ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Göteborgs stads anläggning till förvaltningen Kretslopp och vatten.

Assemblin ansvarade för elinstallationerna vid tekniskt avancerad anläggning i Göteborg
Assemblin ansvarade för samtliga elinstallationer när Göteborgs stad byggde en ny tekniskt avancerad anläggning till förvaltningen Kretslopp och vatten.

I september 2019 flyttar Kretslopp och vatten in i en helt ny anläggning vid Alelyckans vattenverk i Gamlestaden. Det innebär att större delen av förvaltningens 450 medarbetare kommer att finnas på samma plats. Assemblin har med sin leverans bidragit till att de nya byggnaderna fått ett högt teknikinnehåll, som i sin tur gör det möjligt att införa nya arbetssätt.

– Vår verksamhet ska göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart. Att vi nu kan samla hela vår personal, med både utförande och planerande personal på en plats, bidrar till det, säger Karolina Odenmark på Kretslopp och vatten, tillika huvudprojektledare för arbetet. Det vi nu får är en helt unik anläggning och en möjlighet att införa nya sätt att jobba. Det kommer att bli ett verkligt lyft.
Stort elprojekt

Arbetet inleddes 2011 då en förstudie om samlokalisering utifrån ett funktionsperspektiv gjordes.

– Det här är en stor och tekniskt avancerad anläggning, berättar säger Cedric Bosch, projektledare på Assemblin El. Projektet har omfattat nybyggnation av kontor, garage, verkstad, lager samt en stor parkeringsplats. Vi har ansvarat för alla elarbeten. Det innebär elkraft i form av ställverk för hög-, mellan-, och lågspänning. Men även installation av belysningslösning med LED och KNX samt laddstolpar för elbilar, liksom all kanalisation och kabeldragning för el, data, belysning, tele och brandlarm.
Skräddarsydd lösning

Då den ursprungliga elprojekteringen hade hunnit bli inaktuell, eftersom projektet kom att dra ut på tiden, fick Assemblin i uppdrag att även göra en ny projektering för elkraften och skapa en skräddarsydd lösning.

– Assemblin har gjort sig förtjänt av en guldstjärna för det sätt de tagit han om de tillkommande åtgärderna med en ny projektering av högspänningsdelen, säger Annette Stridh, projektledare hos fastighetsägaren och byggherren Higab.

Annette Stridh poängterar vikten av att alla inblandade verkligen levererar i ett projekt med den här omfattningen. Hon menar att Assemblin har löst problem som uppstått under resans gång på ett förtjänstfullt sätt.
Arbetsglädje, kreativitet och Miljöbyggnad Guld

Med den nya anläggningen kan man erbjuda en modern arbetsmiljö och det nya kontoret med olika arbetszoner för olika uppgifter gör det möjligt att införa ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

– Med all personal på ett och samma ställe minskar också behovet av resor men ökar möjligheten till naturliga möten i vardagen, säger Karolina Odenmark.

Det räknar man med ska bidra till samhörighet, arbetsglädje och kreativitet. Sammantaget är förhoppningen att bli än mer attraktiv som arbetsgivare.

Genom hela projektet har hållbarhetsambitionen varit hög. Genomgående har material godkända av Sunda Hus Miljödata använts och kontorsbyggnaden är byggd enligt Miljöbyggnad Guld.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser