ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomi

36V tigersåg CR36DA
HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36V MULTI VOLT verktyg och 36V batterier, som har samma storlek och vikt som dagens 18V batterier och verktyg. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI lanserar en ny batteridriven tigersåg, 36V CR36DA. Den nya tigersågen är kraftfull som jobbar snabbt med hög avverkningskapacitet och ingår i MULTI VOLT plattformen.

CR36DA är en högpresterande och snabbt arbetande tigersåg som är mycket lättmanövrerad.

Maskinen har hög avverkningskapacitet och styrkan gör att du kan belasta mer. Tigersågen är utrustad med pendelfunktion, hastighetskontroll och fyra inställbara varvtal som utökar vidden av applikationer. Den höga prestandan visas vid test, då CR36DA klarar ca 60 kap i trä (2x20 SPF) på ett laddat batteri eller ca 50 kap i stål (Ø 48,6 mm x 3,5 mm).

HiKOKIS patenterade antivibrationsteknologi (UVP) med dubbla motviktssystem resulterar i mycket låga vibrationer. En ny konstruktion av maskinkroppen förbättrar greppet och förlänger hållbarheten. Tigersågen har enkelt bladbyte och justering av fot samt är utrustad med LED-ljus och stor upphängningskrok.

Det medföljande MULTI VOLT-batteriet (BSL36A18) är ett ”smart batteri” som växlar om automatiskt mellan två voltklasser, 36V och 18V och har en max uteffekt på 1.0800W.

Den unika plattformen av MULTI VOLT 36V batteriverktyg ändrar förutsättningarna om vad som är möjligt på arbetsplatsen genom att erbjuda samma effekt som ett nätdrivet verktyg men med flexibiliteten som en batteridriven.

Nätdrivna verktyg har i regel mer kraft än sladdlösa, ända till nu.
HiKOKIS 36V MULTI VOLT plattform ger den kraft som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten, oavsett om verktygen används som batteridrivna eller nätdrivna. Vid användning av den nya MULTI VOLT 36V hybridadaptern, som inom kort lanseras, kan tigersågen användas som nätdriven – både direkt i 230V uttag eller från ett elverk med liten eller ingen strömförlust tack vare HiKOKIS kolborstfria motorteknik.

Genom batteridrift slipper du sladden och får på så sätt en säkrare arbetsplats.
Samtidigt kan du välja nätdrift när du behöver mer kraft för applikationen eller har en stationär arbetsplats. Välj sladdlöst när du inte har tillgång till ström eller behöver snabb förflyttning och nätdrivet när du har tillgång till ström eller vill spara på batteriet.

När man investerar i batteridrivna verktyg är det viktigt med kompabilitet. Därför har MULTI VOLT-batterier utformats med HiKOKI och Hitachi 18V-verktyg i åtanke. Batteriet passar i 18V Hitachi verktyg med slidefäste inkl. spikverktyg, för ökad flexibilitet och mångsidig användning.

En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen, 5,0Ah för 18V och 2,5Ah för 36V. Med ett MULTI VOLT-batteri i en 36V MULTI VOLT-maskin får du dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre.

MULTI VOLT-plattformen och hybridadaptern ET36A ger dig möjlighet att eliminera behovet av att liknande verktyg både som batteridrivet och nätdrivet på arbetsplatsen. Användaren bestämmer själv när man switchar från batteridrift till nätdrift. Med hybridadaptern (som är extra tillbehör) får du en flexibilitet som verkligen underlättar för användarens arbete och behov.

Tekniska data Tigersåg CR36DA
Volt 36 Volt
Batteri / Laddare BSL36A18 / UC18YSL3
Kapacitet trä/stål 300/19 mm
Kapacitet stålrör 130 mm
Slagtal obelastad 0-2.500/min.
Varvtal obelastad (högväxel) 0-1700 / 0-2.000 / 0-2.500 / 0-3.000 /min.
Slaglängd 32 mm
Vibrationsnivå m/s2 (3D) 10,7 (främre grepp) / 13,2 (bakre grepp)
Vikt inkl. batteri 4,6 kg

CR36DA levereras med 2 st MULTI VOLT batterier, luftkyld snabbladdare samt förvaringsväska. Tigersågen finns även som variant utan batterier och laddare (sk. ”Tool only”).

För ytterligare information, besök HiKOKIs hemsida eller kontakta:
VD Magnus Nilsson
Produktchef Måns Hermelin.

Tryggt köp – maskin, batteri och laddare omfattas av HiKOKIs 3-årsgaranti.

Denna gäller direkt från inköpsdatum och utan krav på registrering.

Verktygen finns tillgängliga för marknaden från april 2019.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser