ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Green Cargo i nya transportavtal med Moelven och BillerudKorsnäs

I december träder nya treårsavtal i kraft gällande hållbara leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.
Det var i samband med Rush Rails konkurs i december 2016 som Green Cargo och Grenland Rail tog över avtalet för Moelvens och BillerudKorsnäs leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.

– Med de nya avtalen erbjuder vi ett effektivare transportupplägg, där vi ökar frekvensen och därmed kör mer volym. Vi nyttjar resurserna bättre och kunderna får ett kostnadseffektivt och miljövänligt transportupplägg, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

Transporterna i Norge utförs i samarbete med Grenland Rail, som hämtar lastade vagnar på olika terminaler i Norge och levererar till Kongsvinger där Green Cargo tar över och kör massaved till Frövi och flis till Gävle.

– Vi kör sju dagar i veckan med flis varannan dag och massaved varannan dag. Det innebär att vi får ett effektivt vagn- och lokomlopp. Det kräver mer planeringsarbete, men det ger bättre nyttjande av vagnar och lok, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

– Effektivitet och tillförlitlighet är viktiga kvalieteter för oss i valet av en logistikpartner. Kombinationen mellan Green Cargo och Grenland Rail passar våra logistikbehov mycket bra och vi är ser framemot vårt fortsätta samarbete de kommande åren, säger Lars Storslett, VD Moelven Virke.

– Försörjningen till våra industrier bygger på pålitliga, ekonomiska och miljöeffektiva transportlösningar. I det här avtalsupplägget med Green Cargo och Grenland Rail har vi tagit det ett steg till, och det känns bra inför framtiden, säger John Samuelsson, Transportchef på BillerudKorsnäs.

– Vi har upplevt Moelven och BillerudKorsnäs som aktiva och konstruktiva i förhandlingarna som ledde till detta avtal. Vi är också stolta över vårt samarbetsavtal med en sådan stor nordisk aktör som Green Cargo. Tillsammans kompletterar vi varandra och erbjuder optimala lösningar för kunden, säger Terje Wold, Grenland Rail.

Moelven är en skandinavisk industrikoncern som tillverkat byggvaror och system för byggbranschen i över 100 år. De har produktion på 50 ställen och sysselsätter 3400 personer.

BillerudKorsnäs en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar. Företaget har mer än 150 års verksamhet inom skogsbruk och pappersindustri med 8 produktionsanläggningar och 4 300 medarbetare.

Grenland Rail levererar varor till näringslivet, både i Norge och till utlandet, samt utrustning och maskiner för järnvägs- och spårleverantörer.

2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser