SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Frekvensomvandlare för automatiseringslösningar

Den modulära designen av frekvensomformaren i510 från Lenze möjliggör olika produktkonfigurationer, utifrån vad respektive maskin kräver.
Conrad integrerar frekvensomvandlaren Lenze i510 i sitt sortiment automation & pneumatik

• Lenze frekvensomvandlare i510 med platssparande design för 0,25 till 15 kW
• Skalbar funktionalitet genom modulär design
• Konfigurerbar för alla automatiseringskrav

Enheten är lämplig för användning inom områden som pump- och fläktteknik, transportband, verktygs- och lyftdrift.

Malmö, Sverige, juli 2021. I många automatiseringsapplikationer är frekvensomvandlare nyckelkomponenter för rörelsestyrning av maskiner och reglering av motorer. Om omvandlarna är skalbara, som de från Lenze, och erbjuder rätt prestandaegenskaper för såväl hastighets- och vridmomentstyrda som positionskontrollerade enkel- och fleraxliga rörelser, så har de en självklar plats i automations- och pneumatikutbudet på Conrad Sourcing Platform.

Frekvensomvandlaren i510 från Lenze är optimalt anpassad efter användarnas behov. I det industriella nätverket kan enheten antingen drivas med ett enfasnät på 230/240 V eller ett trefasnät på 400 V.

”Frekvensomvandlaren Lenze i510 imponerar med sin smala design med en bredd på 60 mm och ett djup på 130 mm. På så sätt sparar de tillförlitliga drivenheterna utrymme i styrskåpet, där de möjliggör användning inom områden som pump- och fläktteknik, transportband, verktygs- och lyftdrift”, säger Manuel Gschwend, Senior Expert Product Manager hos Conrad Electronic.

Genom sin modulära design erbjuder frekvensomvandlaren skalbar funktionalitet och möjliggör olika produktkonfigurationer, utifrån vad respektive maskin kräver. Tack vare sin U/f-karakteristikreglering (VFC plus) respektive sensorfria vektorkontroll (SLVC) är frekvensomvandlaren lämplig för enkel styrning av asynkronmotorer.

Enheten erbjuder en energibesparingsfunktion (VFC-Eco), en funktion för likströmsbromsning och kontroll av bromsstyrningens slitage. En S-rampfunktion för mild acceleration och retardation, en ”flygande start-krets” och en PID-kontroller ingår också.

Innovativa interaktionsalternativ möjliggör extra snabb idrifttagning. För kontrollfunktioner har enheten fem digitala ingångar och en digital utgång samt två analoga ingångar och en analog utgång. Den innehåller ett integrerat relä för styrning av hållbroms. Frekvensomvandlaren är även utrustad med ett CANopen- eller Modbus RTU-gränssnitt, vilket gör det möjligt att integrera det i systemnätverket.

Enheten uppnår de högsta effektivitetsvärdena för omvandlare med IE2, enligt EN 50598-2, och säkerställer därmed lägsta möjliga energikostnader. Den uppfyller redan effektivitetsvärdena för den framtida standarden DIN EN 50598-2. Teknisk analys via knappsats, USB eller WLAN är möjlig. Förutom olika frekvensomvandlare finns dessutom passande knappsatser och skärmanslutningssatser från Lenze på Conrad Sourcing Platform.

Mer information om automatiserings- & pneumatiksortimentet:

Mer information om frekvensomvandlaren i510 från Lenze:

Presskontakt:

Publitek
Birgit Schoeniger
Publitek GmbH
Bäckerstraße 6
21244 Buchholz
Tel: +49 (0) 4181 968 098 13
E-Mail: birgit.schoeniger@publitek.com
Website: publitek.com

Information:

Conrad Elektronik Norden AB
Kristin Sjödahl
Skeppsgatan 19 6tr
21111 Malmö
Tel.: +46 76 038 94 66
E-Mail: kristin.sjodahl@conrad.se
Hemsida: conrad.se


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN