TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Händelserikt år för Narr konfektyr

Med en lång resa bakom sig har nu företaget Narr Konfektyr tagit ett rejält kliv framåt.
Känslan man får när man kommer in i Narrs fabrik är att man befinner sig i ett storskaligt polkagriskokeri. Företaget har bara tio anställda och det mesta av tillverkningen görs för hand med hjälp av maskiner.

Roger Jonsson, VD för Narr Konfektyr är uppvuxen i Gränna. Där jobbade han under ett år på ett karamellkokeri och det var där och då som han bestämde sig för att konfektyr var något han ville fortsätta jobba med.

1993 köptes därför en lokal i Ödeshög, då startades företaget Narr Konfektyr som han idag driver tillsammans med sin fru.
Narr är initialerna i respektives familjemedlems namn, Natalie, Anne-Lie, Roger och Robin.

-Vi har kämpat och lagt ner all vår tid på detta och sedan några år tillbaka går företaget bra, berättar Roger Jonsson.

Göran Kling, försäljningsansvarig på företaget, tror att det bland annat beror på den hälsotrend som tagit över Sverige.
-Många tränar och folk är lite mer medvetna om vad de stoppar i sig. När de unnar sig, gör de inte det på samma sätt som tidigare, nu köper man bara sitt favoritgodis och gärna något som är gjort på bra råvaror och det tror jag verkligen har gynnat företaget, säger han.

Roger och hans familj spenderar all sin tid i fabriken, både för att få företaget ska fungera men också för att det är en del av deras liv.

-Detta är en stor del av våra liv. Förr när barnen var små fick de alltid följa med oss till jobbet och de var helt ärligt ganska trötta på det, men nu jobbar dom båda två i företaget.

För snart ett och ett halvt år sedan flyttade man in i sina nybyggda lokaler, och det blev lite som en nystart för Narr. Man öppnade också en butik i samma byggnad som fabriken, där man kan köpa allt godis som produceras där. I butiken finns stora fönster in till fabriken där man kan se hur delar av produktionen går till.

- Lokalen vi hade tidigare var för liten och med den här lokalen har vi ett bra läge där man ser fabriken från vägen, säger Roger Jonsson

Trots nybyggda lokaler börjar man bli trångbodda, funderingar finns redan på att utöka fabriken och granntomten har därför köpts in för framtida planer.

-Idag har vi ett sextiotal olika produkter och vi tar fram 5 till 7 nya sorter varje år, planer finns även för nya förpackningslösningar och till detta behöver vi utrymme säger Roger Jonsson.

Företaget har idag ett väldigt nära samarbete med Privab och det är en bidragande orsak till att det går bra för företaget.
-Vi har ett fantastiskt samarbete med Privab som aldrig har varit rädda för att köpa in våra produkter. De har hela tiden trott på oss och det är vi väldigt tacksamma för, säger Roger.
Roger ser ljust på framtiden och hoppas att fabriken ska nå många nya planerade mål.

Johanna Stenvall
Digital marknadskoordinator
johanna.stenvall@privab.se
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser