SÖNDAG 26 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur du blir bättre på att behålla kunder med digital service

Ge kunder en service i världsklass som gör att de verkligen uppskattar hur det är att göra affärer med dig.
Med en digital service i form av en företagskundportal, har dina kunder alltid tillgång till uppdaterad information vilket eliminerar osäkerhet.

Erik Möller, digital affärsutvecklare på Effekt, hjälper traditionella industriföretag med att digitalisera sin affärsverksamhet. Fokus ligger på att ge verktyg till företagens kunder som gör samarbetet med företaget friktionsfritt.

- Att ge kunder en utökad service där de alltid har tillgång till korrekt information ger snabbt effekter i form av nöjdare och lojalare kunder. Fråga dig själv: ”Vill du själv vara tvungen att vänta eller sitta i telefonkö när du behöver information? Eller ännu värre, att tvingas agera utan korrekt information eftersom du inte har tid och ork att vänta”.
Ovisshet är den största orsaken till försämrade företagsrelationer, menar Erik Möller.

- Vi på Effekt har lång erfarenhet av att jobba med företag som enbart jobbar med varuförsäljning till andra företag. I detta arbete handlar mycket om den interna effektiviteten i form av uppsättning av effektiva rutiner med hjälp av affärssystem och CRM system. Att undanta kunder från att ha tillgång till effektiva rutiner är något som inte bara är ologiskt ur perspektivet att skapa nöjda, lojala kunder. Det innebär även att den interna effektiviteten sänks eftersom dina anställda då måste lägga dyrbar arbetstid på att besvara kundernas frågor via mail, telefonsamtal eller ännu värre ta viktigt säljtid i anspråk.

Effekt har tagit fram lösningen Bizzjoiner (bizzjoiner.com/) , för b2b företag som vill kunna ge sina kunder en digital service i form av en kundportal. Bizzjoiner är en helt molnbaserad prenumerationslösning som innebär att exempelvis ett industriföretag med företagskunder, kan sätta upp och komma igång med en digital kundvård till sina befintliga kunder mycket snabbt.

I lösningen finns förutom möjlighet att sprida information i form av riktade nyheter även möjlighet till realtidskopplingar som gör att kunderna exempelvis har tillgång till sitt saldo, senaste fakturor etc. Beroende av informationen som finns i företagets övriga affärslösningar kan även annan relevant information visas upp för kunderna så som leveransaviseringar, statistik etc.

- Den huvudsakliga orsaken till att införa en kundportal är att föra kunderna närmre. Nöjdare, lojalare kunder stannar kvar hos sin leverantör och väljer även i större utsträckning att beställa flera artiklar. ”Att minska tappet av kunder, kund-churn, är något som alla företag bör ha som högsta prioritet. Framför allt de företag som satsar på tillväxt då marknads och säljinsatser annars måste läggas på att ersätta tappade kunder”.

Att ge ett strukturerat arbetssätt i form av en ärendehantering skapar möjligheten till att både jobba strukturerat och samtidigt kunna visa kunden hur deras ärenden hanteras. Att vara personberoende i form av ”en-till-en” kommunikation mellan personal på företaget och hos kunden, är en risk. Genom att ha en portal där kunder både kan följa sina ärenden och även lägga upp nya, skapas ett samarbetsklimat där personer från både kunden och leverantör kan jobba tillsammans med att lösa frågeställningar.

Genom att Bizzjoiner har ett intuitivt informationsflöde där användarna kan interagera genom att kommentera och ge omdömen, kan ägaren av kundportalen lätt fånga upp signaler om saker behöver förbättras i samarbetet med kunderna. Genom att tidigt identifiera de kunder som visar minskad nöjdhet och aktivitet kan insatser läggas som innebär att företaget behåller kunden.

Sammanfattning
Bizzjoiner är en kundportal för företagskunder som ger företaget möjlighet att ge kunderna en bättre service samtidigt som det avlastar personalen. Lösningen är en prenumerationstjänst som sätts upp med koppling till ert affärssystem där kunderna loggar in med personliga inloggningar till er egen kundzon.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser