TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Göteborgs stads anläggning till förvaltningen Kretslopp och vatten.

Assemblin ansvarade för elinstallationerna vid tekniskt avancerad anläggning i Göteborg
Assemblin ansvarade för samtliga elinstallationer när Göteborgs stad byggde en ny tekniskt avancerad anläggning till förvaltningen Kretslopp och vatten.

I september 2019 flyttar Kretslopp och vatten in i en helt ny anläggning vid Alelyckans vattenverk i Gamlestaden. Det innebär att större delen av förvaltningens 450 medarbetare kommer att finnas på samma plats. Assemblin har med sin leverans bidragit till att de nya byggnaderna fått ett högt teknikinnehåll, som i sin tur gör det möjligt att införa nya arbetssätt.

– Vår verksamhet ska göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart. Att vi nu kan samla hela vår personal, med både utförande och planerande personal på en plats, bidrar till det, säger Karolina Odenmark på Kretslopp och vatten, tillika huvudprojektledare för arbetet. Det vi nu får är en helt unik anläggning och en möjlighet att införa nya sätt att jobba. Det kommer att bli ett verkligt lyft.
Stort elprojekt

Arbetet inleddes 2011 då en förstudie om samlokalisering utifrån ett funktionsperspektiv gjordes.

– Det här är en stor och tekniskt avancerad anläggning, berättar säger Cedric Bosch, projektledare på Assemblin El. Projektet har omfattat nybyggnation av kontor, garage, verkstad, lager samt en stor parkeringsplats. Vi har ansvarat för alla elarbeten. Det innebär elkraft i form av ställverk för hög-, mellan-, och lågspänning. Men även installation av belysningslösning med LED och KNX samt laddstolpar för elbilar, liksom all kanalisation och kabeldragning för el, data, belysning, tele och brandlarm.
Skräddarsydd lösning

Då den ursprungliga elprojekteringen hade hunnit bli inaktuell, eftersom projektet kom att dra ut på tiden, fick Assemblin i uppdrag att även göra en ny projektering för elkraften och skapa en skräddarsydd lösning.

– Assemblin har gjort sig förtjänt av en guldstjärna för det sätt de tagit han om de tillkommande åtgärderna med en ny projektering av högspänningsdelen, säger Annette Stridh, projektledare hos fastighetsägaren och byggherren Higab.

Annette Stridh poängterar vikten av att alla inblandade verkligen levererar i ett projekt med den här omfattningen. Hon menar att Assemblin har löst problem som uppstått under resans gång på ett förtjänstfullt sätt.
Arbetsglädje, kreativitet och Miljöbyggnad Guld

Med den nya anläggningen kan man erbjuda en modern arbetsmiljö och det nya kontoret med olika arbetszoner för olika uppgifter gör det möjligt att införa ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

– Med all personal på ett och samma ställe minskar också behovet av resor men ökar möjligheten till naturliga möten i vardagen, säger Karolina Odenmark.

Det räknar man med ska bidra till samhörighet, arbetsglädje och kreativitet. Sammantaget är förhoppningen att bli än mer attraktiv som arbetsgivare.

Genom hela projektet har hållbarhetsambitionen varit hög. Genomgående har material godkända av Sunda Hus Miljödata använts och kontorsbyggnaden är byggd enligt Miljöbyggnad Guld.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser