ONSDAG 12 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hantering

Vid installation av rör för dricksvatten eller värmesystem handlar allt om tillförlitlighet och snabbhet.
Med nyheterna NPR 19-A och NPR 32-A batteridrivna pressmaskiner och ett urval av käftar, går Hilti in på rörpressmarknaden med löften om pålitliga installationer, ökad produktivitet och enkel hantering.

Trots att Hilti NPR 19-A bara väger 1,7 kg ger verktyget en presskraft på 19 kilonewton (kN) och genomför varje pressning med en cykeltid på mellan tre och fyra sekunder. Den mer kraftfulla Hilti NPR 32-A väger 3,5 kg och har en presskraft på 32 kN och slutför en cykel på cirka sju sekunder.

De nya verktygen har dessutom en inbyggd tryckgivare som automatiskt stannar och returnerar verktyget efter en presscykel. Om pressprocessen är ofullständig eller om ett tekniskt problem uppstår, hörs ett larm och en lampa blinkar som varning till användaren. Alla produkter har också vid behov snabbstopp och manuell retur.

Olika käftar finns tillgängliga för användning på rör av stål, koppar, kompositmaterial, PEX och rostfritt stål.

I likhet med alla nya Hilti-verktyg levereras NPR 19-A och NPR 32-A med Hilti Connect, en lättanvänd verktygsapp som ger omedelbar åtkomst till data såsom verktygstyp, serienummer, ägarskap, garanti, senaste servicedatum och bruksanvisning.

Käftarna levereras med en kombinerad Hilti Connect- och Hilti ON!Track-tagg som gör dem kompatibla med båda dessa mjukvaruprogram.

Maria Nylén, produktchef för batteridrivna verktyg på Hilti, berättar: ”Dessa nya rörpressverktyg har utvecklats under ett antal år och naturligtvis är vi jätteglada att kunna lansera dem på marknaden då de verkligen kan konkurrera i marknadssegmentets toppskikt vad gäller prestanda och säkerhet. Då dessa verktyg är service/reparations-frekventa har vi valt att differentiera oss med snabb och enkel service samt en enkelhet i hantering.

Pålitligheten är avgörande och pressverktyg och käftar som inte underhållits på rätt sätt kan skapa allvarliga problem. Våra service- och reparationserbjudanden differentierar oss och gör dessa produkter till de mest eftertraktade på marknaden eftersom kunden vet att både kvalitet och kostnader kan kontrolleras.”

NPR 19-A och NPR 32-A ingår i Hiltis batteridrivna 22 V-plattform som består av mer än 25 stycken olika verktyg. Alla Hilti 22 V-batterier kan laddas med samma laddare och driva vilket verktyg som helst i sortimentet.

Vill du se vår film eller behöver mer information ska du gå till: www.hilti.se. Du kan också besöka din närmsta Hilti-butik eller kontakta vår Kundservice på 020-555 999.
2018-12-10
Med Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare200 000 riskerar körförbud 1 januariNorditek flyttar monteringen för att möta stor efterfrågan på VS1220Rekordökning för laddbara bilar i novemberErfaren transportköpare tror på marknadsplats för logistiktjänsterFödelsedagsfirande och elektrifiering: Opel blickar framåt till 2019Här möter livsmedelsförpackningen framtiden Consids leveranskvalitet i topp enligt kundernaHelt nya Toyota RAV4 beställningsbar i SverigeMöt Bill Gates Factfullness-hjältinna: Anna Rosling Rönnlund på Stora Infradagen den 25 januari50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtningFlest elbränder i äldre bostäderStockholm först ut i Sverige med fossilfria hemleveranserFord presenterar lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffaSolel i bussbatterier kapar topparna och gör elnätet smartareEva Persson Fondak får forskningsbidragStefan Gesing utsedd till ny CFO på GROHEMått på cirkularitet testat på produkterMakita lanserar en ny borrskruvdragare och en ny slagborrmaskin på 18V
2018-12-05
Fingerfärdiga räknare från KüblerSkanska säljer utvecklingsprojektet Bergskvadraten i NorrköpingKabelindustrin stärks i nytt samarbeteSvensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknaderHögskolan ska kompetensutveckla specialister i basindustrinIKEA belönar medarbetare med en miljard kr10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till julAutoexperten Sverige AB och KG Knutsson Verkstad AB blir medlemmar i MRFMatpriserna måste höjas med minst 5 procent för att hantera konsekvenserna av sommarens torkaSå påverkar sjöfarten ÖstersjönMigrationsverket hindrar ABB-ingenjören Ali Omumi från att komma tillbaka till SverigeKONE tecknar nytt avtal med Sveriges största fastighetsbolagMälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandelMeningsfullt arbete och innovation ger Väderstad toppbetygExperten tipsar, så får du ett hållbart företag 2019Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänsterPressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronik
Annonser