LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från bra till bättre, MLT svarar på efterfrågan med IRIS M – Motion Amplification

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M.
MLT Maskin och Laserteknik har sedan starten 1988 kunnat kalla sig experter på vibrationsmätning och tillståndskontroll som är det område som utgör kärnverksamheten i bolaget. Allt eftersom tiden gått har dock bolaget utökat sin kompetens med andra mättekniker. Detta ledde till det som är MLT idag. Idag består bolaget av fem områden: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och uppriktning, 3D-scanning och 3D-mätning, balansering samt Processmetrologi. Efterfrågan på nya smarta, innovativa tekniker avstannar dock inte. I ett led i att bemöta efterfrågan svarar MLT nu med nya IRIS M Motion Amplification. Den enda i sitt slag på Skandinaviska marknaden.

Christoffer Eriksson, VD:
-Vi söker hela tiden efter att kunna erbjuda den vassaste tekniken för att lösa problem inom industrin. Vi har som målbild att vara en professionell, bred och komplett leverantör för system och tjänster inom industriell mätteknik.

Seeing is believing sägs det. IRIS M teknologin bygger på en kamera som i hög hastighet fångar varje pixel och gör dessa till miljontals mätpunkter på ett ögonblick. Dessa mätpunkter blir sedan grund för de patenterade algoritmerna i Motion Amplification som gör att alla rörelser i den inspelade filmen förstärks vilket leder till att det visuellt sedan går att se var och hur rörelserna påverkar konstruktionen.

Detta är ingen vanlig höghastighetskamera. IRIS M har en patenterad algoritm som beräknar och möjliggör analys enligt de uppställda parametrar som finns. IRIS M är det bästa av två världar – Avancerad hårdvara kombinerad med patenterad mjukvara. Detta helhetskoncept gör att sökandet av rörelseproblem aldrig varit lika enkelt. Tack vare den visuella biten kan IRIS M även bidra med att förenkla kommunikationen mellan professionella och lekmän inom området.

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M. Möjligheterna som finns i att med blotta ögat kunna se till exempel en maskins svaga punkter är att man innan skada eller slitage uppstår kan förebygga med underhåll eller andra åtgärder.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

Madeleine Berggren
Marknadsansvarig / Marketing Manager
madeleine.berggren@mlt.se
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser