FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hultafors blir komplett knivleverantör

Nu breddar Hultafors sitt verktygssortiment ytterligare genom att lansera 13 nya brytbladsknivar med tillhörande blad. Genom lanseringen blir Hultafors nu en helhetsleverantör av knivar.
Lanseringen innefattar 13 nya brytbladsknivar i olika utföranden samt fyra olika blad.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp om knivsegmentet och kan nu som enda leverantör på marknaden erbjuda ett komplett sortiment av knivar. Vårt fokus har varit att skapa ergonomiska produkter som underlättar både vid precisionsarbete samt vid mer generellt användande, säger Per Eriksson, produktutvecklingschef på Hultafors.

Utöver brytbladsknivar erbjuder Hultafors sedan tidigare både universalknivar och hantverkarknivar. Som vanligt har hantverkare från olika yrkeskategorier varit med i utvecklingsprocessen.

– När vi utvecklar våra produkter tar vi hjälp av de riktiga experterna, professionella hantverkare. Vi studerar hur de använder verktygen och lyssnar in vilka funktioner de eventuellt saknar för att identifiera deras behov, berättar Per.

Modeller för alla kniviga situationer
Hultafors sortiment av brytbladsknivar innefattar kompakta varianter, modeller med extra fokus på ergonomi samt modeller med fena, en favorit bland mattläggare då fenan går att använda till att trycka ner mattkanter. Samtliga modeller, utom den minsta, kommer i två utföranden för att skjuta fram bladet – antingen med autolock eller wheel lock funktion.

Knivblad för olika behov
Samtidigt som knivarna lanseras släpps också ett sortiment av knivblad för olika ändamål, bland annat ett riktigt bra allroundblad samt bladet Performance som erbjuder extra skärpa och slitstyrka.

– Olika uppgifter kräver olika typer av blad. Det är till exempel stor skillnad på att skära i plast och gips. Därför har vi tagit fram fyra knivblad med olika styrkor för att alla ska kunna välja ett blad som passar uppgiften de ska lösa, berättar Per.

Anpassningsbara för höger och vänsterhänta
Brytbladsknivarna som lanseras är symmetriska vilket innebär att de går att anpassa för både höger- och vänsterhänta användare.

– Eftersom knivarnas utformning är symmetrisk är det enkelt att montera bladet åt båda hållen. På så vis kan vänsterhänta hantverkare anpassa kniven istället för att själva behöva anpassa sin användning, säger Per.

För ytterligare information kontakta:
Håkan Carlsson, Commercial Manager på Hultafors Group,
+46 (0)33 723 74 31, hakan.carlsson@hultaforsgroup.com

För marknadsföringsfrågor kontakta:
Kristoffer Lundgren, Marknadskoordinator på Hultafors Group Sverige,
+46 725 29 39 40, kristoffer.lundgren@hultaforsgroup.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser