MÅNDAG 10 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GodEl och Ellevio vänder upp och ner på elmarknaden

De som flyttar och inte aktivt väljer ett elbolag får ett anvisningsavtal för el till sin nya bostad.
Dessa avtal har inneburit både höga priser och oftast den minst miljövänliga elen. Ett nytt samarbete förändrar detta i grunden. Från och med juni 2019 kommer GodEl att ge alla Ellevios nya kunder med anvisningsavtal marknadens bästa pris på rörligt elavtal, samtidigt som elen är märkt med Bra Miljöval.

GodEl har länge ifrågasatt att konkurrenterna straffat kunder som inte aktivt valt elbolag. Anvisningsavtalen kan nämligen vara upp till 50 procent dyrare än andra elavtal samtidigt som de inte ställer några miljökrav. Nu förändras logiken.

- Det här bevisar att det går att vara lönsam och samtidigt erbjuda riktigt prisvärda anvisningsavtal, vilket är motsatsen till vad våra konkurrenter länge påstått för att försvara den höga prisnivån.

Vi uppmanar våra konkurrenter som fortfarande tillämpar dyra och ofta mindre miljövänliga anvisningsavtal att rannsaka sig själva och bestämma om de vill fortsätta dra nytta av sina ovetande kunder eller följa med på resan mot en schysst elmarknad, säger Björn Björnson, elmarknadsexpert på GodEl.

Ellevio har 940 000 kunder i Mellansverige. Av de kunder som flyttar är det mellan 50-60 000 som inte aktivt väljer elavtal, utan får en anvisad elhandlare. Från och med juni nästa år blir det GodEl med ett av marknadens bästa pris på ett rörligt avtal med miljömärkning.

- Det är ren galenskap att utgångsläget har varit dyr el som är dålig för vår planet - äntligen kan vi få ordning på det. GodEl var först i elbranschen med att skänka vinsten till välgörenhet, erbjuda 100 % Bra Miljöval-märkt el och att införa fullmakter som gör det enkelt för konsumenter att byta elleverantör. Att få bort dyra, miljöskadliga anvisningsavtal är ett självklart nästa steg, avslutar Pontus Winberg, vd på GodEl.

En anvisad elhandlare är en elhandlare som kunden får om den inte själv väljer en elhandlare vid flytt, helt enkelt för att det ska finnas el redan från start i den nya bostaden.

Se var de berörda kunderna bor här: www.natomraden.se/
För frågor kontakta gärna: Pontus Winberg, vd på GodEl, 070-377 44 13, e-post: pontus.winberg@godel.se
2018-12-05
Pressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronikNCC bygger om olycksdrabbad väg för närmare en halv miljardInnovativ Pennförpackning För Mångsidig PackningsproduktÅrets julgåva till naturenKartläggning av drivmedel i Sveriges kommuner: få privatägda elbilar Träffa CaCharge på Evolve ArenaEC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärandeINGO har öppnat ny automatstation i ArvikaWürth ökar tillgängligheten och servicen till kunderna – lanserar ny säljkanalDAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersielltSå här förbereder du en stålyta för målning eller lackering på bästa sätt!VBN Components fick tyskt innovationsprisSEKs medarbetare Joakim Grafström tilldelades Elsäkerhetspriset 2018Nytt reningsverk ger bättre hälsa för befolkningen i Bolivia
2018-12-03
LMT Group stärker sin plattform – förvärvar PLM GroupVolvo Car Sverige stärker ställningarna i novemberSiemens levererar flytande kraftverkKorrigerad räckvidd och ändrat namn – Kia e-NiroReact Risk Advisory expanderar till BaltikumFinska seniorer testade prototyperebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligenceDe Sydsvenska hamnarna – Viktiga för hela Sveriges näringslivFredrik Häggström utses till ny VD för Elektrosignal InfraNu öppnar förhandsbokningen av elbilen BMW iX3Interroll presenterar ny matning till företagets Crossbelt SorterÅrets största motorhändelse bjuder återigen på tre mässor under samma tak!Makita lanserar batteridriven metallcirkelsåg på 18VRobert Dahlgren förlänger med PWR Racing som presenterar ny huvudpartnerGroupe PSA och Toyota utökar det långsiktiga samarbetet i EuropaIKEA ökar takten för att bli klimatpositiv 2030 Lions Club på besök i båtproduktionenMånga och ofta samverkande korrosionsproblem i skogsindustrin
2018-11-30
Vi söker en besiktningstekniker till Vinsta (Vällingby)Panasonic lanserar en robust Toughpad-lösning för smidiga pass- och ID-kontroller3DVerkstan och 3D Center samarbetar om att sälja HPs Multi Jet Fusion-lösningar Kunder inom byggsektorn utser NCC som bäst i branschen på hållbarhetUtökat soritment av tryckgivare från SucoKIMO AB har öppnat upp ett nytt lager i StockholmSkanska utvecklar ny logistikanläggning för PostNord i HelsingborgRamirent levererar när NCC bygger vårdboende åt Attendo Care i Ronneby​Biljettförsäljningen öppen till Bilsportgalan 2019Lantmännen Agroetanol och Scania har invigt världens första ED95-lastbil för tyngre transporterHur du blir bättre på att behålla kunder med digital serviceLedare: Cirkulär ekonomi – en verklig möjlighetStudsvik anlitar DVel som leverantör av nya mätsystem Vår transportledning utökar med två ess!SaltX grundare och CTO utses till Årets Tekniker 2018Bernats Bil blir Upplands Motor Kia Niro EV vald till Årets FamiljebilKan lönearbetet bli överflödigt i ljuset av den nya ai-tekniken?Toyota Traigo80 – elektrisk motviktstruck får German Design Award 2019Binero Group lanserar Binero.Cloud – en svensk, säker och klimatsmart molntjänst 2300 besökare när Derome invigde ny husfabrikSå maxar du affärerna på nätet
2018-11-29
Peab bygger kontors- och bostadshus i Jyväskylä i Finland
Annonser