SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Götene Ufo lanserar nya skopor

Skopor i det nya höghållfasta materialet Hardox 500 Tuf
Redskapstillverkaren Götene Ufo introducerar nu på bred front skopor byggda i SSAB:s nya generation slitstål, Hardox 500 Tuf. Företaget går därmed i bräschen bland Sveriges skoptillverkare genom att fullt ut använda materialet som ger både ökad tålighet, högre styrka och lägre vikt.

Götene Ufo har använt Hardox-stål från SSAB under många år och vet vad Hardox går för.

När nya Hardox 500 Tuf presenterades var valet enkelt.

– När SSAB visade oss nya Hardox 500 Tuf såg vi direkt att det har egenskaper som passar våra produkter och möter användarnas behov på bästa sätt, berättar Birgitta Boström, VD och koncernansvarig för Götene Ufo – Genom att använda Hardox 500 Tuf blir våra skopor ännu mer slitstarka och robusta, dessutom till en lägre vikt. Det gör att våra slutkunder blir mer effektiva, får lägre driftskostnader och kan bidra till minskade koldioxidutsläpp, säger Birgitta.

Introduceras i Granit-serien
Först ut i Götenes produktprogram med Hardox 500 Tuf är djupskopserien Granit som finns i storlekarna 2000 till 5000 liter och riktar sig till större grävmaskiner för tuffare applikationer.

Efter Granitserien förs materialet på bred front in i hela Götenes skopprogram och vid årsskiftet kommer i princip hela programmet att vara konverterat till Hardox 500 Tuf.

– Vi vill ligga i framkant vad gäller innovation och hållbarhet, två strategiskt viktiga områden för oss. Genom att använda Hardox 500 Tuf tar vi avgörande steg inom båda dessa områden.

Dessutom har vi fördelen av att ha SSAB som bollplank. De är väldigt professionella och ger oss bra stöd i utvecklingen av nya produkter, fortsätter Birgitta.

Tunnare och färre delar
Hardox 500 Tuf är en vidareutveckling av Hardox 500 med flera goda egenskaper. Fördelarna för Götenes skopor är att plåtarna kan göras upp till 20 procent tunnare, de innehåller färre delar, inte lika många svetsfogar och att underhåll och service blir enklare.

Stort kliv i utvecklingen
SSAB ser fram emot att introducera Hardox 500 Tuf på den svenska skopmarknaden.

– Det är roligt att jobba med ett företag som Götene Ufo. De både vill och kan pressa ut mesta möjliga prestanda ur vårt Hardox slitstål. När de nu är på väg att gå ”all in” med Hardox 500 Tuf i sina skopor är det ett stort kliv i utvecklingen till mer effektiva och resurssnåla skopor, betonar Mattias Grenryd, Technical Development Manager på SSAB Dan Olsen, Regional Sales Manager på SSAB håller med:

– I början av 2000-talet var Götene Ufo tidiga med att gå från Hardox 400 till Hardox 450. Nu visar de återigen, att de är på hugget och tar nästa steg med Hardox 500 Tuf. Detta är riktigt kul och intressant. Deras nya Granitskopa är ett utmärkt exempel på att det fortfarande finns stort utrymme för förbättringar, tunnare stål ger bättre driftsekonomi och ökad livslängd i det här fallet, säger Dan Olsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information, kontakta:
Birgitta Boström, VD Götene Ufo: birgitta.bostrom@goteneufo.se, 070-536 17 76
Magnus Asking, konstruktör Götene Ufo: magnus.asking@goteneufo.se, 072-080 74 41
Mattias Grenryd, Technical Development Manager SSAB mattias.grenryd@ssab.com, 070-
224 72 08
Dan Olsen, Regional Sales Manager på SSAB: dan.olsen@ssab.com, 070-282 56 75

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Dell integrerar Gaudi3 i PowerEdge-servrarBusinessBike blir Lease a Bike i Sverige
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa