MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator

Stockholm, 8 maj, 2019 - Fujitsu visar idag upp LIFEBOOK U939X, vilket är världens lättaste konvertibla företagsdator som har integrerat penngarage med induktionsladdning.
Datorn är lika snabb och smidig som en vanlig clamshell-modell, men kan samtidigt vikas och även användas som en kraftfull Windowsbaserad platta. Med en vikt på endast 1015 gram har den ändå tillräcklig datorprestanda för att kunna användas både som tablet och som konventionell notebook.

Den 13,3 tum stora LIFEBOOK U939X skyddas av ett tåligt magnesiumskal med en matt pekskärm och medföljande penna, samt ett fullstort bakgrundsbelyst tangentbord. Stabil uppkoppling säkerställs via både HDMI och Ethernet-portar samt 4G/LTE som tillval, vilket gör att användaren inte behöver bära med sig besvärliga adaptrar för att kunna ansluta till företagsnätverket. Med den senaste Intel Core vPro-processorn erbjuder LIFEBOOK U939X marknadsledande prestanda, och den medföljande pennan är försedd med AES-teknologi från Wacom.

LIFEBOOK U729X
Utöver U939X presenteras även LIFEBOOK U729X. Detta är en uppgraderad version av den populära portabla LIFEBOOK P-serien. U729X kommer med en 12,5 tum vikbar skärm i full HD-upplösning, med medföljande Wacom-penna och penngarage med induktionsladdning.

Andra generationen av Fujitsus 920 g ultra-lättviktsdator för företag: LIFEBOOK U939(www.fujitsu.com/global/ultra-mobile)
Fujitsu passar även på att uppgradera den superlätta LIFEBOOK U939 ultra-mobile med nya funktioner, utan att nyheterna påverkar den låga vikten – som fortsatt befinner sig på endast 920 gram. Andra generationen av den vikbara datorn har försetts med en infraröd kamera för säker användning av Windows Hello, en matt pekskärm samt tangentbord med bakgrundsbelysning – och bättre processor- och grafikprestanda än föregångaren.

Både LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 samt U729X kommer med Fujitsus PalmSecure-teknik för biometrisk autentisering och åttonde generationens Intel Core vPro-processor som tillval. Nytt är också introduktionen av Intel Thunderbolt 3-teknologi, som möjliggör anslutning av flera bildskärmar och enheter via USB-C.

Ruediger Landto, Head of Client Computing Devices på Fujitsu EMEIA säger: “Vikbara notebooks ökar i popularitet bland företagsanvändare av två anledningar. Först och främst är de så pass välutrustade att de både fungerar som en konventionell laptop, men har även den extra bekvämligheten av att kunna vikas till tabletläge, och med stöd för handskrift direkt på skärmen blir det enkelt göra snabba anteckningar på en bild eller lägga till en digital signatur direkt i ett elektroniskt dokument, oavsett var man befinner sig. Vi märker också att allt fler företagsanvändare föredrar denna typ av datorer vid resande. I en flygplansstol är det ofta svårt att hitta en bekväm arbetsställning med en vanlig notebook.”

Fujitsu uppgraderar prestanda för Lifebook-serien
Fujitsu har även genomfört en uppgradering av LIFEBOOK U-seriens utbud. Den avancerade LIFEBOOK U7x9-modellen – som finns i skärmstorlekarna 12,5, 14 och 15,6 tum – förses med Intel Thunderbolt 3 för USB Type-C, och en HDMI-utgång. Fujitsu genomför också en ytterligare uppfräschning av sitt mobila utbud, med senaste, åttonde generationens Intel Core vPro-processorer, vilket omfattar LIFEBOOK T939, STYLISTIC Q739 tablet och LIFEBOOK E5-serien.

Pris och tillgänglighet
LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 finns i två färger: Fujitsu röd och business black. Det kompletta utbudet av Fujitsu LIFEBOOK-notebooks och STYLISTIC-tablets är globalt tillgängligt för beställning – antingen direkt från Fujitsu eller via återförsäljare.

Mer information

⦁Läs Fujitsus blogg: blog.ts.fujitsu.com
⦁Följ Fujitsu på Twitter: twitter.com/Fujitsu_Global
⦁Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/fujitsu-sweden
⦁Följ oss på Facebook: www.facebook.com/FujitsuSverige
⦁Fujitsus bildbank och mediaresurser: mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php
⦁Fujitsus nyhetsrum på MyNewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/fujitsu

Presskontakt
Susanne Carlsson
Marketing Manager Product Business Unit, Fujitsu Sverige
Tel: +46 (0)73 978 82 78
e-post: Susanne.carlsson@se.fujitsu.com

Bo Lennström
Client Computing Devices, Fujitsu Nordic
Tel: +46(0)73-978 83 41
e-post: bo.lennstromn@se.fujitsu.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser