MÅNDAG 19 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

FlexQube levererar vagnar till ett värde av 1,3 miljoner kronor

FlexQube levererar vagnar till ett värde av 1,3 miljoner kronor
Företagen har under våren och sommaren samarbetat i ett internlogistikprojekt med följande målsättningar:

• Skapa ett mer effektivt materialflöde med tågvagnar, kit-vagnar och ställage
• Införa nya innovativa idéer för materialpresentationen åt montörerna
• Skapa bästa möjliga ergonomic för operatörer
• Standardisera design och utseende på vagnar och ställage
• Skapa ett snyggt och futuristiskt utseende på fabriken

Genom att arbeta med vårt unika processverktyg DesignOnDemand™ där vi utvecklar lösningarna tillsammans med kunderna i realtid har vi gjort det möjligt att snabbt och effektivt designa och leverera många olika lösningar till Proterra. Företaget har ett stort intresse för sina produkter och behöver öka sin produktionskapacitet snabbt. Många städer i USA försöker minska fordonsutsläppen och elektriska bussar är ett bra sätt att förbättra stadsmiljön.

Lalit Savalia, Produktionsteknisk Chef på Proterra, kommenterar: "Processen har varit väldigt sömlöss och transparent från design till implementering av lösningarna. Alla applikationer fungerar utmärkt och alla uppskattar dem i fabriken. FlexQubes lösningar är unika på marknaden och differentierar sig från konkurrenternas. Konceptet är väldigt modulärt och du kan bygga manga olika lösningar med samma komponenter."

Anders Fogelberg, VD på FlexQube, kommenterar: "Vi är väldigt glada att Proterra haft förtroende för oss och vår förmåga att hjälpa till med utvecklingen av världsledande materialhanteringsvagnar för deras kapacitetsökning. Jag är särskilt tacksam över möjligheten att få arbeta med företag som levererar miljöförbättrande produkter som gör våra stadsmiljöer renare och tystare. Vi ser fram emot att arbeta vidare med Proterra på deras tillväxtresa."

Om Proterra
Proterra, Inc. är ett amerikanskt företag fokuserat på design och tillverkning av hel-elektriska fordon och snabbladdande laddstationer.

Företagets mission är att leverera ren och tyst transport till alla, genom att ersätta tunga, fossilbaserade bussar med nollutsläpps-elektriska fordon som reducerar växthusgaser och dieselpartiklar utan att försämra fordonens prestanda eller driftstid. 

Om FlexQube
FlexQube är världens största leverantör av ett modulärt koncept för att göra industriella materialhanteringsvagnar som kan ersätta svetsade lösningar. Företaget har tillverkningsenheter i Sverige och USA och distribution i Nordamerika och Europa.

FlexQube har några av världens största och mest framstående tillverkare inom bil-, energi-, flyg-, vitvaru-, och verkstadsindustrin som kunder. Några exempel är Autoliv, Dräxlmaier, Kuehne + Nagel, Scania, Whirlpool, Eberspächer, Oshkosh och Cummins.

Anders Fogelberg
VD
FlexQube
Mobil: +46 702 86 0674
E-mail: anders.fogelberg@flexqube.com

Web: http://www.flexqube.com

720 Empire Expressway, PO Box 1327
Swainsboro, GA 30401
USA
Kungsgatan 28
411 19, Göteborg
Sweden
2018-03-14
Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för cirka 1 miljard kronorArtvise Kundtjänst till Strängnäs kommunMotomanroboten för samarbete överträffar kravenNya digitala tidreläer från CrouzetHilti fortsätter att satsa på sin verktygsserviceNy säkerhetschef på NokasSkapa, expandera och förbättra din verksamhet med VanderbiltRiksbyggen ingår samarbetsavtal med JM EntreprenadVarning i god tidNya lamellrondeller för ytkonditionering med vinkelslipTornstaden bygger modernt äldreboende på ÖckeröSverigepremiär för nya Toro Titan HD-serienStålproduktionen minskade i februari 2018
2018-03-13
Lesjöfors tillverkar musik (!) för brittiska NationalteaternNordic Paper Åmotfors utökar vibrationsövervakning med HD-teknologi på PM6Miljövänligt val att renovera teleskopskyddOrder på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD
Annonser