TISDAG 22 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från bra till bättre, MLT svarar på efterfrågan med IRIS M – Motion Amplification

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M.
MLT Maskin och Laserteknik har sedan starten 1988 kunnat kalla sig experter på vibrationsmätning och tillståndskontroll som är det område som utgör kärnverksamheten i bolaget. Allt eftersom tiden gått har dock bolaget utökat sin kompetens med andra mättekniker. Detta ledde till det som är MLT idag. Idag består bolaget av fem områden: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och uppriktning, 3D-scanning och 3D-mätning, balansering samt Processmetrologi. Efterfrågan på nya smarta, innovativa tekniker avstannar dock inte. I ett led i att bemöta efterfrågan svarar MLT nu med nya IRIS M Motion Amplification. Den enda i sitt slag på Skandinaviska marknaden.

Christoffer Eriksson, VD:
-Vi söker hela tiden efter att kunna erbjuda den vassaste tekniken för att lösa problem inom industrin. Vi har som målbild att vara en professionell, bred och komplett leverantör för system och tjänster inom industriell mätteknik.

Seeing is believing sägs det. IRIS M teknologin bygger på en kamera som i hög hastighet fångar varje pixel och gör dessa till miljontals mätpunkter på ett ögonblick. Dessa mätpunkter blir sedan grund för de patenterade algoritmerna i Motion Amplification som gör att alla rörelser i den inspelade filmen förstärks vilket leder till att det visuellt sedan går att se var och hur rörelserna påverkar konstruktionen.

Detta är ingen vanlig höghastighetskamera. IRIS M har en patenterad algoritm som beräknar och möjliggör analys enligt de uppställda parametrar som finns. IRIS M är det bästa av två världar – Avancerad hårdvara kombinerad med patenterad mjukvara. Detta helhetskoncept gör att sökandet av rörelseproblem aldrig varit lika enkelt. Tack vare den visuella biten kan IRIS M även bidra med att förenkla kommunikationen mellan professionella och lekmän inom området.

Motion Amplification är även namnet på den tjänst vi erbjuder med hjälp av IRIS M. Möjligheterna som finns i att med blotta ögat kunna se till exempel en maskins svaga punkter är att man innan skada eller slitage uppstår kan förebygga med underhåll eller andra åtgärder.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

MLT Maskin och Laserteknik är generalagent av IRIS-M i de nordiska länderna.

Madeleine Berggren
Marknadsansvarig / Marketing Manager
madeleine.berggren@mlt.se
2019-01-17
Revolution möter evolution
2019-01-16
INTERCUT och PEMAMEK inleder samarbete i Sverige!Sally R säkrar patent från NASA som ska rena luftenCarsten Ederer ny VD på ebm-papst ABLandskrona först i Skåne med en helelektrifierad stadsbusstrafikABS Wheels är Sveriges mest sökta fälgmärkeNy teknik från Ramboll analyserar vägar med AIStörst i Sverige sedan år 2000!Caverion sköter tekniskt underhåll på E.ON EnergilösningarNy bok förklarar processorientering för allaSkellefteå Airport största regionala flygplatsen 2018Peab Asfalt vinner upphandling för 50 miljoner kronorKG Knutsson AB blir exklusiv partner för WhisperPower i SverigeKvalitet viktigare än pris för svenska bostadsrenoverareFinja satsar på EPS-betong i plastsäck
2019-01-15
Säker fjärråtkomst på fem minuterDachser Sweden tecknar avtal med Volvo CarsProduktionsrekord på Renovas avfallskraft­värmeverk i SävenäsNCC bygger spårvagnsdepå i LundWillhem kan återigen vinna pris för sin serviceRobin Wallenius tar hem årets InfrastipendiumHärjeåns investerar 157 miljoner i elnätetVäxande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager Låg vibrationsnivå och extremt snabb kapning med nya kapskivorTyréns gör strategisk rekrytering inom infrastrukturDahl förstärker ledningen av VVS-divisionenMISAB blir ABT VästFöretagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåtNy teknik för diabetespatienterZurface etablerar sig i SverigeVolvo Car Sverige förändrar ledningsgruppenNu börjar kärnkraft bli populärt igenNet Insight utsett till Karriärföretag 2019Mattias Wäne blir ny vd på HertzJonas Hernborg ny VD för Elitfönster ABEU ger dispens för att lindra bristen på utsädeDå öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätare
Annonser