ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Husqvarna lanserar AI-aktiverad robotgräsklippare med AWD

Husqvarna lanserar nu Husqvarna Automower® 435X AWD, en AI-aktiverad robotgräsklippare med fyrhjulsdrift och smart hemanslutning.
Denna helt autonoma gräsklippare är konstruerad för att klara av tuff terräng samt backar med en lutning på upp till 70 % och arbetar med Amazon Alexa, Google Home, IFTTT och ger ett öppet API för smart hemintegration.

Ingen gräsmatta är för tuff och brant för den nya robotgräsklipparen Husqvarna Automower® 435X AWD som utan problem klättrar upp för lutningar på upp till 70 %. För att få ett grepp om hur brant det verkligen är kan man jämföra med svarta slalombackar som brukar ha en lutning på cirka 40–60 % eller en backhoppningsbacke som vanligtvis når upp till cirka 70 % lutning. Utöver det kan den nya robotgräsklipparen klippa ytor upp till 3 500 m2 samtidigt som ljudnivån bara är 62 dB.

– Tack vare sin förmåga att ge ett perfekt klippresultat i ”omöjliga trädgårdar” i kombination med flera produktinteraktioner, inklusive integration med AI så som Amazon Alexa och Google Home, sätter Husqvarna Automower® 435X AWD en helt ny standard för robotgräsklippare, säger Olle Markusson, produktchef för Husqvarna.

Flera röstkommandon för Husqvarnas anslutna robotgräsklippare
Från och med i vår kommer Husqvarna Automower® 435X AWD och alla andra Husqvarna-robotar med Husqvarna Automower® Connect att kunna använda röstkommandon via Amazon Alexa och Google Home. Via dessa röststyrda högtalare kan användaren ge kommandon till klipparen. Avancerade användare kan designa sitt eget program för robotgräsklipparen via IFTTT eller ett öppet API. Dessutom arbetar Husqvarna Automower® Connect även tillsammans med GARDENA SmartSystem och kan då även sköta bevattningen i en smart trädgård.

Röstinteraktionen kommer till en början att vara tillgänglig på engelska, följt av tyska och franska. Ytterligare språk kommer efter hand.

Nya säkerhetsfunktioner
Förutom den inbyggda säkerhetsfunktionen som automatiskt stoppar gräsklipparen om den lyfts upp eller välter, är Husqvarna Automower® 435X AWD utrustad med ytterligare flera nya funktioner för att öka säkerheten. Ultrasonic, inbyggda ultraljudssensorer, hjälper gräsklipparen att minska hastigheten och undvika hinder genom att upptäcka dem i tid. Tillsammans med en främre stötdämpare av gummi, garanterar Ultrasonic att det inte blir några häftiga stötar när robotgräsklipparen kommer i kontakt med ett föremål. Husqvarna Automower® 435X AWD har också automatisk passagehantering och LED-belysning.

Det finns flera tillbehör till Husqvarna Automower® 435X AWD, inklusive utbytbara toppkåpor i vitt och orange samt ett borstpaket som håller hjulen rena för att förbättra hjulens grepp mot gräset ännu mer.

Om Husqvarna Automower®
Husqvarna Automower® är sedan 1995 världsledande när det kommer till robotgräsklippare och gräsklippning av såväl offentliga som privata gräsmattor. Maskinerna är kända för sin tysta och pålitliga gång och sin förmåga att klara av att klippa komplexa gräsmattor.

Tack vare maskinens självgödslande skärteknik och pivoterande knivar, kräver gräset inte lika mycket gödsling jämfört med andra skärtekniker. Husqvarna Automower® klipper lite i taget men ofta, vilket i kombination med skärtekniken innebär en tätare och grönare gräsmatta med mindre mossa.

Husqvarna Automower® 435X AWD lanseras den 1 april.
Cirkapris: 49 900 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Minna Bergkvist, Husqvarna, 036-14 60 07, minna.bergkvist@husqvarnagroup.com
Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se
Kontaktinformation
Postadress

56131 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556000-5331
Grundat: 1948
Anställda: 160
Välkommen till Husqvarna

Med över 325 år av innovation i bagaget kan Husqvarna leverera skogs-, park- och trädgårdsprodukter för professionella användare. Vi för samman hög prestanda, användarvänlighet och säkerhet, så att du kan få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Husqvarna erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.

Kontakter

Henrik Vristel
Workshop Manager på Husqvarna Group
xx
Åsa Larsson
Media Manager
08 738 90 80

Filmer

Sluttningen med Husqvarna Automower

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Ford Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”
Annonser