SÖNDAG 21 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GodEl och Ellevio vänder upp och ner på elmarknaden

De som flyttar och inte aktivt väljer ett elbolag får ett anvisningsavtal för el till sin nya bostad.
Dessa avtal har inneburit både höga priser och oftast den minst miljövänliga elen. Ett nytt samarbete förändrar detta i grunden. Från och med juni 2019 kommer GodEl att ge alla Ellevios nya kunder med anvisningsavtal marknadens bästa pris på rörligt elavtal, samtidigt som elen är märkt med Bra Miljöval.

GodEl har länge ifrågasatt att konkurrenterna straffat kunder som inte aktivt valt elbolag. Anvisningsavtalen kan nämligen vara upp till 50 procent dyrare än andra elavtal samtidigt som de inte ställer några miljökrav. Nu förändras logiken.

- Det här bevisar att det går att vara lönsam och samtidigt erbjuda riktigt prisvärda anvisningsavtal, vilket är motsatsen till vad våra konkurrenter länge påstått för att försvara den höga prisnivån.

Vi uppmanar våra konkurrenter som fortfarande tillämpar dyra och ofta mindre miljövänliga anvisningsavtal att rannsaka sig själva och bestämma om de vill fortsätta dra nytta av sina ovetande kunder eller följa med på resan mot en schysst elmarknad, säger Björn Björnson, elmarknadsexpert på GodEl.

Ellevio har 940 000 kunder i Mellansverige. Av de kunder som flyttar är det mellan 50-60 000 som inte aktivt väljer elavtal, utan får en anvisad elhandlare. Från och med juni nästa år blir det GodEl med ett av marknadens bästa pris på ett rörligt avtal med miljömärkning.

- Det är ren galenskap att utgångsläget har varit dyr el som är dålig för vår planet - äntligen kan vi få ordning på det. GodEl var först i elbranschen med att skänka vinsten till välgörenhet, erbjuda 100 % Bra Miljöval-märkt el och att införa fullmakter som gör det enkelt för konsumenter att byta elleverantör. Att få bort dyra, miljöskadliga anvisningsavtal är ett självklart nästa steg, avslutar Pontus Winberg, vd på GodEl.

En anvisad elhandlare är en elhandlare som kunden får om den inte själv väljer en elhandlare vid flytt, helt enkelt för att det ska finnas el redan från start i den nya bostaden.

Se var de berörda kunderna bor här: www.natomraden.se/
För frågor kontakta gärna: Pontus Winberg, vd på GodEl, 070-377 44 13, e-post: pontus.winberg@godel.se
2018-10-16
Siemens på SKYDD: Rätt integrerad säkerhetslösning spar pengar och miljöGripdonet PGN-plus-P från SCHUNK nu också i explosionsskyddat utförande Ett steg närmre mot mer hållbara asfalttransporterPressinbjudan: Logistik & Transport 2018Stjärnorna på företagarhimlen: Vem blir Årets Företagare i Sverige 2018?DAF presenterar en ny kollektionMiljörivarna fortsätter sin tillväxtresa Innovativa material från kemiindustrin en förutsättning för hållbara förpackningarNorton lanserar nya slipduksrullar och –arkVD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019
Annonser