FREDAG 23 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Green Cargo i nya transportavtal med Moelven och BillerudKorsnäs

I december träder nya treårsavtal i kraft gällande hållbara leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.
Det var i samband med Rush Rails konkurs i december 2016 som Green Cargo och Grenland Rail tog över avtalet för Moelvens och BillerudKorsnäs leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.

– Med de nya avtalen erbjuder vi ett effektivare transportupplägg, där vi ökar frekvensen och därmed kör mer volym. Vi nyttjar resurserna bättre och kunderna får ett kostnadseffektivt och miljövänligt transportupplägg, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

Transporterna i Norge utförs i samarbete med Grenland Rail, som hämtar lastade vagnar på olika terminaler i Norge och levererar till Kongsvinger där Green Cargo tar över och kör massaved till Frövi och flis till Gävle.

– Vi kör sju dagar i veckan med flis varannan dag och massaved varannan dag. Det innebär att vi får ett effektivt vagn- och lokomlopp. Det kräver mer planeringsarbete, men det ger bättre nyttjande av vagnar och lok, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

– Effektivitet och tillförlitlighet är viktiga kvalieteter för oss i valet av en logistikpartner. Kombinationen mellan Green Cargo och Grenland Rail passar våra logistikbehov mycket bra och vi är ser framemot vårt fortsätta samarbete de kommande åren, säger Lars Storslett, VD Moelven Virke.

– Försörjningen till våra industrier bygger på pålitliga, ekonomiska och miljöeffektiva transportlösningar. I det här avtalsupplägget med Green Cargo och Grenland Rail har vi tagit det ett steg till, och det känns bra inför framtiden, säger John Samuelsson, Transportchef på BillerudKorsnäs.

– Vi har upplevt Moelven och BillerudKorsnäs som aktiva och konstruktiva i förhandlingarna som ledde till detta avtal. Vi är också stolta över vårt samarbetsavtal med en sådan stor nordisk aktör som Green Cargo. Tillsammans kompletterar vi varandra och erbjuder optimala lösningar för kunden, säger Terje Wold, Grenland Rail.

Moelven är en skandinavisk industrikoncern som tillverkat byggvaror och system för byggbranschen i över 100 år. De har produktion på 50 ställen och sysselsätter 3400 personer.

BillerudKorsnäs en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar. Företaget har mer än 150 års verksamhet inom skogsbruk och pappersindustri med 8 produktionsanläggningar och 4 300 medarbetare.

Grenland Rail levererar varor till näringslivet, både i Norge och till utlandet, samt utrustning och maskiner för järnvägs- och spårleverantörer.

2018-03-20
Världens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåtNu har DATRON äntligen kommit ut med sin nya katalog
Annonser