LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?

En viktig fråga inom bygg och uthyrningsbranschen i dag är hur företag kan arbeta aktivt för att vara en del i kretsloppsekonomin.
Även om ni inte dagligdags använder ordet ”Kretsloppsekonomi” eller ”Hållbarhet” är ni säkert medvetna om vad det innebär. En kretsloppsekonomi strävar efter att överge den traditionella, linjära ekonomin och ett samhälle som baseras på ”slit och släng”-principen, för att istället fokusera på en mer hållbar inriktning. Metoden går ut på att företag använder sina resurser så länge som möjligt för att få ut största möjliga värde av dem, och sedan återvinna materialen i slutet av varje servicecykel.

För uthyrningsföretag betyder detta att ta fram och upprätthålla ett hållbart tillvägagångssätt som ger mindre avfall och gör att resurserna utnyttjas så effektivt som möjligt. Generellt sätt går kretsloppsekonomin ut på att:

● få större produktivitet med tillgängliga resurser
● göra den svenska ekonomin mer konkurrenskraftig
● ge Sverige de verktyg och resurser som krävs för att bättre kunna hantera problem med resurstillgång/bristande resurser i framtiden
● bidra till att minska den miljöpåverkan som uppstår genom vår produktion och konsumtion, både i Sverige och utomlands.

På European Rental Associations (ERA) hemsida www.erarental.org finns mer information som tydligt beskriver de miljömässiga och ekonomiska fördelarna med konceptet ”HYR, istället för att köpa”.


Hur kan ert hyrsystem hjälpa er organisation bli mer miljövänlig?

Själva hyr-konceptet faller sig naturligt i en kretsloppsekonomi, eftersom det ger de företag som annars skulle köpa ny utrustning ett alternativ. Punkterna nedan hjälper er att ytterligare effektivisera hållbarheten inom ert uthyrningsföretag:

Välj lämplig utrustning redan från början

Med utförlig information sparad om era produkter i hyrsystemet (bilder, produktinformation, ritningar), kan ni hitta exakt rätt produkt att hyra ut (grävdjup, lyftkraft, storlek, inredning osv) säkerställer ni att rätt utrustning väljs när ni sätter upp ett hyresavtal, vilket leder till en mer ekonomisk lösning för er kund och er. Ett exempel kan vara ett byggföretag som hyr en bod för användning som omklädningsrum, där det är mer ekonomiskt att välja en bod som är byggd för bruk av både män och kvinnor istället för att beställa en bod för varje kön. Detta eliminerar också en onödig leveransresa.

Få ut det mesta möjliga av varje leverans och upphämtning

En noggrann planering att hitta de mest lämpliga transportvägarna kan leda till stora ekonomiska fördelar – och mer planering behöver inte innebära en större tidsåtgång. Med den lättanvända ruttplaneringen och kartorna i MCS-rm kan ni planera leverans och hämtning av utrustning på ett effektivt sätt. Transportansvarig kan i realtid delegera jobb till egna eller externa chaufförers mobila enheter, vilket minskar resandet och ökar effektiviteten.

Förebyggande underhåll och verkstadshistorik

För att säkerställa att er uthyrningsflotta hålls i gott skicka så länge som möjligt kan ni enkelt ställa in service-intervaller i ert hyrsystem. Ni får då en bättre översikt och mer ekonomisk och proaktiv hantering som leder till färre avbrott hos er kund och kostsamma åtgärder från er sida om en maskin går sönder ute på ett jobb.
Ni kan dessutom registrera alla tillhörande kostnader för reparationsjobb, vilket gör att ni får en överblick av eventuella problem. Ni kan även identifiera vilka maskiner eller grupper av maskiner som löper störst risk att gå sönder och fastställa när utrustning ska skrivas av för att på så sätt nå bästa möjliga ekonomiska resultat. En del hyrsystem ger er dessutom möjlighet att spara garantiinformation för era artiklar samt vilka reservdelar som ska köpas till olika modeller och vilken leverantör ni föredrar, vilket säkerställer att ni alltid får rätt reservdel, vilket i sin tur ytterligare förlänger livslängden på era tillgångar, samt kan minska antalet inhyrningar.

Optimera era reparationer ute på fältet

Om en kund kontaktar er och anmäler att en maskin har gått sönder vill ni troligen skicka dit den tekniker som befinner sig närmast för att åtgärda problemet. En bra verkstadsapp på en mobil enhet kan övervaka serviceteknikernas exakta position ute på fältet via spårenheter i fordon eller mobiltelefoner, vilket ger er möjlighet att välja den tekniker som befinner sig geografiskt närmast. Detta innebär inte enbart kortare körsträckor, utan även snabbare kundservice. Montören kan använda mobilappen för att registrera vilka reservdelar han använt, så att nya delar kan beställas direkt.

Effektiv lagerkontroll

En bra programvarulösning säkerställer att enskilda tillgångar inte slits ut och att ni inte har hyllvärmare som tar plats och inte tjänar pengar. Ni kan enkelt se till att ni inte hyr ut samma

MCS Uthyrningssystem

2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser