SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GROHE investerar fem miljoner euro i färgteknik

GROHE investerar i färgteknik för duschmunstycken och duschsystem.
Satsningen har hittills genererat 27 nya jobb på GROHEs anläggning i Lahr. De senaste tre åren har GROHE investerat ca 15 miljoner euro på ny teknik och infrastruktur. Målet med investeringarna är att nå en koldioxidfri produktionsprocess från och med 2020 på GROHEs alla fem anläggningar.

GROHE tillkännagav nyligen att de investerar i sin anläggning i Lahr. Det är i från denna anläggning som GROHEs sanitetsexperter driver det globala kompetenscentret för duschmunstycken och duschsystem. Under ett fabriksbesök till produktionen i Black Forest avslöjade GROHEs CEO Thomas Fuhr att de ska implementera PVD-teknologi i slutet av 2019. Teknikinvesteringen som uppgår till ca fem miljoner euro kommer även att skapa nya arbetstillfällen.

– Tack vare införandet av PVD-tekniken kommer tillverkningen i Lahr att gå i linje med rådande konsumenttrender. Vi kommer även att kunna utöka vårt sortiment, med duschmunstycken och duschsystem i fler vackra färger för en skräddarsydd design i badrum världen över. Med denna investering ökar vi också produktionstakten vilket skapar bättre förutsättningar för oss att få ut produkter med nya GROHE-färger på marknaden snabbare, säger Thomas Fuhr, CEO för GROHE och COO Fittings LIXIL International.

Anläggningen i Lahr förser hela den globala produktportföljen av duschmunstycken och duschsystem med omkring 1 300 olika produktvarianter. Som en teknisk ledare inom sanitetsbranschen investerar GROHE kontinuerligt i expansionen av sina fem anläggningar världen över. Under de senaste tre åren har 15 miljoner euro investerats i Lahr-anläggningen. Anläggningen är försedd med toppmodern teknik med fler än 100 automatiserade processer och kollaborativa robotar.

– Anläggningen i Lahr är utrustad med den senaste teknologin inom sanitetsbranschen. Med PVD-tekniken kommer produktionsnivån av våra duschmunstycken och duschsystem att höjas ytterligare. Lahr är för oss inte bara en anläggning, det är en attraktiv arbetsplats i regionen och med denna investering fortsätter vi att stötta innovationsarbetet och möjligheten för anläggningen att växa. De senaste fem åren har antalet GROHE-anställda i Lahr ökat med 20 procent, och är nu uppe i 750 personer, säger Hans-Martin Souchon, anläggningschef i Lahr.

– Som CEO för Grohe AG är jag också ansvarig för områden som teknologi och hållbarhet. Teknik och hållbarhet är två faktorer som är beroende av varandra. När vi investerar i teknik är det viktigt att veta att investeringen också kan göra ett positivt avtryck i vårt hållbarhetsarbete. Det här är en process som kräver att vi gör eftertänksamma satsningar. De senaste fem åren har 60 åtgärder vidtagits för att öka energieffektiviteten på anläggningen i Lahr, säger Thomas Fuhr , CEO för GROHE och COO Fittings LIXIL International.

GROHE och moderbolaget LIXIL, som är listat på det högt ansedda Dow Jones Sustainability World Index, är dedikerade i hållbarhetsfrågan. I september tidigare i år blev GROHE tilldelad B.A.U.M. Environmental Award 2019, i kategorin ”stora företag”. Samtidigt presenterade Thomas Fuhr GROHEs mål att nå koldioxidfri produktion på alla fem anläggningar i början av nästa år. Som en följd av detta införde GROHE 100 procent grön el på alla sina fem anläggningar i juli 2019. Det finns dock en utmaning – CO2-utsläpp som i dagens läge är oundvikliga. Dessa tar GROHE dock ställning till med hjälp av olika kompensationsprojekt.

I kontrast till den allt mer hektiska och högljudda vardagen blir badrummet en oas av välbefinnande, för lugn och avslappning. Minimalistisk design och produkter får därmed en betydande roll. När GROHE utvecklar sina produktlösningar fokuserar de på kompletta badrumssystem som följer konsumenternas behov, men även innovativa lösningar som leder till en hållbar vattenupplevelse. Det är en strategi som kombinerar intuitiv användning med full kontroll och vattennöje utan kompromisser.

Resultatet av denna strategi inkluderar exempelvis den innovativa GROHE SmartControl för duschar. Den har en tryck-och-vrid kontrollpanel som gör det enkelt för användaren att justera vattentryck och strålmönster, eller att byta mellan huvud- och handdusch. Det senaste tillskottet i GROHE Rainshower-serien har smarta funktioner som ger användaren full kontroll, och det mest innovativa duschmunstycket i sortimentet är den nya GROHE SmartActive. Med en integrerad SmartTip-teknik som möjliggör val av strålmönster. Kontrollpanelen är bekvämt placerad på baksidan av det ergonomiskt utformade handtaget, där strålmönstret kan justeras med endast ett lätt fingerdrag. Tack vare GROHE DripStop-fuktionen är även droppande kranar ett minne blott.

PVD är en förkortning av Physical Vapor Deposition. Tekniken härstammar från flygindustrin och har satt standarden när det kommer till kvalitativa ytbehandlingar. Först sker en förbehandling, här rengörs komponenterna noggrant och värmebehandlas i en ugn när plastdelarna genomgår en avgasningsprocess. Sedan påbörjas appliceringen av PVD-beläggningen. Denna process sker i en högvakuummiljö och består av tre steg. Först rengörs underlaget, sedan appliceras ett baslager och till sist färglagret. Denna process säkerställer en högre variation av färger och behandlar ytan. Vilket gör den tre gånger hårdare och tio gånger mer resistent mot repor jämfört med galvaniserade ytor.

För mer information, vänligen kontakta:
Christina Holmberg, marknadschef GROHE Sverige
Tel: +46 721 81 20 91
Mail: christina.holmberg@grohe.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Så maximerar du ditt sparande Serviceföretaget PIMA lanserar utbildningNy medarbetare på Binosight
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884