SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Gnosjö har Nordens största hydromatpark

Och ännu mer konkurrenskraftig
– Efter senaste inköpet av fem begagnade hydromater vågar jag påstå att vi med 24 hydromatsvarvar har flest i Norden. Men nu är ju inte antalet svarvar en tävling utan en möjlighet att göra svensk och europeisk industri ännu mer konkurrenskraftig.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, menar att investeringen i hydromatsvarvar kommer att löna sig. Med kunder i fordonsindustrin såg man hur många stora industrier drabbades av leveransproblem, dyra transporter och Kinas stängda gränser under pandemin.

– Med en växande oro i världen kommer allt fler industrier vilja säkra sin produktion genom underleverantörer i sin närhet. Leverantörer som kan garantera hög kvalitet och säkra leveranser.

Anders Jakobsson, som är produktionsansvarig på hydromat, håller med Linda. Han menar även att företagets stora kunskap om svarvning och konstruktion hjälper kunder att spara pengar och bli mer hållbara.

– När vi ihop med våra kunders konstruktörer kommer in tidigt i processen kan vi göra stor skillnad. Med mindre förändringsförslag kan vi ibland både spara material, komma ner i stycktid och kanske även förbättra konstruktionen. Så för de flesta industrier i Europa skulle jag säga att vi blir mer hållbara och levererar rätt kvalitet till rätt pris, avslutar Anders Jakobsson.

Kontakt:
Anders Jakobsson, Produktionsansvarig Hydromat
Mail: anders@svarvning.nu Tel: 0370-33 32 52
Linda Fransson, VD Gnosjö Automatsvarvning
Mail: linda@svarvning.nu Tel: 0370-33 32 51
Kontaktinformation
Postadress
Box 182
33524 Gnosjö
Besöksadress
Lidängs­vägen 1
33524 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556040-6521
Grundat: 1974
Anställda: 55
Välkommen till Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning tillverkar produkter med hög precision och bästa tänkbara kvalité. Vi har alla möjligheter att automatsvarva avancerade detaljer i vår moderna maskinutrusting.

Gnosjö Automatsvarvnings maskinpark består av ett flertal rundbordsautomater och NC-svarvar.
Dessa klarar upp till diameter 42 mm och NC-svarvarna klarar upp till diameter 65 mm, samtliga för tillverkning av komplicerade detaljer. Rundbordsautomaterna används i huvudsak till stora serier och CNC-maskinerna är lämpligast för små serier.

En styrka på Gnosjö Automatsvarvning är vår kvalitetsmätutrustning som borgar för en jämn och hög kvalité. Alla mätningar som görs lagras och sparas i SPS.

Renhetsanalys:
Gnosjö automatsvarvning erbjuder också renhetsanalyser av komponenter, oljor och tvättvätskor. Renhetsmätning av komponenter görs för att fastställa den mängd smuts som detaljer (ytan), oljor, tvättvätskor eller system innehåller. Det finns flera sätt att mäta renhet, vilken metod som används beror på vilka förutsättningar som finns för att erhålla ett bra resultat.

Produkter: Axlar, Bussningar, Distanshylsor, Hydraulikkopplingar, Kontaktstift, Maskindetaljer, Muttrar, Precisionsdetaljer, Rostfritt, Skruvar, Syrafast

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Kontakter

Linda Fransson
VD
0370-33 32 51
Solweig Fransson
Försäljning, inköp
0370-33 32 55
Anna Fransson
Lager, företagsledning
0370-33 32 56
Olle Fransson
Företagsledning
0370-33 32 53

Filmer

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat
Gnosjö Automatsvarvning Ivisys sorteringsutrustning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
2024-04-02
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan