FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0

HewSaw Sverige, återförsäljare av produktionslinjer i träindustrin, har valt Intellinova Parallel EN för att övervaka en såglinje på VIDA Wood Nössemark.
Sågverksindustrin har gjort stora tekniska framsteg under de senaste tio åren. Såglinjer är ett av de områden där repeterbarhet och kvalitet är extra viktigt. Huvudprioritering är att maximera sågutbytet ur varje timmerstock och säkerställa att alla trävaror har samma kvalitet.

HewSaw Sverige, ett dotterbolag till Veisto Oy som är en ledande tillverkare av sågmaskiner, har installerat sin såglinje HewSaw R200 1.1 hos VIDA Wood Nössemark. VIDA Wood tillverkar och säljer byggnadsvirke och brädor över hela världen, där de viktigaste marknaderna inkluderar Storbritannien, Sverige, Danmark, USA och Japan. För att upprätthålla hög kvalitet i VIDA Woods produktion kontaktade HewSaw SPM Instrument för att hitta en högpresterande tillståndsövervakningslösning med fokus på datakvalitet och Industri 4.0 för att matcha sina högteknologiska produkter.

Valet föll på Intellinova Parallel EN. Intellinova Parallel EN är det senaste och mest avancerade online-systemet från SPM Instrument, bestående av sexton parallella kanaler som ger hög prestanda och flexibilitet när det gäller mätkonfiguration. Systemet är förberett för Industri 4.0, och erbjuder flera kommunikationssätt via REST API och OPC UA vilket möjliggör integration i kundens styrsystem. Systemet kompletteras med tjugosex DuoTech-accelerometrar och åtta temperaturtransmitters. DuoTech förenar vibrations- och stötpulsmätning i en enda sensor. Genom att kombinera Intellinova Parallel EN och DuoTech kan kunden dra full nytta av de patenterade HD-teknologierna för konditionsmätning, som ger extremt långa varningstider vid nedsatt mekanisk kondition. Tidig varning maximerar kundens planeringshorisont och möjliggör ökad maskintillgänglighet.

Claes Backlund, VD för HewSaw Sverige, kommenterar: "Denna installation hos VIDA Nössemark är en pilotanläggning för oss där vi tillsammans med VIDA ser fram emot att lära oss ännu mer om hur vi ska kunna kontrollera vår effektiva sågmaskin. VIDA är en mycket bra partner i detta projekt då de har ett tydligt mål med denna installation. Vi på HewSaw har bestämt att lyfta nivån ytterligare på våra installationer och som ett led i detta att bli mer processorienterade med SPM lagerövervakningssystem. Detta kommer att bidra till att HewSaw kommer fortsatt att vara marknadsledande på sönderdelningsmaskiner för sågverksindustrin."

Installation och driftsättning av systemet utförds av SPMs servicetekniker och sker under våren 2019. Lösningen kommer att innehålla en tillståndsövervakningstjänst från SPM där försämrat driftläge rapporteras till kunden via webbportalen SPM Servicenet. Personal från kunden kommer också att delta i en grundläggande kurs i tillståndsövervakning vid SPM Academy samt en systemspecifik träning på plats.

Veisto Oy är ett familjeägt företag med lång erfarenhet av att designa och tillverka HewSaw produktionslinjer för att såga timmer. Företaget ligger i Mäntyharju i hjärtat av Finlands sjödistrikt. Ryktet som kunnig sågmaskinstillverkare sträcker sig långt utanför Finlands gränser, och idag går ca 80 procent av produktionen på export. HewSaw Sverige ansvarar för marknadsföring och eftermarknad av HewSaw produkter inom marknadsområdet Sverige, Norge och Danmark. Veisto Oy och HewSaw har drygt 200 anställda.

Andra svenska sågverk med tillståndsövervakningsutrustning från SPM är Södra Wood Värö, som också använder Intellinova Parallel EN, Holmen Timber Bravikens sågverk med handinstrumentet Leonova Diamond och Södra Wood Mönsterås som utför onlinemätningar på virkestorken.
Kontaktinformation

SPM Instrument AB

0152-225 00
Ingen hemsida
Ingen e-post
Postadress
Box 504
64525 Strängnäs
Besöksadress
Finninge­vägen 71
SE-64525 Strängnäs
Region
Strängnäs
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556132-4228
Grundat: 1970
Anställda: 74

Företagsbeskrivning och tjänster/produkter saknas

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Calle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car Services
Annonser