SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens luftburna bredband byggs i norrtälje

Efterfrågan på luftburet bredband fortsätter växa
Norrtälje står i fokus när Örnsköldsviksbaserade IT-bolaget MicroNät fortsätter att utöka Radio-Fiber söderut.

– Vi fortsätter att bredda tillgången till vårt luftburna nät med stor framgång, dessutom har vi nyligen lanserat tjänsten 10XG som vi hoppas ska väcka stort intresse även i Norrtälje.
Det känns spännande att vi kan ge ännu fler möjlighet till höghastighetsbredband via Radio-Fiber, säger Jonas Hellström, VD för MicroNät.

Inledningsvis satsarMicroNät på flera master i Norrtäljes centrala delar och Hallstavik, där tjänsten 8XG blir den primära.

– Indikationerna på att efterfrågan är stor, visar oss goda förutsättningar för att snabbt kunna driftsätta våra master och leverera våra tjänster till Norrtälje inom kort. Möjligheterna finns sedan att utöka med fler master i nästa fas, beroende på hur stort intresset är i trakterna, säger Jonas Hellström.

Radio-Fiber från Micronät finns nu från Skellefteå i norr till Norrtälje i söder. Dalarna har tidigare varit det sydligaste området för satsningarna av Radio-Fiber, där Hedemora och Torsåker med omnejd är några av de orter som de levererar luftburet bredband till.

– Planen är att driftsätta 8XG i Norrtälje så snart att vi har fått in ett visst antal beställningar från kunder. Målet för driftsättningen av masterna är under fjärde kvartalet av 2021, säger Jonas Hellström.

Förutom att satsa på nya områden runt om i Sverige och utvecklingen av nya produkter, har man dessutom nyligen flyttat verksamheten. För att samla koncernens alla kompetensområden, allt från produktion av bland annat mjukvara, byggnationer av egna master, supportavdelning samt sälj- och marknadsavdelning, flyttade man därför i september in i nya lokaler i Själevad, Örnsköldsvik.

– Intresset är så pass stort för vårt utbud, till och med från utlandet, att vi parallellt behöver expandera inom företaget. Vi ser hur betydelsefullt det är att ha den största delen av kompetensen ”in house”. På det här sättet har vi full kontroll på alla projekt, samtidigt håller vi nere kostnader och sparar mycket tid för kunden. Det kommer möjliggöra för en ännu snabbare expandering i ännu fler delar av landet så som Norrtälje, berättar Jonas Hellström.

– Vi hoppas så klart på att många ska vara intresserade och se vilka enorma fördelarna våra produkter har, det gäller även i Norrtälje och självklart tror vi att de är redo för framtidens bredband, avslutar Jonas Hellström.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jonas Hellström
VD
jonas@microgroup.se
0660-660102

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka