TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Händelserikt år för Narr konfektyr

Med en lång resa bakom sig har nu företaget Narr Konfektyr tagit ett rejält kliv framåt.
Känslan man får när man kommer in i Narrs fabrik är att man befinner sig i ett storskaligt polkagriskokeri. Företaget har bara tio anställda och det mesta av tillverkningen görs för hand med hjälp av maskiner.

Roger Jonsson, VD för Narr Konfektyr är uppvuxen i Gränna. Där jobbade han under ett år på ett karamellkokeri och det var där och då som han bestämde sig för att konfektyr var något han ville fortsätta jobba med.

1993 köptes därför en lokal i Ödeshög, då startades företaget Narr Konfektyr som han idag driver tillsammans med sin fru.
Narr är initialerna i respektives familjemedlems namn, Natalie, Anne-Lie, Roger och Robin.

-Vi har kämpat och lagt ner all vår tid på detta och sedan några år tillbaka går företaget bra, berättar Roger Jonsson.

Göran Kling, försäljningsansvarig på företaget, tror att det bland annat beror på den hälsotrend som tagit över Sverige.
-Många tränar och folk är lite mer medvetna om vad de stoppar i sig. När de unnar sig, gör de inte det på samma sätt som tidigare, nu köper man bara sitt favoritgodis och gärna något som är gjort på bra råvaror och det tror jag verkligen har gynnat företaget, säger han.

Roger och hans familj spenderar all sin tid i fabriken, både för att få företaget ska fungera men också för att det är en del av deras liv.

-Detta är en stor del av våra liv. Förr när barnen var små fick de alltid följa med oss till jobbet och de var helt ärligt ganska trötta på det, men nu jobbar dom båda två i företaget.

För snart ett och ett halvt år sedan flyttade man in i sina nybyggda lokaler, och det blev lite som en nystart för Narr. Man öppnade också en butik i samma byggnad som fabriken, där man kan köpa allt godis som produceras där. I butiken finns stora fönster in till fabriken där man kan se hur delar av produktionen går till.

- Lokalen vi hade tidigare var för liten och med den här lokalen har vi ett bra läge där man ser fabriken från vägen, säger Roger Jonsson

Trots nybyggda lokaler börjar man bli trångbodda, funderingar finns redan på att utöka fabriken och granntomten har därför köpts in för framtida planer.

-Idag har vi ett sextiotal olika produkter och vi tar fram 5 till 7 nya sorter varje år, planer finns även för nya förpackningslösningar och till detta behöver vi utrymme säger Roger Jonsson.

Företaget har idag ett väldigt nära samarbete med Privab och det är en bidragande orsak till att det går bra för företaget.
-Vi har ett fantastiskt samarbete med Privab som aldrig har varit rädda för att köpa in våra produkter. De har hela tiden trott på oss och det är vi väldigt tacksamma för, säger Roger.
Roger ser ljust på framtiden och hoppas att fabriken ska nå många nya planerade mål.

Johanna Stenvall
Digital marknadskoordinator
johanna.stenvall@privab.se
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser