LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hankooks nya dubbdäck i*Pike RS2 bäst på snö och is i finskt däcktest

Däcktillverkaren Hankooks nya innovativa dubbdäck i premiumklassen, i*Pike RS2 är bäst i test vad gäller grepp och prestanda på snö och is.
Det visar resultat från de oberoende och respekterade däcktester som den finländska tidningen Tekniikan Maailma, TM, har gjort. Greppet på is passar bra då Hankook är stolt sponsor till den nordamerikanska hockeyligan NHLs turné i Europa med bland annat match i Göteborg nu på lördag 6 oktober.

Stockholm/ Sverige, 3 oktober 2018 – Det nya dubbdäcket i*Pike RS2 är en uppföljare till de hyllade föregångarna i*Pike RS och i*Pike RS+. Däcket är framtaget och testat på Hankooks anläggning Technotrac i Ivalo i nordligaste Finland. Testerna i Finland görs för att däcken ska prestera bra i det krävande nordiska vinterväglaget.

Den främsta nyheten med däcket är en innovation - en liten urgröpning i däcket precis där dubben sitter. Det betyder att dubbarna greppar tag i isen när det behövs, medan de går in i däcket när det rullar på asfalt för att minska slitage på vägen.

”Att innovationen fungerar får vi nu bevis på då TMs prestigefyllda tester placerade däcket på första plats på flertalet delmoment, i hård konkurrens både vad gäller köregenskaper på is och på snö. Det passar utmärkt då det tajmar vår sponsring av NHLs turné i Europa med match mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils i Göteborg på lördag. Hankook och is hör ihop”, säger Christine Silfversparre, marknadschef på Hankook Sverige.

Tekniikan Maailmas omfattande däcktester görs varje år i finländska Ivalo och emotses av hela branschen med stor förväntan. Hankooks nya dubbdäck toppade tre av åtta olika delmoment i årets test. Det handlar om Köregenskaper på is där i*Pike RS2 fick 10 poäng, Köregenskaper på is med snabbast varvtid samt Köregenskaper på snö med även där snabbast varvtid. Resultatet publicerades i TMs senaste nummer (nr 17-2018)

”Med alla åtta delmoment inräknade knep vårt nya dubbdäck tredje platsen och det är extra roligt att i*Pike RS2 bedöms så positivt i just ett finskt test, säger Christine Silfversparre.

Hankooks i*Pike RS2 har även fått mycket bra resultat i en annan finländsk tidning - Moottori - där däcket bedöms gå suveränt på is och snö (9/2018) samt fått 4 plus i Aftonbladets senaste stora vinterdäckstest 2018.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser