MÅNDAG 24 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Händelserikt år för Narr konfektyr

Med en lång resa bakom sig har nu företaget Narr Konfektyr tagit ett rejält kliv framåt.
Känslan man får när man kommer in i Narrs fabrik är att man befinner sig i ett storskaligt polkagriskokeri. Företaget har bara tio anställda och det mesta av tillverkningen görs för hand med hjälp av maskiner.

Roger Jonsson, VD för Narr Konfektyr är uppvuxen i Gränna. Där jobbade han under ett år på ett karamellkokeri och det var där och då som han bestämde sig för att konfektyr var något han ville fortsätta jobba med.

1993 köptes därför en lokal i Ödeshög, då startades företaget Narr Konfektyr som han idag driver tillsammans med sin fru.
Narr är initialerna i respektives familjemedlems namn, Natalie, Anne-Lie, Roger och Robin.

-Vi har kämpat och lagt ner all vår tid på detta och sedan några år tillbaka går företaget bra, berättar Roger Jonsson.

Göran Kling, försäljningsansvarig på företaget, tror att det bland annat beror på den hälsotrend som tagit över Sverige.
-Många tränar och folk är lite mer medvetna om vad de stoppar i sig. När de unnar sig, gör de inte det på samma sätt som tidigare, nu köper man bara sitt favoritgodis och gärna något som är gjort på bra råvaror och det tror jag verkligen har gynnat företaget, säger han.

Roger och hans familj spenderar all sin tid i fabriken, både för att få företaget ska fungera men också för att det är en del av deras liv.

-Detta är en stor del av våra liv. Förr när barnen var små fick de alltid följa med oss till jobbet och de var helt ärligt ganska trötta på det, men nu jobbar dom båda två i företaget.

För snart ett och ett halvt år sedan flyttade man in i sina nybyggda lokaler, och det blev lite som en nystart för Narr. Man öppnade också en butik i samma byggnad som fabriken, där man kan köpa allt godis som produceras där. I butiken finns stora fönster in till fabriken där man kan se hur delar av produktionen går till.

- Lokalen vi hade tidigare var för liten och med den här lokalen har vi ett bra läge där man ser fabriken från vägen, säger Roger Jonsson

Trots nybyggda lokaler börjar man bli trångbodda, funderingar finns redan på att utöka fabriken och granntomten har därför köpts in för framtida planer.

-Idag har vi ett sextiotal olika produkter och vi tar fram 5 till 7 nya sorter varje år, planer finns även för nya förpackningslösningar och till detta behöver vi utrymme säger Roger Jonsson.

Företaget har idag ett väldigt nära samarbete med Privab och det är en bidragande orsak till att det går bra för företaget.
-Vi har ett fantastiskt samarbete med Privab som aldrig har varit rädda för att köpa in våra produkter. De har hela tiden trott på oss och det är vi väldigt tacksamma för, säger Roger.
Roger ser ljust på framtiden och hoppas att fabriken ska nå många nya planerade mål.

Johanna Stenvall
Digital marknadskoordinator
johanna.stenvall@privab.se
2018-09-19
Tyrolit presenterar en helt ny serie av supertunna kapskivorPengar till samarbetsprojekt för ökad användning av digital teknikNyföretagandet i Västmanland ökarSolör Bioenergi fortsätter expandera i VårgårdaSvenska startups tar nya innovationer till andra sidan AtlantenUpptäck ebm-papst i applikationer - TransportteknikDIGG – Myndigheten för digital förvaltning startar med Episerver i molnetMakita lanserar 36V kombihammare med SDS-Max och AWSEffektiv elektronikylning som aldrig krånglar viktigt för världsledande robottillverkareFickvänlig fotoskrivare för mobilkamerorDet tunga digitala tåget mot framtidenNy minivinkelslip för bearbetning i svåråtkomliga utrymmenNy patentlösning stärker järnväg och sparar underhållSmart Ethernetswitch från Moxa tilldelas Red Dot Award 2018
2018-09-18
Ny prognos Q4: Rejält ökad sysselsättning inom industrin under höstenStor premiär för MEKOM på nordens största elmässa.Carina Thern ny säljare hos Nimo-KG40 år med Mitsubishis framgångsrika pickuper Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätet
Annonser