SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fortsatt medvind för laddnätverket ChargePoint

Ökar takten för fordonselektrifieringen i Europa
ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, presenterade idag en ny milstolpe i sin tillväxtresa, inklusive slutförandet av det tidigare tillkännagivna förvärvet av den ledande europeiska e-mobilitetsplattformen has·to·be,.

”Idag tillkännager vi vår stärkta ledarposition på den europeiska laddningsmarknaden för elfordon, i och med stängningen av vårt förvärv av has·to·be, vilket kombinerat med vårt förvärv av ViriCiti och vår befintliga breda produktportfölj av lösningar för laddinfrastruktur positionerar ChargePoint väl inom kommersiella och vagnparksbaserade segment. I och med dessa förvärv har vi ökat vår talangpool, samt har toppmoderna forsknings- och utvecklingscentra i hela Europa,” säger Pasquale Romano, CEO för ChargePoint. ”Dessa viktiga milstolpar stärker vårt engagemang ytterligare på den europeiska marknaden för elbilsladdning och kompletterar vår position som ledande på den nordamerikanska laddningsmarknaden"

Strategiska förvärv
ChargePoint har slutfört förvärvet av has·to·be, leverantör av be.ENERGIZED, en e-mobilitetsleverantör med en ledande plattform för laddningsmjukvara. has·to·bes expansiva mjukvaruplattform möter effektivt komplexiteten i och fragmenteringen av dagens europeiska laddningslandskap och är kompatibel med vitt distribuerade europeiska laddstationer och e-mobilitetstjänster. ChargePoints förvärv av has·to·be kommer ytterligare att stärka företagets ställning i det europeiska laddningsekosystemet.

Detta uppköp kommer i kölvattnet av ChargePoints nyliga förvärv i augusti 2021 av ViriCiti, ledande leverantör av elektrifieringslösningar för vagnparker med elbussar och kommersiella fordon. I och med de två förvärven har ChargePoint nu den mest kompletta uppsättningen lösningar för elektrifierade fordonsflottor i Europa och Nordamerika. Från koncept till uppskalning innehåller ChargePoints globala produktportfölj av vagnparkslösningar allt det fordonsflottor behöver för att elektrifiera när de växer. Mjukvara för vagnparkshantering, AC- och DC- snabbladdningslösningar, tillsammans med de telematikfunktioner som ViriCiti tillför, balanserar laddkostnader med driftsberedskap för flottor i alla storlekar, vilket gör ChargePoint till en nyckelpartner för effektiv och snabb elektrifiering av alla sorters fordonsflottor.

Att driva en hållbar framtid
ChargePoint är nu ett av de största laddnätverken i Nordamerika med över 150 000 tillgängliga laddplatser i det egna nätverket. ChargePoint arbetar tillsammans med branschen för att möjliggöra roaming för förare över nätverk i Nordamerika och Europa, med fler än 200 000 tillgängliga roaming-platser för elbilsförare. ChargePoint är också stolta över att kunna meddela att tre miljarder elektriska mil har körts på nätverket och att förare därmed har undvikit att använda över 450 miljoner liter bensin, vilket i sin tur har lett till att över 450 000 ton växthusgasutsläpp har kunnat undvikas.

Visionära talanger och ledande forskningsanläggningar
ChargePoint fortsätter att skapa arbetstillfällen och har under det senaste året mer än fördubblat antalet anställda i Europa. Företaget har också öppnat kraftfulla forsknings- och utvecklingsanläggningar i Amsterdam, Nederländerna, Radstadt, Österrike och Reading, Storbritannien, för testning och utvärdering av ChargePoints produkter för laddning av elfordon.

I och med has·to·be- och ViriCiti-förvärven besitter ChargePoint nu en av de största uppsättningarna talanger kring elbilsladdning i Europa, inklusive roller inom teknologi, drift, marknadsföring, försäljning, ekonomi, personal med mera.

ChargePoint är idag kommersiellt aktiva i 16 europeiska länder. För att demonstrera företagets engagemang för en överlägsen laddningsupplevelse, samt för en utbyggnad av e-mobilitet över hela kontinenten, erbjuder ChargePoint nu support dygnet runt till förare och stationsägare på flera språk.

Förbättrad förarupplevelse
ChargePoint har sedan länge fokuserat på att påskynda e-mobilitet genom att möjliggöra en sömlös laddningsupplevelse för förare, fordonsflottor, verksamheter och kommuner över hela Europa.

Företaget har avancerade och smidiga roamingavtal, samt integrationer med många populära infotainment-system, inklusive Apple CarPlay och Android Auto. Dessa branschinnovationer gör det möjligt för förare att enkelt hitta stationer, initieraladdning och smidigt betala för laddning direkt via fordonsdisplayen eller ChargePoint-appen.

Genom ordförandeskapet i branschorganisationens ChargeUp Europe har ChargePoint hjälpt till att stärka elbilsförarnas rättigheter över hela kontinenten. Organisationen har gjort stora framsteg när det kommer till att vara branschens enade röst utåt, inte minst kring behovet av framtida smidiga roaming- och betalningslösningar, men även kring att vägleda EU-kommissionen i förhandlingarna om alternativa direktiv för bränsleinfrastruktur och att stödja lagstiftningspaketet "Fit for 55" i dess åtagande för att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55 procent till år 2030.

European Press
Matthew Enevoldson
matthew.enevoldson@chargepoint.com
europepressoffice@chargepoint.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN