MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator

Stockholm, 8 maj, 2019 - Fujitsu visar idag upp LIFEBOOK U939X, vilket är världens lättaste konvertibla företagsdator som har integrerat penngarage med induktionsladdning.
Datorn är lika snabb och smidig som en vanlig clamshell-modell, men kan samtidigt vikas och även användas som en kraftfull Windowsbaserad platta. Med en vikt på endast 1015 gram har den ändå tillräcklig datorprestanda för att kunna användas både som tablet och som konventionell notebook.

Den 13,3 tum stora LIFEBOOK U939X skyddas av ett tåligt magnesiumskal med en matt pekskärm och medföljande penna, samt ett fullstort bakgrundsbelyst tangentbord. Stabil uppkoppling säkerställs via både HDMI och Ethernet-portar samt 4G/LTE som tillval, vilket gör att användaren inte behöver bära med sig besvärliga adaptrar för att kunna ansluta till företagsnätverket. Med den senaste Intel Core vPro-processorn erbjuder LIFEBOOK U939X marknadsledande prestanda, och den medföljande pennan är försedd med AES-teknologi från Wacom.

LIFEBOOK U729X
Utöver U939X presenteras även LIFEBOOK U729X. Detta är en uppgraderad version av den populära portabla LIFEBOOK P-serien. U729X kommer med en 12,5 tum vikbar skärm i full HD-upplösning, med medföljande Wacom-penna och penngarage med induktionsladdning.

Andra generationen av Fujitsus 920 g ultra-lättviktsdator för företag: LIFEBOOK U939(www.fujitsu.com/global/ultra-mobile)
Fujitsu passar även på att uppgradera den superlätta LIFEBOOK U939 ultra-mobile med nya funktioner, utan att nyheterna påverkar den låga vikten – som fortsatt befinner sig på endast 920 gram. Andra generationen av den vikbara datorn har försetts med en infraröd kamera för säker användning av Windows Hello, en matt pekskärm samt tangentbord med bakgrundsbelysning – och bättre processor- och grafikprestanda än föregångaren.

Både LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 samt U729X kommer med Fujitsus PalmSecure-teknik för biometrisk autentisering och åttonde generationens Intel Core vPro-processor som tillval. Nytt är också introduktionen av Intel Thunderbolt 3-teknologi, som möjliggör anslutning av flera bildskärmar och enheter via USB-C.

Ruediger Landto, Head of Client Computing Devices på Fujitsu EMEIA säger: “Vikbara notebooks ökar i popularitet bland företagsanvändare av två anledningar. Först och främst är de så pass välutrustade att de både fungerar som en konventionell laptop, men har även den extra bekvämligheten av att kunna vikas till tabletläge, och med stöd för handskrift direkt på skärmen blir det enkelt göra snabba anteckningar på en bild eller lägga till en digital signatur direkt i ett elektroniskt dokument, oavsett var man befinner sig. Vi märker också att allt fler företagsanvändare föredrar denna typ av datorer vid resande. I en flygplansstol är det ofta svårt att hitta en bekväm arbetsställning med en vanlig notebook.”

Fujitsu uppgraderar prestanda för Lifebook-serien
Fujitsu har även genomfört en uppgradering av LIFEBOOK U-seriens utbud. Den avancerade LIFEBOOK U7x9-modellen – som finns i skärmstorlekarna 12,5, 14 och 15,6 tum – förses med Intel Thunderbolt 3 för USB Type-C, och en HDMI-utgång. Fujitsu genomför också en ytterligare uppfräschning av sitt mobila utbud, med senaste, åttonde generationens Intel Core vPro-processorer, vilket omfattar LIFEBOOK T939, STYLISTIC Q739 tablet och LIFEBOOK E5-serien.

Pris och tillgänglighet
LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 finns i två färger: Fujitsu röd och business black. Det kompletta utbudet av Fujitsu LIFEBOOK-notebooks och STYLISTIC-tablets är globalt tillgängligt för beställning – antingen direkt från Fujitsu eller via återförsäljare.

Mer information

⦁Läs Fujitsus blogg: blog.ts.fujitsu.com
⦁Följ Fujitsu på Twitter: twitter.com/Fujitsu_Global
⦁Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/fujitsu-sweden
⦁Följ oss på Facebook: www.facebook.com/FujitsuSverige
⦁Fujitsus bildbank och mediaresurser: mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php
⦁Fujitsus nyhetsrum på MyNewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/fujitsu

Presskontakt
Susanne Carlsson
Marketing Manager Product Business Unit, Fujitsu Sverige
Tel: +46 (0)73 978 82 78
e-post: Susanne.carlsson@se.fujitsu.com

Bo Lennström
Client Computing Devices, Fujitsu Nordic
Tel: +46(0)73-978 83 41
e-post: bo.lennstromn@se.fujitsu.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser