SÖNDAG 17 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GodEl och Ellevio vänder upp och ner på elmarknaden

De som flyttar och inte aktivt väljer ett elbolag får ett anvisningsavtal för el till sin nya bostad.
Dessa avtal har inneburit både höga priser och oftast den minst miljövänliga elen. Ett nytt samarbete förändrar detta i grunden. Från och med juni 2019 kommer GodEl att ge alla Ellevios nya kunder med anvisningsavtal marknadens bästa pris på rörligt elavtal, samtidigt som elen är märkt med Bra Miljöval.

GodEl har länge ifrågasatt att konkurrenterna straffat kunder som inte aktivt valt elbolag. Anvisningsavtalen kan nämligen vara upp till 50 procent dyrare än andra elavtal samtidigt som de inte ställer några miljökrav. Nu förändras logiken.

- Det här bevisar att det går att vara lönsam och samtidigt erbjuda riktigt prisvärda anvisningsavtal, vilket är motsatsen till vad våra konkurrenter länge påstått för att försvara den höga prisnivån.

Vi uppmanar våra konkurrenter som fortfarande tillämpar dyra och ofta mindre miljövänliga anvisningsavtal att rannsaka sig själva och bestämma om de vill fortsätta dra nytta av sina ovetande kunder eller följa med på resan mot en schysst elmarknad, säger Björn Björnson, elmarknadsexpert på GodEl.

Ellevio har 940 000 kunder i Mellansverige. Av de kunder som flyttar är det mellan 50-60 000 som inte aktivt väljer elavtal, utan får en anvisad elhandlare. Från och med juni nästa år blir det GodEl med ett av marknadens bästa pris på ett rörligt avtal med miljömärkning.

- Det är ren galenskap att utgångsläget har varit dyr el som är dålig för vår planet - äntligen kan vi få ordning på det. GodEl var först i elbranschen med att skänka vinsten till välgörenhet, erbjuda 100 % Bra Miljöval-märkt el och att införa fullmakter som gör det enkelt för konsumenter att byta elleverantör. Att få bort dyra, miljöskadliga anvisningsavtal är ett självklart nästa steg, avslutar Pontus Winberg, vd på GodEl.

En anvisad elhandlare är en elhandlare som kunden får om den inte själv väljer en elhandlare vid flytt, helt enkelt för att det ska finnas el redan från start i den nya bostaden.

Se var de berörda kunderna bor här: www.natomraden.se/
För frågor kontakta gärna: Pontus Winberg, vd på GodEl, 070-377 44 13, e-post: pontus.winberg@godel.se
2019-02-12
Stororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastrukturBehåll säkerheten, även vid arbete på distans!Hela produktionskedjan under ett tak när Industrimässorna arrangerades på Malmömässan
2019-02-08
Kör säkert på sportlovetNCC bygger parkeringshus för över 400 bilar i VästeråsTvå dagar fyllda av nyheter, inspiration och framtidsspaningStark ekonomi möjliggör viktiga framtidssatsningarSlangExpress har växlat upp i KarlskronaMAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen Dags för Dalarna att utse Årets dalakraft!Ett hållbart och giftfritt byggande – så når vi dit Certifikatet för Serporoc fasadsystem förnyas för ytterligare 5 år inom kortNu fler än 50 000 laddhybrider i SverigeKlimatsmarta KomatsuMazda presenterar MX-5 30th Anniversary EditionNya möjligheter med digitala tvillingar.Würth Svenska utökar sin produktportfölj med arbetskläder – säljstart våren 2019Så gör vi framtiden lite mer hållbar – Sweco bjuder in till hållbarhetsvecka i MalmöFinjas nya produktionslinje för EPS-betong invigdFörfinad kraft
2019-02-07
Kunskap på riktigtNy Lissmac till Söderhamn Bilia fortsätter sin expansion av Netbil Begagnat i SverigeVolvo Cars rapporterar ett rörelseresultat på 14.2 miljarder kronor 2018Upphandlingskrav ska bidra till mindre avfall inom byggsektornProduktionsrekord för Vattenfalls kärnkraftBMW:s tekniska flaggskepp testas just nu i Arjeplog
Annonser