LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hankooks nya dubbdäck i*Pike RS2 bäst på snö och is i finskt däcktest

Däcktillverkaren Hankooks nya innovativa dubbdäck i premiumklassen, i*Pike RS2 är bäst i test vad gäller grepp och prestanda på snö och is.
Det visar resultat från de oberoende och respekterade däcktester som den finländska tidningen Tekniikan Maailma, TM, har gjort. Greppet på is passar bra då Hankook är stolt sponsor till den nordamerikanska hockeyligan NHLs turné i Europa med bland annat match i Göteborg nu på lördag 6 oktober.

Stockholm/ Sverige, 3 oktober 2018 – Det nya dubbdäcket i*Pike RS2 är en uppföljare till de hyllade föregångarna i*Pike RS och i*Pike RS+. Däcket är framtaget och testat på Hankooks anläggning Technotrac i Ivalo i nordligaste Finland. Testerna i Finland görs för att däcken ska prestera bra i det krävande nordiska vinterväglaget.

Den främsta nyheten med däcket är en innovation - en liten urgröpning i däcket precis där dubben sitter. Det betyder att dubbarna greppar tag i isen när det behövs, medan de går in i däcket när det rullar på asfalt för att minska slitage på vägen.

”Att innovationen fungerar får vi nu bevis på då TMs prestigefyllda tester placerade däcket på första plats på flertalet delmoment, i hård konkurrens både vad gäller köregenskaper på is och på snö. Det passar utmärkt då det tajmar vår sponsring av NHLs turné i Europa med match mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils i Göteborg på lördag. Hankook och is hör ihop”, säger Christine Silfversparre, marknadschef på Hankook Sverige.

Tekniikan Maailmas omfattande däcktester görs varje år i finländska Ivalo och emotses av hela branschen med stor förväntan. Hankooks nya dubbdäck toppade tre av åtta olika delmoment i årets test. Det handlar om Köregenskaper på is där i*Pike RS2 fick 10 poäng, Köregenskaper på is med snabbast varvtid samt Köregenskaper på snö med även där snabbast varvtid. Resultatet publicerades i TMs senaste nummer (nr 17-2018)

”Med alla åtta delmoment inräknade knep vårt nya dubbdäck tredje platsen och det är extra roligt att i*Pike RS2 bedöms så positivt i just ett finskt test, säger Christine Silfversparre.

Hankooks i*Pike RS2 har även fått mycket bra resultat i en annan finländsk tidning - Moottori - där däcket bedöms gå suveränt på is och snö (9/2018) samt fått 4 plus i Aftonbladets senaste stora vinterdäckstest 2018.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser