TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

För sju år sedan startades Sigma Smart Women Society (SSWS) – ett kvinnligt nätverk inom IT- och teknikbranschen.
Med syfte att stärka kvinnor i en mansdominerad bransch har nätverket blivit en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte med kvinnliga förebilder. Första träffen hölls i Göteborg och blev en omedelbar succé som lockade närmare 200 deltagare. Sedan dess har nätverket vuxit ordentligt. SSWS finns idag på sex orter och samlar upp emot 1800 kvinnor varje år.

Vårens talarlista lockar med många namnkunniga kvinnor och när inbjudningarna nu börjat gå ut till eventen strömmar anmälningarna in, något som inte förvånar arrangören.

–Vi är otroligt glada att kunna bjuda på en mycket stark talarlista till vårens träffar. Det finns ett enormt intresse att möta och inspireras av framgångsrika kvinnor och den bollen har vi fångat, säger Beatrice Silow, som är kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting, tillika initiativtagare till SSWS. Det känns extra roligt att vi har både lokala förebilder och kvinnor som är välkända över hela landet. En mycket bra mix som visar hur många framgångsrika kvinnor det finns i Sverige och som förtjänar att både synas och höras mer.

En av de mest kända talarna är Ishtar Touailat, som medverkar på SSWS i Karlskrona. Hon är känd både innanför och utanför Sveriges gränser har bland annat utsetts till Supertalang, Årets IT-kvinna och en av Näringslivets mäktigaste kvinnor samt Framtidens kvinnliga ledare, för att nämna några av alla utmärkelser.

Till SSWS i Helsingborg kommer Catarina Englund, Global Sustainability Innovation Manager inom IKEA Group och i Linköping talar Johanna Palmér, VD för Östsvenska Handelskammaren och Årets ledare 2018.

SSWS i Göteborg inspireras av Miriam Márkus-Johansson, VD på Miljöbron, och Ulrika Ahlqvist, grundare av Hjärnberikad, som tillsammans belyser hållbarhet ur två perspektiv.

SSWS i Stockholm ger Star for Life-kören ett smakprov från sin bejublade turné innan talarna Leyla Sarac, grundare av DigitalTolk, och Teresa Afonso Leimdörfer, ägare av Ringens trafikskola och grundare av Guldhjulet, äntrar talarpodiet.

Slutligen gästas SSWS i Malmö av Sara Sterner, Chief Growth Officer på Orbital Systems.Dessutom kommer Louise Dyrendahl och talar om hur man skapar innovation på arbetsplatser. Förutom ovanstående talare medverkar flera av Sigma IT Consultings medarbetare på träffarna och berättar om sina erfarenheter från IT-branschen.

–Jämställdhet är en central fråga för oss på Sigma. SSWS är ingen engångsföreteelse, vi har hållit på i många år och tror på långsiktighet. Genom SSWS vet jag att vi har gjort skillnad och tydligt visat att IT är en spännande bransch med massor av möjligheter för kvinnor. Och vi arbetar ständigt för att vi ska bli ännu fler, avslutar Beatrice Silow.

SSWS arrangeras i år på sex olika orter. Eventen är öppna för alla och det kostar inget att delta. Se hela programmet och läs mer om Sigma Smart Women Society på www.sigmaitc.se/ssws och på LinkedIn www.linkedin.com/groups/3920427/

Mer information

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506
2019-03-15
Ekolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö ClassPanasonic lanserar ett nytt Aquarea-sortiment med R32Pressinbjudan: Artificial intelligence SeminarISH 2019: GROHE formar framtiden inom vatten med rekordmånga innovationer5G blir en revolution för oss alla
2019-03-12
Unik Cadillac såldes för 1,3 miljoner på auktionDags att börja fräsa gängor istället för att skära gängorMultiFLOW luft- & vätskepistolSKF inviger nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin Minimera din maskins stilleståndDEFA – inte bara laddstolpar – även utbildningGripsystem för battericeller Högpresterande Edge Data Center för smarta koncept inom transport och logistikHenkels nya digitala flerkanaliga styrenhet Bonderite E-CO DMC Skapar fossilfria produkter av brukens restströmmar Trustly Sveriges snabbaste växande fintech-bolag enligt Financial TimesIterio vill inspirera tjejer att välja ingenjörsyrket ”Digitala produkter löser problem som analog teknik inte klarar av”Anders Wall-stipendium till gymnasieelev som vill lösa världens vattenbristNy klimatneutral behandlingsteknik minskar koldioxidutsläppen i NorrköpingFjärrstyrda hjullastare testas när Volvo CE får Sveriges första 5G-nät för industrin
Annonser