FREDAG 15 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hörby Bruk säkrar svensk produktion.

I december inviger industriföretaget Hörby Bruk sin nya presslina där man tillverkar en av sina mest kända produkter – skottkärran Ekeby.
Investeringen på 6 miljoner kronor innebär en modernisering av tillverkningen och säkerställer fortsatt långsiktig svensk produktion

- Investeringen är unik i sitt slag, menar Göran Sjöberg, VD på Hörby Bruk. Vi stod inför ett beslut om vi skulle köpa in korgarna i plåt till skottkärrorna eller om vi skulle ta en stor investering och modernisera den egna tillverkningen. Vi kom fram till att om vi skulle kunna säkerställa fortsatt hög kvalitet, ha full kontroll och låta en känd svensk produkt fortsätta vara svensk, så var den egna investeringen den enda rätta vägen, säger Göran.

Den nya presslinan är bara en av flera större automationsinvesteringar som Hörby Bruk gjort de senaste åren. Flera nyckelprocesser i fabriken i Hörby har automatiserats för att modernisera och säkerställa svensk produktion.

- Den nya presslinan är automatiserad vilket är en förutsättning för att i dag och i framtiden kunna producera relativt enkla produkter i ett högkostnadsland som Sverige, fortsätter Göran. De stora pressarna från 60-talet har varsamt renoverats, utrustats med nya verktyg och hydrauliksystem. Tillsammans med ett specialbeställt robotsystem, görs nu hela processen i ett steg i stället för som tidigare i 4 steg vilket skapar en större effektivitet, driftsäkerhet och flexibilitet.

Den 12 december invigs den nya presslinan som ska säkerställa att en av de mest svenska produkterna som finns, får fortsätta bära svensk hantverkstradition med in i framtiden.
Annonser