SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Garmin® lanserar en ny serie av dēzl™ lastbilsnavigatorer

Garmin presenterar idag nya dēzl LGV700/800/1000 lastbilsnavigatorer med stora skärmar.
För att ge dig en tydlig bild av vägen framför dig, erbjuds nya dēzl-serien i 7-, 8-, eller en extra stor 10-tums skärm som enkelt kan ändras mellan traditionellt liggande eller stående vy(1). Förutom stora lättavlästa touchskärmar i HD har nya dēzl-serien även förprogrammerade POI:s från Truck Parking Europe, marknadens bästa load-to-dock guidning och anpassad lastbilsnavigering(2) för den storlek och vikt som du har på ditt fordon.

“Våra nya dēzl-navigatorer erbjuder lastbilsförare precis vad de har efterfrågat – extra stora skärmar som tydligt visar den information som är viktig för de flesta yrkesförare” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Dessa navigatorer ger också smarta funktionella lösningar, som att visa information från Truck Parking Europe längs rutten för att minska stressen samt att slippa lägga tid på att hitta en lämplig parkeringsplats."

Platser i Truck Parking Europe kan filtreras efter önskade bekvämligheter såsom Wi-FiÒ, duschar, säkerhetsnivå och mycket mer. Och när du är ansluten till mobilappen(4) Garmin Drive™ kan du se om det finns lediga parkeringsplatser för att slippa komma fram till en full parkering.Få aviseringar i rätt tid som hjälper dig att få ut mesta möjliga av varje stopp. Nya dēzl har också branschledande load-to-dock guidning – som visar tänkbara lastzoner eller lastplatser och visar dig hur du ska köra för att komma förbi på rätt sida av byggnaden då du närmar dig din destination. Till nya dēzl-serien finns ett flertal monteringsalternativ som inkluderar ett magnetfäste med kraftig sugkopp, ett fäste för skruvmontage och 1 tum kuladapter med AMPS-platta som är kompatibel med RAM monteringssystem.(3)

Dessa stora navigatorer är fulladdade med funktioner som är essentiella för yrkesförare som kör långa sträckor. Det är enkelt att lägga in lastbilens storlek och vikt i dēzl och få föredragna och anpassade rutter. Du får även vägvarningar och aviseringar om brohöjder, viktbegränsningar, skarpa kurvor, branta stigningar och ännu mer. Kör du i obekanta områden kan du också ta del av populära lastbilsrutter som ofta körs av andra lastbilsförare för att på så vis öka situationsberedskapen. Med BluetoothÒ för hands-free telefonsamtal och en förnyad röststyrningsfunktion som startas genom att säga “Ok, Garmin” kan du prata med din dēzl-navigator samtidigt som du behåller båda händerna på ratten. Du kan också använda den intuitiva skärmen för att se omdömen från TripAdvisorÒoch hitta miljontals populära platser att utforska med hjälp av förinlästa intressanta platser från FoursquareÒ. I dēzl-serien ingår kartuppdateringar för Europa och med inbyggt Wi-FiÒär det enkelt att hålla kartor och mjukvara uppdaterad utan behov av en dator.

Då dēzl-navigatorn är hopparad med mobilappen(4) Garmin Drive™ får du tillgång till bränslepriser, trafikinformation och väder samt smartaviseringar från telefonen och uppdateringar från photoLive-kameror. Dessutom är navigatorerna kompatibla med Garmins trådlösa backkameror(5) eller backkameror från tredje part(6) så att du har koll på vad som finns bakom lastbilen då du backar.

Vår nya dēzl-serie finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris mellan 4 999 och 8 299 kronor.

Besök Garmin.se för mer information.

(1) Stående vy är endast tillgängligt i 8- och 10”-displayerna.

(2) Ej tillgängligt på alla platser. Även om lastbilsprofilens egenskaper finns angivna så är det ingen garanti för att lastbilens egenskaper alltid tas med i beräkningen för alla ruttförslag. Följ alltid vägskyltar och information om vägförhållanden.

(3) dēzl LGV 700 levereras med sugkoppsfäste och ett fäste för skruvmontage; dēzl LGV800/1000 levereras med ett magnetfäste med kraftig sugkopp, ett fäste för skruvmontage och 1 tums kuladapter med AMPS-platta.

(4) För att kunna använda denna funktionen behöver du ladda ner appen Garmin Drive till din kompatibla smartphone med Bluetooth.

(5) Backkamera köps separat; dēzl LGV700 är kompatibel med Garmin BCÔ30, dēzl LGV800/1000 är kompatibel med Garmin BCÔ35.

(6) Endast tillgängligt för dēzl LGV800 och dēzl LGV1000. Tillbehöret magnetiskt fäste med videoingång krävs (köps separat).

Camilla Friman
Consumer Marketing Manager
camilla.friman@garmin.se
0766-202672

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN