TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?

En viktig fråga inom bygg och uthyrningsbranschen i dag är hur företag kan arbeta aktivt för att vara en del i kretsloppsekonomin.
Även om ni inte dagligdags använder ordet ”Kretsloppsekonomi” eller ”Hållbarhet” är ni säkert medvetna om vad det innebär. En kretsloppsekonomi strävar efter att överge den traditionella, linjära ekonomin och ett samhälle som baseras på ”slit och släng”-principen, för att istället fokusera på en mer hållbar inriktning. Metoden går ut på att företag använder sina resurser så länge som möjligt för att få ut största möjliga värde av dem, och sedan återvinna materialen i slutet av varje servicecykel.

För uthyrningsföretag betyder detta att ta fram och upprätthålla ett hållbart tillvägagångssätt som ger mindre avfall och gör att resurserna utnyttjas så effektivt som möjligt. Generellt sätt går kretsloppsekonomin ut på att:

● få större produktivitet med tillgängliga resurser
● göra den svenska ekonomin mer konkurrenskraftig
● ge Sverige de verktyg och resurser som krävs för att bättre kunna hantera problem med resurstillgång/bristande resurser i framtiden
● bidra till att minska den miljöpåverkan som uppstår genom vår produktion och konsumtion, både i Sverige och utomlands.

På European Rental Associations (ERA) hemsida www.erarental.org finns mer information som tydligt beskriver de miljömässiga och ekonomiska fördelarna med konceptet ”HYR, istället för att köpa”.


Hur kan ert hyrsystem hjälpa er organisation bli mer miljövänlig?

Själva hyr-konceptet faller sig naturligt i en kretsloppsekonomi, eftersom det ger de företag som annars skulle köpa ny utrustning ett alternativ. Punkterna nedan hjälper er att ytterligare effektivisera hållbarheten inom ert uthyrningsföretag:

Välj lämplig utrustning redan från början

Med utförlig information sparad om era produkter i hyrsystemet (bilder, produktinformation, ritningar), kan ni hitta exakt rätt produkt att hyra ut (grävdjup, lyftkraft, storlek, inredning osv) säkerställer ni att rätt utrustning väljs när ni sätter upp ett hyresavtal, vilket leder till en mer ekonomisk lösning för er kund och er. Ett exempel kan vara ett byggföretag som hyr en bod för användning som omklädningsrum, där det är mer ekonomiskt att välja en bod som är byggd för bruk av både män och kvinnor istället för att beställa en bod för varje kön. Detta eliminerar också en onödig leveransresa.

Få ut det mesta möjliga av varje leverans och upphämtning

En noggrann planering att hitta de mest lämpliga transportvägarna kan leda till stora ekonomiska fördelar – och mer planering behöver inte innebära en större tidsåtgång. Med den lättanvända ruttplaneringen och kartorna i MCS-rm kan ni planera leverans och hämtning av utrustning på ett effektivt sätt. Transportansvarig kan i realtid delegera jobb till egna eller externa chaufförers mobila enheter, vilket minskar resandet och ökar effektiviteten.

Förebyggande underhåll och verkstadshistorik

För att säkerställa att er uthyrningsflotta hålls i gott skicka så länge som möjligt kan ni enkelt ställa in service-intervaller i ert hyrsystem. Ni får då en bättre översikt och mer ekonomisk och proaktiv hantering som leder till färre avbrott hos er kund och kostsamma åtgärder från er sida om en maskin går sönder ute på ett jobb.
Ni kan dessutom registrera alla tillhörande kostnader för reparationsjobb, vilket gör att ni får en överblick av eventuella problem. Ni kan även identifiera vilka maskiner eller grupper av maskiner som löper störst risk att gå sönder och fastställa när utrustning ska skrivas av för att på så sätt nå bästa möjliga ekonomiska resultat. En del hyrsystem ger er dessutom möjlighet att spara garantiinformation för era artiklar samt vilka reservdelar som ska köpas till olika modeller och vilken leverantör ni föredrar, vilket säkerställer att ni alltid får rätt reservdel, vilket i sin tur ytterligare förlänger livslängden på era tillgångar, samt kan minska antalet inhyrningar.

Optimera era reparationer ute på fältet

Om en kund kontaktar er och anmäler att en maskin har gått sönder vill ni troligen skicka dit den tekniker som befinner sig närmast för att åtgärda problemet. En bra verkstadsapp på en mobil enhet kan övervaka serviceteknikernas exakta position ute på fältet via spårenheter i fordon eller mobiltelefoner, vilket ger er möjlighet att välja den tekniker som befinner sig geografiskt närmast. Detta innebär inte enbart kortare körsträckor, utan även snabbare kundservice. Montören kan använda mobilappen för att registrera vilka reservdelar han använt, så att nya delar kan beställas direkt.

Effektiv lagerkontroll

En bra programvarulösning säkerställer att enskilda tillgångar inte slits ut och att ni inte har hyllvärmare som tar plats och inte tjänar pengar. Ni kan enkelt se till att ni inte hyr ut samma

MCS Uthyrningssystem

2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser