SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hainbuch utökar portföljen för snabbväxling

Med Docklock nollpunktsspännsystem
Dess funktioner och användarfördelar matchar perfekt med Hainbuchs produktfilosofi. Produkterna ska vara lätta att använda, processoptimerande, lätta att sätta upp, hållbara och absolut precisa. Hainbuch har erbjudit snabbväxlingssystem eller nollpunktsspännsystem för svarvar i många år och utökar nu sina möjligheter inom området stationära system. De fyra varianterna av Docklock-systemet har nu Hainbuch märke. Både pneumatiska och hydrauliska varianter finns tillgängliga för antingen manuell eller automatisk växling.

Ett system som erbjuder mer än bara snabb omställning
Docklock nollpunktsspännsystemet har två avgörande fördelar jämfört med andra system. Den första är formpassningsklämningen med en hylsa eller klämsegment, vilket säkerställer styv fastspänning och högre repeterbarhet. Detta innebär också att det inte finns några tryckmärken på spännbulten jämfört med system med kulor eller slider, vilket leder till felaktigheter och följaktligen behov av att byta ut spännbultarna.

För det andra är den ogenomtränglig för smuts och spån vilket innebär mindre slitage och mindre underhåll.

Bottenplattan, som skruvas fast på maskinbordet, utgör basen för en snabb omställning. Repeterbarheten på nollpunktsspännsystemet är ≤ 0.005mm utan uppriktning. Spännanordningen i kombination med Docklock kan bytas ut på två minuter. Nollpunktsspännsystemet ger alltså enorma besparingar vad gäller produktionstid och kostnad. Med hjälp av gränssnittet kan inställningen utföras utanför maskinen och på så sätt undvika förlorad produktion. Spännhylschucklåset säkerställer problemfri laddning och urladdning av arbetsstyckespaletter. Direkt installation på maskinbord, paletter eller fixturer kan genomföras kostnadseffektivt med hjälp av flänscylindrar. Detta är också betydligt billigare än en palettväxlare eller ett maskinbordsbyte.

Docklock AC – nollpunktsspännsystemet för automatiserad produktion
Formpassade kläm- och kraftöverföringsdesignegenskaper är identiska med Docklock för manuell växling. Detsamma gäller växlingstiden och nollpunktsrepeterbarheten. Dessutom förhindrar en automatisk slutare vid klämpunkten att smuts och spån tränger in. Detta säkerställer ännu mindre slitage och mindre underhåll.

Den har också som standardfunktioner, kontaktkontroll, luftblåsningsstödöar och kolvövervakning för en säker automatiserad process.

HAINBUCH på AMB 2022 i Stuttgart: Hall 1, monter E10

HAINBUCH Svenska AB
SPÄNNANDE TEKNIK
Kemistvägen 17
18379 Täby
Tel. +46 87327550
Fax +46 87327650
hainbuch@hainbuch.se
www.hainbuch.se

HAINBUCH GMBH
SPANNENDE TECHNIK
Presse- und Öffentlichkeitsarbeit
Postfach 12 62 • 71667 Marbach
Erdmannhäuser Straße 57 • 71672 Marbach
Melanie Bernard
Telefon: +49 7144.907-219
Fax: +49 7144.907-270
melanie.bernard@hainbuch.de
www.hainbuch.com

HAINBUCH Svenska AB
SPÄNNANDE TEKNIK
Kemistvägen 17
18379 Täby
Ann Hallberg
Telefon: +46 87327550
Fax: +46 87327650
ann.hallberg@hainbuch.se
www.hainbuch.se
Kontaktinformation
Postadress
Kemist­vägen 17
18379 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556552-2983
Grundat: 1998
Anställda: 5
HAINBUCH Svenska har funnits i Sverige sedan 1998 och är ett dotterbolag ägt till 100 % av HAINBUCH GmbH, ett tyskt familjeföretag i tredje generationen.

HAINBUCH GmbH grundades i Marbach 1951 och har således en långtgående erfarenhet inom området uppspänning.

HAINBUCH utvecklar, designar och tillverkar uppspänningsenheter för industrin och arbetar med både roterande, stationär, invändig och utvändig uppspänning. Produkterna passar för såväl svarvning, fräsning som slipning.

HAINBUCH jobbar både med ett stort standardsortiment men framför allt med specialtillverkning av kundunik utrustning. Fördelningen är ungefär 60 % standard och 40 % kundspecifika produkter.

Ett mindre lager av standardsortimentet finns i Täby men med tillgång till huvudlagret i Tyskland kan vi på kort tid, så snabbt som över natten tack vare goda transportrelationer, få hem den produkt som vår kund behöver utan onödigt långa ledtider.

HAINBUCH viktigast mål är att leverera spännteknisk utrustning av högsta klass, som är lättanvänd för kunden och med optimala produktionsprocesser i fokus. Detta uppnår vi genom att hela tiden utveckla vårt koncept, specialisera oss på det vi är bra på och bygga vidare på det!

Vill du veta mer om HAINBUCH och se vad vi kan göra och vilka lösningar som finns att tillgå, gå gärna in på vår hemsida: www.hainbuch.se

Välkommen att kontakta oss!!

Kontakter

Tony Ulander
-
Hainbuch Svenska AB
08 732 75 50
Fredrik Dahlkvist
Technical Sales
076 834 80 55
Fredrik Hedin
Technical Sales
076 834 80 45
Ann Hallberg
-
Björn Linde
-

Filmer

https://www.youtube.com/watch?v=pHtTNuom4Lg

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa