SÖNDAG 18 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hultafors blir komplett knivleverantör

Nu breddar Hultafors sitt verktygssortiment ytterligare genom att lansera 13 nya brytbladsknivar med tillhörande blad. Genom lanseringen blir Hultafors nu en helhetsleverantör av knivar.
Lanseringen innefattar 13 nya brytbladsknivar i olika utföranden samt fyra olika blad.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp om knivsegmentet och kan nu som enda leverantör på marknaden erbjuda ett komplett sortiment av knivar. Vårt fokus har varit att skapa ergonomiska produkter som underlättar både vid precisionsarbete samt vid mer generellt användande, säger Per Eriksson, produktutvecklingschef på Hultafors.

Utöver brytbladsknivar erbjuder Hultafors sedan tidigare både universalknivar och hantverkarknivar. Som vanligt har hantverkare från olika yrkeskategorier varit med i utvecklingsprocessen.

– När vi utvecklar våra produkter tar vi hjälp av de riktiga experterna, professionella hantverkare. Vi studerar hur de använder verktygen och lyssnar in vilka funktioner de eventuellt saknar för att identifiera deras behov, berättar Per.

Modeller för alla kniviga situationer
Hultafors sortiment av brytbladsknivar innefattar kompakta varianter, modeller med extra fokus på ergonomi samt modeller med fena, en favorit bland mattläggare då fenan går att använda till att trycka ner mattkanter. Samtliga modeller, utom den minsta, kommer i två utföranden för att skjuta fram bladet – antingen med autolock eller wheel lock funktion.

Knivblad för olika behov
Samtidigt som knivarna lanseras släpps också ett sortiment av knivblad för olika ändamål, bland annat ett riktigt bra allroundblad samt bladet Performance som erbjuder extra skärpa och slitstyrka.

– Olika uppgifter kräver olika typer av blad. Det är till exempel stor skillnad på att skära i plast och gips. Därför har vi tagit fram fyra knivblad med olika styrkor för att alla ska kunna välja ett blad som passar uppgiften de ska lösa, berättar Per.

Anpassningsbara för höger och vänsterhänta
Brytbladsknivarna som lanseras är symmetriska vilket innebär att de går att anpassa för både höger- och vänsterhänta användare.

– Eftersom knivarnas utformning är symmetrisk är det enkelt att montera bladet åt båda hållen. På så vis kan vänsterhänta hantverkare anpassa kniven istället för att själva behöva anpassa sin användning, säger Per.

För ytterligare information kontakta:
Håkan Carlsson, Commercial Manager på Hultafors Group,
+46 (0)33 723 74 31, hakan.carlsson@hultaforsgroup.com

För marknadsföringsfrågor kontakta:
Kristoffer Lundgren, Marknadskoordinator på Hultafors Group Sverige,
+46 725 29 39 40, kristoffer.lundgren@hultaforsgroup.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-12
Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på DatschaIKEM söker ansvarig plastbearbetningsfrågorSkövde Energi bidrog till att koldioxidutsläppen på jorden minskade med 102 279 ton under förra åretEkstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
2019-07-08
Conrad fortsätter att utöka sitt sortiment, nu med varumärket DEWALT i fokus
Annonser