SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Henkel blir samarbets­partner till Porsche

I ABB FIA Formula E World Championship
Henkel inleder genom sitt välkända varumärke Loctite ett partnerskap med Porsche i ABB FIA Formula E World Championship (Formel E), den enda helt eldrivna och mest hållbara motorsportserien. Loctite med sitt starka arv av prestanda, innovation, tillförlitlighet och hållbarhet har blivit officiell Adhesives Partner för TAG Heuer Porsches Formel E-team, och erbjuder professionella premiumprodukter och omfattande teknisk expertis till Porsche 99X Electric – företagets första helt eldrivna tävlingsbil.

ABB FIA Formel E World Championship främjar aktivt elektrisk mobilitet och innovativa mobilitetslösningar som bidrar till att minska luftföroreningar och bekämpa klimat-förändringar över hela världen. Både Henkel och Porsche har satt upp som mål att driva på utvecklingen mot en hållbar framtid.

Porsche Motorsport förbättrar kontinuerligt Porsche 99X Electric när det gäller effektivitet och tillförlitlighet för att kunna tävla i världens mest konkurrensinriktade racingserie – ABB FIA Formula E World Championship. Henkel tillhandahåller limlösningar för många tillämpningar, både i Porsches utvecklingsverkstäder och på tävlingsbanorna.

Som en del av samarbetet använder TAG Heuer Porsche Formel E ett brett sortiment av Loctite-produkter, inklusive flera slags högpresterande epoxilim, cylindriskfastsättning, spaltfyllande lim, gänglåsning (medelhög och hög styrka), strukturlim, gängtätningsmedel och snabblim. Användningen av dessa produkter säkerställer fullständig mekanisk tillförlitlighet i en mängd viktiga tillämpningar, allt ifrån upphängningslager, delar till växellådshus och bultar i drivlinor till styrhjulskomponenter, O-ringar och kablar. Porsches testriggar för motorer och växellådor drar också nytta av de högpresterande Loctite-lösningarna.

"Vi är stolta över vårt samarbete med TAG Heuer Porsches Formel E-team i ABB FIA Formula E World Championship", säger Joerg von Ameln, Corporate Vice President på Henkel Adhesives Technologies. "Tillsammans banar vi väg för framtidens motorsport. Och Porsche är den perfekta partnern eftersom de, precis som vi, deltar i tävlingar för att vinna!

"Partnerskapet är ett perfekt exempel på våra gemensamma varumärkesvärderingar", tillägger Eric Saunders, Vice President, Marketing på Henkel Adhesive Technologies. ”Det här är en idealisk plattform där vi kan betona Loctites åtagande att utveckla banbrytande produkter som bygger på verklig expertis och är kända för sin unika säkerhet och hållbarhet.”

För att lyckas i en racingserie med så hård konkurrens som Formel E behöver vi starka partners som delar vårt engagemang och vår vision för motorsportens framtid. Vi är glada över att välkomna Henkel som en pålitlig och stark partner. Loctites kärnfilosofi och produkter står för innovation och hållbarhet och passar därför perfekt för Porsche", förklarar Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport.

Partnerskapet mellan Henkel, en av världens ledande leverantörer av lim, tätningsmedel och ytbeläggningar, och Porsche, en av de mest ikoniska tillverkarna inom motorsporten - båda med en historia som går tillbaka ända till 1950-talet - är en fortsättning på ett långt och pålitligt samarbete.

Den första höjdpunkten i samarbetet firades redan vid Mexico City E-Prix den 12 februari: Med start från pole position på Autodromo Hermanos Rodriguez-banan i bil nr 94 Porsche 99X Electric vann Pascal Wehrlein (Tyskland) den första segern för Porsche i ABB FIA Formula E World Championship. Hans lagkamrat André Lotterer (Tyskland) kom på andra plats i bil nr 36, vilket är den perfekta triumfen för sportbilstillverkaren Stuttgart i tredje omgången av säsongens Formel E. Genom att knipa de två bästa pallplatserna i Mexiko klättrar TAG Heuer Porsches Formel E-team till tredje plats. I förartabellen är Pascal Wehrlein trea, med samma poäng som fyran André Lotterer.

Läs mer om partnerskapet LOCTITE® Partners with the TAG Heuer Porsche Formula E Team - Henkel Adhesives (henkel-adhesives.com)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN