SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent

Trots ett ovanligt år i spåren av pandemin växte Ouman AB:s oem-kundbas med 25 procent under 2020. Projekten kommer att börja bringa inkomst redan under 2021.
Störst har intresset varit för bolagets erbjudanden inom uppkopplade produkter och den egna cloud-plattformen.

– Vi har under året lyckats nå det mål om ökad kundstock vi hade satt till 2025. Ett fantastiskt arbete av hela teamet med tanke på förutsättningarna, säger Kristian Berghagen, vd Ouman AB.

2020 började med två rekordmånader för Ouman AB, efter det följde ett ovanligt år.
– Vi har som många andra fått anpassa verksamheten genom att arbeta remote och mestadels ha digitala möten med kunder, partners och kollegor. Trots det har vi haft vårt bästa nyförsäljningsår någonsin. Förutom att vi ökat vår kundstock med 25 procent har vi också haft ett fint år när det gäller försäljning till befintliga kunder, berättar Kristian.

Hållbar grundidé förstärks av smart-home-applikationer
Med produkter och system för styrning av värme och ventilation i fastigheter är Ouman en del av lösningen i omställningen mot en mer hållbar fastighetsdrift. I och med utbudet av uppkopplade produkter och den egna cloud-plattformen underlättas slutkonsumenternas möjlighet att agera klimatsmart.

Bolaget hade en stor ökad efterfrågan på uppkopplade produkter under 2020. En första serie baserad på den egna cloud-plattformen, en serie WiFi-termostater för golvvärme, togs fram. En TFT-termostat är först ut. Plattformen bygger på AWS (Amazon Web Services).

– Vi har även tagit fram appar för IOS och Android som vi enkelt kan anpassa till kundernas profil och varumärke. Cloud-plattformen kan anpassas för alla kunder inom HVAC och vi har exempelvis tagit fram en version för bastustyrning för en kunds räkning. Fler projekt är på gång, marknaden är mogen för det här nu och det är en del av vår affär som väntas växa, berättar Kristian.

Under 2020 minskade Ouman AB:s omsättning något jämfört med 2019 (4 procent), dock med bibehållen ebita och opåverkad lönsamhetsgrad. Att kundernas inköp minskade till följd av att deras produktionstakt sänktes var en bidragande faktor. Liksom att den egna fabriken i estländska Kuressaare tvingades till nedstängning under en period på grund av smittläget.

– Nu ser vi fram mot ett 2021 där vi kan fortsätta stärka våra kundrelationer, ytterligare utöka vårt hållbarhetsfokus och där vi så småningom kan träffa våra kunder och kollegor fysiskt igen, avslutar Kristian.

För ytterligare information:
Kristian Berghagen, vd Ouman AB, 031 – 939 171, kristian.berghagen@ouman.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN