LÖRDAG 21 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

FlexQube levererar vagnar till ett värde av 1,3 miljoner kronor

FlexQube levererar vagnar till ett värde av 1,3 miljoner kronor
Företagen har under våren och sommaren samarbetat i ett internlogistikprojekt med följande målsättningar:

• Skapa ett mer effektivt materialflöde med tågvagnar, kit-vagnar och ställage
• Införa nya innovativa idéer för materialpresentationen åt montörerna
• Skapa bästa möjliga ergonomic för operatörer
• Standardisera design och utseende på vagnar och ställage
• Skapa ett snyggt och futuristiskt utseende på fabriken

Genom att arbeta med vårt unika processverktyg DesignOnDemand™ där vi utvecklar lösningarna tillsammans med kunderna i realtid har vi gjort det möjligt att snabbt och effektivt designa och leverera många olika lösningar till Proterra. Företaget har ett stort intresse för sina produkter och behöver öka sin produktionskapacitet snabbt. Många städer i USA försöker minska fordonsutsläppen och elektriska bussar är ett bra sätt att förbättra stadsmiljön.

Lalit Savalia, Produktionsteknisk Chef på Proterra, kommenterar: "Processen har varit väldigt sömlöss och transparent från design till implementering av lösningarna. Alla applikationer fungerar utmärkt och alla uppskattar dem i fabriken. FlexQubes lösningar är unika på marknaden och differentierar sig från konkurrenternas. Konceptet är väldigt modulärt och du kan bygga manga olika lösningar med samma komponenter."

Anders Fogelberg, VD på FlexQube, kommenterar: "Vi är väldigt glada att Proterra haft förtroende för oss och vår förmåga att hjälpa till med utvecklingen av världsledande materialhanteringsvagnar för deras kapacitetsökning. Jag är särskilt tacksam över möjligheten att få arbeta med företag som levererar miljöförbättrande produkter som gör våra stadsmiljöer renare och tystare. Vi ser fram emot att arbeta vidare med Proterra på deras tillväxtresa."

Om Proterra
Proterra, Inc. är ett amerikanskt företag fokuserat på design och tillverkning av hel-elektriska fordon och snabbladdande laddstationer.

Företagets mission är att leverera ren och tyst transport till alla, genom att ersätta tunga, fossilbaserade bussar med nollutsläpps-elektriska fordon som reducerar växthusgaser och dieselpartiklar utan att försämra fordonens prestanda eller driftstid. 

Om FlexQube
FlexQube är världens största leverantör av ett modulärt koncept för att göra industriella materialhanteringsvagnar som kan ersätta svetsade lösningar. Företaget har tillverkningsenheter i Sverige och USA och distribution i Nordamerika och Europa.

FlexQube har några av världens största och mest framstående tillverkare inom bil-, energi-, flyg-, vitvaru-, och verkstadsindustrin som kunder. Några exempel är Autoliv, Dräxlmaier, Kuehne + Nagel, Scania, Whirlpool, Eberspächer, Oshkosh och Cummins.

Anders Fogelberg
VD
FlexQube
Mobil: +46 702 86 0674
E-mail: anders.fogelberg@flexqube.com

Web: http://www.flexqube.com

720 Empire Expressway, PO Box 1327
Swainsboro, GA 30401
USA
Kungsgatan 28
411 19, Göteborg
Sweden
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser