MÅNDAG 20 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

För sju år sedan startades Sigma Smart Women Society (SSWS) – ett kvinnligt nätverk inom IT- och teknikbranschen.
Med syfte att stärka kvinnor i en mansdominerad bransch har nätverket blivit en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte med kvinnliga förebilder. Första träffen hölls i Göteborg och blev en omedelbar succé som lockade närmare 200 deltagare. Sedan dess har nätverket vuxit ordentligt. SSWS finns idag på sex orter och samlar upp emot 1800 kvinnor varje år.

Vårens talarlista lockar med många namnkunniga kvinnor och när inbjudningarna nu börjat gå ut till eventen strömmar anmälningarna in, något som inte förvånar arrangören.

–Vi är otroligt glada att kunna bjuda på en mycket stark talarlista till vårens träffar. Det finns ett enormt intresse att möta och inspireras av framgångsrika kvinnor och den bollen har vi fångat, säger Beatrice Silow, som är kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting, tillika initiativtagare till SSWS. Det känns extra roligt att vi har både lokala förebilder och kvinnor som är välkända över hela landet. En mycket bra mix som visar hur många framgångsrika kvinnor det finns i Sverige och som förtjänar att både synas och höras mer.

En av de mest kända talarna är Ishtar Touailat, som medverkar på SSWS i Karlskrona. Hon är känd både innanför och utanför Sveriges gränser har bland annat utsetts till Supertalang, Årets IT-kvinna och en av Näringslivets mäktigaste kvinnor samt Framtidens kvinnliga ledare, för att nämna några av alla utmärkelser.

Till SSWS i Helsingborg kommer Catarina Englund, Global Sustainability Innovation Manager inom IKEA Group och i Linköping talar Johanna Palmér, VD för Östsvenska Handelskammaren och Årets ledare 2018.

SSWS i Göteborg inspireras av Miriam Márkus-Johansson, VD på Miljöbron, och Ulrika Ahlqvist, grundare av Hjärnberikad, som tillsammans belyser hållbarhet ur två perspektiv.

SSWS i Stockholm ger Star for Life-kören ett smakprov från sin bejublade turné innan talarna Leyla Sarac, grundare av DigitalTolk, och Teresa Afonso Leimdörfer, ägare av Ringens trafikskola och grundare av Guldhjulet, äntrar talarpodiet.

Slutligen gästas SSWS i Malmö av Sara Sterner, Chief Growth Officer på Orbital Systems.Dessutom kommer Louise Dyrendahl och talar om hur man skapar innovation på arbetsplatser. Förutom ovanstående talare medverkar flera av Sigma IT Consultings medarbetare på träffarna och berättar om sina erfarenheter från IT-branschen.

–Jämställdhet är en central fråga för oss på Sigma. SSWS är ingen engångsföreteelse, vi har hållit på i många år och tror på långsiktighet. Genom SSWS vet jag att vi har gjort skillnad och tydligt visat att IT är en spännande bransch med massor av möjligheter för kvinnor. Och vi arbetar ständigt för att vi ska bli ännu fler, avslutar Beatrice Silow.

SSWS arrangeras i år på sex olika orter. Eventen är öppna för alla och det kostar inget att delta. Se hela programmet och läs mer om Sigma Smart Women Society på www.sigmaitc.se/ssws och på LinkedIn www.linkedin.com/groups/3920427/

Mer information

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-15
Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
2019-05-13
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
2019-05-10
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskiner
Annonser