TORSDAG 23 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GodEl och Ellevio vänder upp och ner på elmarknaden

De som flyttar och inte aktivt väljer ett elbolag får ett anvisningsavtal för el till sin nya bostad.
Dessa avtal har inneburit både höga priser och oftast den minst miljövänliga elen. Ett nytt samarbete förändrar detta i grunden. Från och med juni 2019 kommer GodEl att ge alla Ellevios nya kunder med anvisningsavtal marknadens bästa pris på rörligt elavtal, samtidigt som elen är märkt med Bra Miljöval.

GodEl har länge ifrågasatt att konkurrenterna straffat kunder som inte aktivt valt elbolag. Anvisningsavtalen kan nämligen vara upp till 50 procent dyrare än andra elavtal samtidigt som de inte ställer några miljökrav. Nu förändras logiken.

- Det här bevisar att det går att vara lönsam och samtidigt erbjuda riktigt prisvärda anvisningsavtal, vilket är motsatsen till vad våra konkurrenter länge påstått för att försvara den höga prisnivån.

Vi uppmanar våra konkurrenter som fortfarande tillämpar dyra och ofta mindre miljövänliga anvisningsavtal att rannsaka sig själva och bestämma om de vill fortsätta dra nytta av sina ovetande kunder eller följa med på resan mot en schysst elmarknad, säger Björn Björnson, elmarknadsexpert på GodEl.

Ellevio har 940 000 kunder i Mellansverige. Av de kunder som flyttar är det mellan 50-60 000 som inte aktivt väljer elavtal, utan får en anvisad elhandlare. Från och med juni nästa år blir det GodEl med ett av marknadens bästa pris på ett rörligt avtal med miljömärkning.

- Det är ren galenskap att utgångsläget har varit dyr el som är dålig för vår planet - äntligen kan vi få ordning på det. GodEl var först i elbranschen med att skänka vinsten till välgörenhet, erbjuda 100 % Bra Miljöval-märkt el och att införa fullmakter som gör det enkelt för konsumenter att byta elleverantör. Att få bort dyra, miljöskadliga anvisningsavtal är ett självklart nästa steg, avslutar Pontus Winberg, vd på GodEl.

En anvisad elhandlare är en elhandlare som kunden får om den inte själv väljer en elhandlare vid flytt, helt enkelt för att det ska finnas el redan från start i den nya bostaden.

Se var de berörda kunderna bor här: www.natomraden.se/
För frågor kontakta gärna: Pontus Winberg, vd på GodEl, 070-377 44 13, e-post: pontus.winberg@godel.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019
Annonser