FREDAG 19 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från bra till bättre, MLT svarar på efterfrågan med IRIS M – Motion Amplification

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M.
MLT Maskin och Laserteknik har sedan starten 1988 kunnat kalla sig experter på vibrationsmätning och tillståndskontroll som är det område som utgör kärnverksamheten i bolaget. Allt eftersom tiden gått har dock bolaget utökat sin kompetens med andra mättekniker. Detta ledde till det som är MLT idag. Idag består bolaget av fem områden: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och uppriktning, 3D-scanning och 3D-mätning, balansering samt Processmetrologi. Efterfrågan på nya smarta, innovativa tekniker avstannar dock inte. I ett led i att bemöta efterfrågan svarar MLT nu med nya IRIS M Motion Amplification. Den enda i sitt slag på Skandinaviska marknaden.

Christoffer Eriksson, VD:
-Vi söker hela tiden efter att kunna erbjuda den vassaste tekniken för att lösa problem inom industrin. Vi har som målbild att vara en professionell, bred och komplett leverantör för system och tjänster inom industriell mätteknik.

Seeing is believing sägs det. IRIS M teknologin bygger på en kamera som i hög hastighet fångar varje pixel och gör dessa till miljontals mätpunkter på ett ögonblick. Dessa mätpunkter blir sedan grund för de patenterade algoritmerna i Motion Amplification som gör att alla rörelser i den inspelade filmen förstärks vilket leder till att det visuellt sedan går att se var och hur rörelserna påverkar konstruktionen.

Detta är ingen vanlig höghastighetskamera. IRIS M har en patenterad algoritm som beräknar och möjliggör analys enligt de uppställda parametrar som finns. IRIS M är det bästa av två världar – Avancerad hårdvara kombinerad med patenterad mjukvara. Detta helhetskoncept gör att sökandet av rörelseproblem aldrig varit lika enkelt. Tack vare den visuella biten kan IRIS M även bidra med att förenkla kommunikationen mellan professionella och lekmän inom området.

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M. Möjligheterna som finns i att med blotta ögat kunna se till exempel en maskins svaga punkter är att man innan skada eller slitage uppstår kan förebygga med underhåll eller andra åtgärder.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

Madeleine Berggren
Marknadsansvarig / Marketing Manager
madeleine.berggren@mlt.se
2018-10-16
VD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på Elmia
Annonser