FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Händelserikt år för Narr konfektyr

Med en lång resa bakom sig har nu företaget Narr Konfektyr tagit ett rejält kliv framåt.
Känslan man får när man kommer in i Narrs fabrik är att man befinner sig i ett storskaligt polkagriskokeri. Företaget har bara tio anställda och det mesta av tillverkningen görs för hand med hjälp av maskiner.

Roger Jonsson, VD för Narr Konfektyr är uppvuxen i Gränna. Där jobbade han under ett år på ett karamellkokeri och det var där och då som han bestämde sig för att konfektyr var något han ville fortsätta jobba med.

1993 köptes därför en lokal i Ödeshög, då startades företaget Narr Konfektyr som han idag driver tillsammans med sin fru.
Narr är initialerna i respektives familjemedlems namn, Natalie, Anne-Lie, Roger och Robin.

-Vi har kämpat och lagt ner all vår tid på detta och sedan några år tillbaka går företaget bra, berättar Roger Jonsson.

Göran Kling, försäljningsansvarig på företaget, tror att det bland annat beror på den hälsotrend som tagit över Sverige.
-Många tränar och folk är lite mer medvetna om vad de stoppar i sig. När de unnar sig, gör de inte det på samma sätt som tidigare, nu köper man bara sitt favoritgodis och gärna något som är gjort på bra råvaror och det tror jag verkligen har gynnat företaget, säger han.

Roger och hans familj spenderar all sin tid i fabriken, både för att få företaget ska fungera men också för att det är en del av deras liv.

-Detta är en stor del av våra liv. Förr när barnen var små fick de alltid följa med oss till jobbet och de var helt ärligt ganska trötta på det, men nu jobbar dom båda två i företaget.

För snart ett och ett halvt år sedan flyttade man in i sina nybyggda lokaler, och det blev lite som en nystart för Narr. Man öppnade också en butik i samma byggnad som fabriken, där man kan köpa allt godis som produceras där. I butiken finns stora fönster in till fabriken där man kan se hur delar av produktionen går till.

- Lokalen vi hade tidigare var för liten och med den här lokalen har vi ett bra läge där man ser fabriken från vägen, säger Roger Jonsson

Trots nybyggda lokaler börjar man bli trångbodda, funderingar finns redan på att utöka fabriken och granntomten har därför köpts in för framtida planer.

-Idag har vi ett sextiotal olika produkter och vi tar fram 5 till 7 nya sorter varje år, planer finns även för nya förpackningslösningar och till detta behöver vi utrymme säger Roger Jonsson.

Företaget har idag ett väldigt nära samarbete med Privab och det är en bidragande orsak till att det går bra för företaget.
-Vi har ett fantastiskt samarbete med Privab som aldrig har varit rädda för att köpa in våra produkter. De har hela tiden trott på oss och det är vi väldigt tacksamma för, säger Roger.
Roger ser ljust på framtiden och hoppas att fabriken ska nå många nya planerade mål.

Johanna Stenvall
Digital marknadskoordinator
johanna.stenvall@privab.se
2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser