LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0

HewSaw Sverige, återförsäljare av produktionslinjer i träindustrin, har valt Intellinova Parallel EN för att övervaka en såglinje på VIDA Wood Nössemark.
Sågverksindustrin har gjort stora tekniska framsteg under de senaste tio åren. Såglinjer är ett av de områden där repeterbarhet och kvalitet är extra viktigt. Huvudprioritering är att maximera sågutbytet ur varje timmerstock och säkerställa att alla trävaror har samma kvalitet.

HewSaw Sverige, ett dotterbolag till Veisto Oy som är en ledande tillverkare av sågmaskiner, har installerat sin såglinje HewSaw R200 1.1 hos VIDA Wood Nössemark. VIDA Wood tillverkar och säljer byggnadsvirke och brädor över hela världen, där de viktigaste marknaderna inkluderar Storbritannien, Sverige, Danmark, USA och Japan. För att upprätthålla hög kvalitet i VIDA Woods produktion kontaktade HewSaw SPM Instrument för att hitta en högpresterande tillståndsövervakningslösning med fokus på datakvalitet och Industri 4.0 för att matcha sina högteknologiska produkter.

Valet föll på Intellinova Parallel EN. Intellinova Parallel EN är det senaste och mest avancerade online-systemet från SPM Instrument, bestående av sexton parallella kanaler som ger hög prestanda och flexibilitet när det gäller mätkonfiguration. Systemet är förberett för Industri 4.0, och erbjuder flera kommunikationssätt via REST API och OPC UA vilket möjliggör integration i kundens styrsystem. Systemet kompletteras med tjugosex DuoTech-accelerometrar och åtta temperaturtransmitters. DuoTech förenar vibrations- och stötpulsmätning i en enda sensor. Genom att kombinera Intellinova Parallel EN och DuoTech kan kunden dra full nytta av de patenterade HD-teknologierna för konditionsmätning, som ger extremt långa varningstider vid nedsatt mekanisk kondition. Tidig varning maximerar kundens planeringshorisont och möjliggör ökad maskintillgänglighet.

Claes Backlund, VD för HewSaw Sverige, kommenterar: "Denna installation hos VIDA Nössemark är en pilotanläggning för oss där vi tillsammans med VIDA ser fram emot att lära oss ännu mer om hur vi ska kunna kontrollera vår effektiva sågmaskin. VIDA är en mycket bra partner i detta projekt då de har ett tydligt mål med denna installation. Vi på HewSaw har bestämt att lyfta nivån ytterligare på våra installationer och som ett led i detta att bli mer processorienterade med SPM lagerövervakningssystem. Detta kommer att bidra till att HewSaw kommer fortsatt att vara marknadsledande på sönderdelningsmaskiner för sågverksindustrin."

Installation och driftsättning av systemet utförds av SPMs servicetekniker och sker under våren 2019. Lösningen kommer att innehålla en tillståndsövervakningstjänst från SPM där försämrat driftläge rapporteras till kunden via webbportalen SPM Servicenet. Personal från kunden kommer också att delta i en grundläggande kurs i tillståndsövervakning vid SPM Academy samt en systemspecifik träning på plats.

Veisto Oy är ett familjeägt företag med lång erfarenhet av att designa och tillverka HewSaw produktionslinjer för att såga timmer. Företaget ligger i Mäntyharju i hjärtat av Finlands sjödistrikt. Ryktet som kunnig sågmaskinstillverkare sträcker sig långt utanför Finlands gränser, och idag går ca 80 procent av produktionen på export. HewSaw Sverige ansvarar för marknadsföring och eftermarknad av HewSaw produkter inom marknadsområdet Sverige, Norge och Danmark. Veisto Oy och HewSaw har drygt 200 anställda.

Andra svenska sågverk med tillståndsövervakningsutrustning från SPM är Södra Wood Värö, som också använder Intellinova Parallel EN, Holmen Timber Bravikens sågverk med handinstrumentet Leonova Diamond och Södra Wood Mönsterås som utför onlinemätningar på virkestorken.
Kontaktinformation

SPM Instrument AB

0152-225 00
Ingen hemsida
Ingen e-post
Postadress
Box 504
64525 Strängnäs
Besöksadress
Finninge­vägen 71
SE-64525 Strängnäs
Region
Strängnäs
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556132-4228
Grundat: 1970
Anställda: 74

Företagsbeskrivning och tjänster/produkter saknas

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser