LÖRDAG 21 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från bra till bättre, MLT svarar på efterfrågan med IRIS M – Motion Amplification

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M.
MLT Maskin och Laserteknik har sedan starten 1988 kunnat kalla sig experter på vibrationsmätning och tillståndskontroll som är det område som utgör kärnverksamheten i bolaget. Allt eftersom tiden gått har dock bolaget utökat sin kompetens med andra mättekniker. Detta ledde till det som är MLT idag. Idag består bolaget av fem områden: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och uppriktning, 3D-scanning och 3D-mätning, balansering samt Processmetrologi. Efterfrågan på nya smarta, innovativa tekniker avstannar dock inte. I ett led i att bemöta efterfrågan svarar MLT nu med nya IRIS M Motion Amplification. Den enda i sitt slag på Skandinaviska marknaden.

Christoffer Eriksson, VD:
-Vi söker hela tiden efter att kunna erbjuda den vassaste tekniken för att lösa problem inom industrin. Vi har som målbild att vara en professionell, bred och komplett leverantör för system och tjänster inom industriell mätteknik.

Seeing is believing sägs det. IRIS M teknologin bygger på en kamera som i hög hastighet fångar varje pixel och gör dessa till miljontals mätpunkter på ett ögonblick. Dessa mätpunkter blir sedan grund för de patenterade algoritmerna i Motion Amplification som gör att alla rörelser i den inspelade filmen förstärks vilket leder till att det visuellt sedan går att se var och hur rörelserna påverkar konstruktionen.

Detta är ingen vanlig höghastighetskamera. IRIS M har en patenterad algoritm som beräknar och möjliggör analys enligt de uppställda parametrar som finns. IRIS M är det bästa av två världar – Avancerad hårdvara kombinerad med patenterad mjukvara. Detta helhetskoncept gör att sökandet av rörelseproblem aldrig varit lika enkelt. Tack vare den visuella biten kan IRIS M även bidra med att förenkla kommunikationen mellan professionella och lekmän inom området.

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M. Möjligheterna som finns i att med blotta ögat kunna se till exempel en maskins svaga punkter är att man innan skada eller slitage uppstår kan förebygga med underhåll eller andra åtgärder.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

Madeleine Berggren
Marknadsansvarig / Marketing Manager
madeleine.berggren@mlt.se
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser