SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Held Biker Fashion halverade personalens körsträcka per dag

För att göra plockningsprocessen mer ergonomisk och effektiv letade man efter en lösning och fann Helge Nyberg AB
I över 70 år har Held GmbH i Kempten Tyskland, stått för innovativa motorcykelplagg och utrustning med högsta kvalitet. Idag finns varumärket och produkterna representerade genom ett globalt nätverk bestående av mer än 3000 återförsäljare. På grund av den växande efterfrågan på sina produkter, behövde Held expandera logistiskt.

Tidigare användes hyllvagnar som manuellt kördes genom lagret. Men det blev alldeles för tungt. Beroende på beställningens storlek uppnåddes ibland en vikt på upp till 350 kg.

När Robert Sontheim, logistikchef på Held GmbH, var på LogiMat 2016, såg han Helge Nyberg AB’s erbjudande och teknik i företagets monter. Under de inledande diskussionerna presenterades olika lösningar, varigenom det snabbt blev klart i vilken riktning de skulle behöva gå. Därefter organiserades ett relevant och jämförbart kundreferensbesök omgående av Helge Nyberg AB för att kunna se produkterna live.

– Efter det fick vi ha en demo hos oss på Held då vi själva kunde testa produkterna och lösningen i en vecka. Vi var riktigt nöjda och gjorde en beställning direkt, säger Robert Sontheim.

Truck- och vagnlösning
Held GmbH bestämde sig för två varianter. Först den klassiska orderplockningen med en hyllvagn 300 modell 12 för övervåningen. Här är takets maximala belastning för låg för att köra med en truck. På bottenvåningen valde de dragtruck 708 med en kombikoppling.

Helge Nybergs samarbetspartner Toyota Material Handling har varit med under hela projektfasen och Robert Sontheim tycker att det är skönt att ha en kontaktperson för hela sitt logistikcenter.

Effektiviteten har ökats många gånger om
Tack vare dragstångslösningen kan kunden fästa flera vagnar efter trucken och därmed bearbeta flera beställningar samtidigt. På grund av denna effekt reducerades ledtiden för de enskilda beställningarna. Det var inte bara plocktiden som minskade utan också personalens körsträcka.

– Varje anställd körde upp till 20 km om dagen tidigare. Och nu har den sträckan halverats, säger Robert Sontheim.

De anställda var skeptiska till en början, men när de märkte hur mycket den fysiska ansträngningen minskades, accepterades lösningen mycket snabbt. Personalen tycker nu att det är roligt att köra dragtruckar genom hallarna.

Komplett leverantör av motorcykelkläder
Held GmbH har funnits i över 70 år som bolag och på 70-talet utvecklades de första motorcykelhandskarna. Sedan dess har vidareutvecklingen lett till att bli en komplett leverantör av motorcykelkläder. Den stora nyfikenheten för innovationer, ständiga förbättringar i kombination med flexibiliteten och den inbyggda passionen hos ett familjeföretag i tredje generationen, skapar förutsättningarna för detta. Solidariteten och lojaliteten hos över 150 anställda och det långsiktiga samarbetet med mer än 3000 återförsäljare runt om hela världen, borgar för framgång.

" – Det är inte bara kvaliteten på vagnarna och truckarna som talar för Helge Nybergs, utan också de trevliga och öppna diskussionerna under hela projektfasen och i den efterföljande fasen. Regelbundna samtal och möten visar att säljarna är villiga att etablera och upprätthålla utmärkt kundkontakt och att de har ett genuint intresse för att vi ska lyckas och vara nöjda.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN