TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Husqvarna lanserar AI-aktiverad robotgräsklippare med AWD

Husqvarna lanserar nu Husqvarna Automower® 435X AWD, en AI-aktiverad robotgräsklippare med fyrhjulsdrift och smart hemanslutning.
Denna helt autonoma gräsklippare är konstruerad för att klara av tuff terräng samt backar med en lutning på upp till 70 % och arbetar med Amazon Alexa, Google Home, IFTTT och ger ett öppet API för smart hemintegration.

Ingen gräsmatta är för tuff och brant för den nya robotgräsklipparen Husqvarna Automower® 435X AWD som utan problem klättrar upp för lutningar på upp till 70 %. För att få ett grepp om hur brant det verkligen är kan man jämföra med svarta slalombackar som brukar ha en lutning på cirka 40–60 % eller en backhoppningsbacke som vanligtvis når upp till cirka 70 % lutning. Utöver det kan den nya robotgräsklipparen klippa ytor upp till 3 500 m2 samtidigt som ljudnivån bara är 62 dB.

– Tack vare sin förmåga att ge ett perfekt klippresultat i ”omöjliga trädgårdar” i kombination med flera produktinteraktioner, inklusive integration med AI så som Amazon Alexa och Google Home, sätter Husqvarna Automower® 435X AWD en helt ny standard för robotgräsklippare, säger Olle Markusson, produktchef för Husqvarna.

Flera röstkommandon för Husqvarnas anslutna robotgräsklippare
Från och med i vår kommer Husqvarna Automower® 435X AWD och alla andra Husqvarna-robotar med Husqvarna Automower® Connect att kunna använda röstkommandon via Amazon Alexa och Google Home. Via dessa röststyrda högtalare kan användaren ge kommandon till klipparen. Avancerade användare kan designa sitt eget program för robotgräsklipparen via IFTTT eller ett öppet API. Dessutom arbetar Husqvarna Automower® Connect även tillsammans med GARDENA SmartSystem och kan då även sköta bevattningen i en smart trädgård.

Röstinteraktionen kommer till en början att vara tillgänglig på engelska, följt av tyska och franska. Ytterligare språk kommer efter hand.

Nya säkerhetsfunktioner
Förutom den inbyggda säkerhetsfunktionen som automatiskt stoppar gräsklipparen om den lyfts upp eller välter, är Husqvarna Automower® 435X AWD utrustad med ytterligare flera nya funktioner för att öka säkerheten. Ultrasonic, inbyggda ultraljudssensorer, hjälper gräsklipparen att minska hastigheten och undvika hinder genom att upptäcka dem i tid. Tillsammans med en främre stötdämpare av gummi, garanterar Ultrasonic att det inte blir några häftiga stötar när robotgräsklipparen kommer i kontakt med ett föremål. Husqvarna Automower® 435X AWD har också automatisk passagehantering och LED-belysning.

Det finns flera tillbehör till Husqvarna Automower® 435X AWD, inklusive utbytbara toppkåpor i vitt och orange samt ett borstpaket som håller hjulen rena för att förbättra hjulens grepp mot gräset ännu mer.

Om Husqvarna Automower®
Husqvarna Automower® är sedan 1995 världsledande när det kommer till robotgräsklippare och gräsklippning av såväl offentliga som privata gräsmattor. Maskinerna är kända för sin tysta och pålitliga gång och sin förmåga att klara av att klippa komplexa gräsmattor.

Tack vare maskinens självgödslande skärteknik och pivoterande knivar, kräver gräset inte lika mycket gödsling jämfört med andra skärtekniker. Husqvarna Automower® klipper lite i taget men ofta, vilket i kombination med skärtekniken innebär en tätare och grönare gräsmatta med mindre mossa.

Husqvarna Automower® 435X AWD lanseras den 1 april.
Cirkapris: 49 900 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Minna Bergkvist, Husqvarna, 036-14 60 07, minna.bergkvist@husqvarnagroup.com
Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se

Husqvarna AB

2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser