsättning för att kunna uppfatta våra kunders utmaningar, berättar Johan Kallblad.

Malmö Live Konserthus AB driver konsertverksamhet i två konsertsalar och fem mindre scener/spelplatser, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. De valde nyligen att satsa på en molnlösning för stora delar av sin IT-miljö - såväl affärssystem som budgetverktyg och fakturahantering kommer vara driftade i molnet. Det är Visma.net, Effectplan och MediusFlow som kommer vara programvarorna i den kompletta lösningen och det är Exsitec som fått uppdraget att implementera och integrera verktygen för ett fullständigt IT-stöd. Varje programvara är specifikt framtagen för att vara den mest konkurrenskraftiga inom sitt område.

- Som privatpersoner är vi bortskämda med att det finns appar och program som fungerar oavsett vilken typ av enhet vi använder och var vi är någonstans. Dessutom är inte uppgraderingar och uppdateringar av dem en lika stor sak i ens privata liv, dock väldigt viktiga aspekter när våra kunder väljer molnbaserade lösningar, tillägger Exsitecs försäljningschef Fredrik Lundell.

Malmö Live är Exsitecs 50:e implementation av Visma.net. Innan dess har de också hjälpt bland andra Universeum, Nespresso/Premium Coffee och Friskis & Svettis att nå nya effekter med det moderna affärssystemet.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser