SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Har du bokat kröning och serviceavtal till din våg?

Ett typgodkänt vågsystem måste klara vissa gränser – det har myndigheterna bestämt. I dagligt tal talar man om ”kröning” men det man egentligen menar är Återkommande kontroll, för en ny maskin gäller: Förstagångsverifiering.
När Tamtron kröner din våg provar vi bland annat olika varvtal, kör maskinen i olika hastigheter, kör i lutning och gör linjäritetskontroll – från minsta till högsta vikt. Allt enligt en ackrediterad metod. Tamtron är dessutom ett ackrediterat kontrollorgan, något som krävs för att få utföra Återkommande kontroll.

Efter utförd kontroll får du därför ett kontrollintyg. En verifiering utförd av ett ackrediterat kontrollorgan är någonting mer än en kalibrering, även om utföraren säger att det är en ackrediterad kalibrering.

Utöver kröningen behöver man ha ett egenkontrollprogram där man regelbundet kontrollerar väsentliga egenskaper. Hos en våg är en väsentlig egenskap att den väger rätt dvs. att vikten som visas i displayen ligger inom tillåtna gränser.

Jobbar man professionellt med en våg är det god sed att ha ett serviceavtal för vågsystemet där en kunnig tekniker ser över systemet åtminstone en gång om året. Många kunder vittnar om att det tvingar dem att själva se över rutiner, utbildningsnivå mm., något som höjer kvaliteten på levererad produkt.

Ring 054-402 08 40 eller maila till viktigt@tamtron.se för att boka!

Här kan du se när Tamtrons ”Kröningsrunda” kommer till dig.
https://www.tamtrongroup.com/uploads/2020/05/kroningsrundan-2020-1.pdf
Kontaktinformation
Postadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Besöksadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556397-9847
Grundat: 1990
Anställda: 20
"Weigh to Know" eller "Att väga er att veta" på svenska.

Tamtron erbjuder vågar och vägniningssystem för Entreprenad, Gruvor, Skogsindustri, Återvinning och Avfallsinsamling samt Processindustri.

Vi levererar hjullastarvågar, markförlagda fordonsvågar, lastbilsvågar, timmerkransvågar, vågar till materialhanterare och timmerhanterare, bandvågar, silovågar mm. I och med Tamtrons köp av Lahti Precision kan vi även erbjuda hela system för dosering och conveyer-lösningar, t.ex. LIW-feeders, heavy duty bandtransportörs-vågar, exakta skruv-conveyers, storsäckstömningsstationer.

Med Tamtrons världsunika molnlösning mScales kan du få kontroll över ert materialflöde genom att koppla alla vågar till en och samma vågprogramvara. För hjullastarvågar har Tamtron sedan länge levererat molntjänsten Wnexus. Wnexus tillsammans med Tamtrons Power-plattform kan idag anses vara "mallen" för hur en hjullastarvåg ska fungera i Sverige.

Tamtron har en serviceorganisation som täcker hela Sverige och vi är ackrediterade av Swedac att utföra Återkommande kontroll respektive Ackrediterad kalibrering av fordonsvågar och hjullastarvågar.

Våra säljare kan din bransch och hjälper dig gärna att välja den bästa lösningen för dig.

Team Tamtron
Vägning - Kunskap - Kvalitet

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Thomas Larsson
VD
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd